FN Blog / Fociblog / Közel húsz éve nem voltunk ilyen jók
Nyomtatás Betűméret
Közel húsz éve nem voltunk ilyen jók 2011-02-03 18:48:38
Mármint a megítélésünk nem volt ilyen jó, de lehet, hogy a csapat teljesítménye sem.

 

A kijelentés első felével nem nagyon lehet vitatkozni. A FIFA legfrissebb világranglistáján a 37. helyen jegyzik a magyar labdarúgó válogatottat. (tavaly augusztusban még a 62. pozícióban tanyáztunk.) Közel húsz éve nem volt példa arra, hogy válogatottunk bekerüljön a „top 40-be”. Ha ezt az oldalt nézzük, mindenképp kijelenthető, hogy megérte váltani.

Persze a FIFA világranglista, illetve az azon megtörtént rohamos előretörés nem feltétlen jelenti azt, hogy akkor most „kétszer olyan jók” lennénk, mint mondjuk nyáron voltunk. Nyilván ez azért ennél jóval bonyolultabb kérdés. Dőreség lenne azt hinni, hogy ezek után most majd oda-vissza alázzuk a hollandokat, a spanyoloknak meg orbitális szerencséjük, hogy nem a mi csoportunkba sorsolták őket, mert akkor esélyük sem lenne kijutni az EB-re. Helyén kell kezelnünk a dolgokat, ettől még messze nem tartozunk az elithez, csak léptünk párat az irányukba. Ez is siker, tagadhatatlan. Mint ahogy az is, hogy ezek a kis lépések, apró, de annál örömtelibb sikerek igenis kellenek, fontosak ahhoz, hogy önbizalmunk legyen, bátran állhassunk oda bárki ellen és, hogy eljussunk az elit közvetlen közelébe.

És igen, igaza van Egervárinak, mikor azt mondja, hogy szép meg jó és örül, de az igazi előrelépés, az igazi öröm az lenne, ha végre sikerülne kijutni egy világversenyre. A világranglista azt mutatja, hogy jó úton indultunk el, jó úton járunk, de az igazi nagy kiugrás mégiscsak az lenne, ha ott lennénk a következő EB-n vagy az utána lévő VB-n. Na jó, ha mindkettő összejönne, az sem lenne nagy baj...


Megosztás:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
Cimkék: magyar foci, válogatott, egervári
6 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!