FN Blog / Fociblog / Mondjuk úgy, fura cég vette meg a Vasast
Nyomtatás Betűméret
Mondjuk úgy, fura cég vette meg a Vasast 2011-02-09 17:50:07
Már-már bejegyzés sorozattá fajul és persze én vagyok a rohadék, hogy nem maradok csendben.

Bevallom őszintén, néhány napja még úgy gondoltam, hogy a Berki-féle befektetőcsoport lehet a legveszélyesebb a Vasasra. Írtam is, ha azt sikerül elkerülni, nagy bajuk már nem lehet. Most azonban, hogy bejelentették az „eredményt”, kissé elbizonytalanodtam. A Vasas új (többségi) tulajdonosa egy bizonyos Híd Akvizíció Zrt. lett. Nofene. Én még életemben nem hallottam róluk, ez persze nem jelent semmit, rengeteg ilyen cég van. Elkezdtem hát keresgélni, gondolván, nem lehet nagy ügy megtudni, kik is ezek...

Az első meglepetés akkor ért, mikor beütöttem a keresőbe „őket”. Ugyanis sehol-semmi. Mármint azon kívül, hogy ők vették meg a Vasast. Se egy honlap, se semmi egyéb, ahol megtudhatnánk valamit a cégről, ami azért a mai világban „kissé” furcsa. Nem jellemző egy tanácsadással, menedzseléssel, válságmenedzseléssel foglalkozó cégre, hogy „elbújna” a potenciális megrendelők elől. Inkább az a jellemző, hogy azon vannak, minél többféleképpen elérhetőek legyenek. Hát ők nem.

Illetve mégis előkerült valami az Üllői kollégák jóvoltából. Na ez sem túl bizalomgerjesztő... Úgy tűnik, nem csak én vagy a potenciális érdeklődők nem találják, hanem ősszel például a cégbíróság sem találta. A dokumentum tanulsága szerint a cégbíróság megállapította, hogy „a cég a telephelyén nem található és a cég képviseletére jogosult személyek lakóhelye, tartózkodási helye is ismeretlen”. Tartok tőle, ez sem éppen bevett gyakorlat a honi cégek életében...

A Cégközlöny honlapján azért mégiscsak sikerült rátalálnom eme felettébb rejtélyes cégre. A letölthető állományok közt leltem a társaság „alapító okiratára”, melyből kiderül, hogy részvényeket, fele-fele arányban két cég birtokolja. Az egyik a Prémium Bau Kft, melyről szintén nem sokat tudni/találni, az érdekesebb viszont az Executor Capital Beruházási Zrt. Aki még nem kapott volna a szívéhez, annak csak egy név: Szeviép.

No erről, mármint a Szeviépről, már eleget tudni. Sőt, inkább túl sokat. Az építőiparban és a honi futballban egyaránt hírhedté vált egykori cég, illetve annak árnyéka bizony nem sok jót sejtet. Meg kell azonban jegyezni, hogy több helyütt tévesen jelent meg olyan információ, hogy az Executor Capital azonos lenne a botrányos véget ért Szeviéppel. Hivatalosan semmiképp sem azonos vele. Mondjuk úgy, a szálak a Szeviép alkonyán fonódtak össze, mikor az Executor „vezényelte” a cég „válságmenedzselését”. Ebben az időben hirtelen előkerült egy másik „Szeviép” is, konkrétan Faddin alapított „Szeviép Hungary Zrt.”-ről van szó, amit viszont valóban az Executor alapított, máig tisztázatlan okból. Sokak szerint (elsősorban a Szeviép károsultjai szerint) a Szeviép Hungary Zrt. alapításának oka, hogy oda mentették ki a Szeviép Zrt. vagyonát. Ezt persze a másik oldal határozottan cáfolja.

Nagyjából ennyi. A többi, a Vasassal kapcsolatos lényegi kérdésekre majd az idő választ ad...

 


Cimkék: vasas, magyar foci
32 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. Csabi 2011-02-11 11:30:42
Nem lenne kár érte! Mikor a Fradit kizárták, röhögtek rajtunk. Remélem eltemetik mégegyszer a csapatukat!
4. Hányévesvagykirályfi 2011-02-10 20:39:29
Nem biztos hogy hazúg és lejárató az írás,láttuk már más klubnál is (FTC )hogy spekulánsok probálkoznak akiknek semmi köze a focihoz, Csabi te mit szólnál ha a te klubod szünne meg ? Én nem vagyok Vasas drukker ,de egy ilyen nagy múltu klubért kár lenne !
3. Noti 2011-02-10 17:27:23
Keves László!
A lehetőség természetesen adott, cáfold meg a számodra hiteltelennek tűnő állítás(oka)t.
Semmi olyant nem írtam, amit az interneten ne lehetne nyomon követni, leellenőrizni.
Természetesen szíved joga, hogy tetsszen avagy ne tetsszen egy-egy írás, azonban azt ne feledd, hogy egy-egy információ nem a te ízlésed alapján valós vagy valótlan.
Halkan jegyzem meg, hogy az első „Vasasos” írásom kapcsán is „leszedték a keresztvizet” rólam néhányan, mondván, hogy az ingatlan csak és kizárólag sportcélra használható. No, ehhez képest a minap, a Vasas honlapján, a Vasas elnöke, Markovits László nyilatkozott olyant, hogy bizonyos körülmények közt azért lehetséges lehet az ingatlan egy részének „átminősítése” és ezzel a befektetés vonzóbbá tétele. De persze akkor is én hazudtam. Illetve most akkor a Vasas elnöke is? :)
2. Csabi 2011-02-10 15:32:31
Remélem végleg megszűnnek, a tapló Mészöly papával az élen!
1. Strbik László 2011-02-10 14:36:48
Ez egy újabb hazug, lejárató, felületes, pontatlan förmedvény. Az írója szégyellheti magát.
Ez nem az első Vasas elleni ámokfutása.
A Figyelőnet ismét lejjebb csúszott a lejtőn.
Szégyen.

Szóljon hozzá!