FN Blog / Fociblog / Az Orbán-Leisztinger vonal
Nyomtatás Betűméret
Az Orbán-Leisztinger vonal 2011-01-08 18:57:46
Egy kis kiegészítés a Figyelő cikkéhez

Alapjában véve nem szoktam (itt) híreket kommentálni, pláne nem politikaiakat, most mégis megteszem. Főképp azért, mert eleve akartam már erről írni, aztán valahogy mindig elcsúszott, így aztán kicsit kapóra is jött az „anyaoldal”, azaz a FigyelőNet írása. Érdemes elolvasni, én meg pár mondatot hozzátennék, ha úgy tetszik némi „háttérinfó”, ami természetesen a focival (is) kapcsolatos.

Már a cím is sokatmondó, talán benne is foglaltatik a leglényegesebb információ (ja, mondják a címről, hogy annak olyannak kell lennie), „Leisztinger fideszesnek tűnő üzlete”. Nos, nagy meglepetés nem ért, hiszen aki figyeli a honi futball történéseit, az nagyjából sejtette, hogy kibontakozóban van a „Leisztinger-Orbán frigy”. Erre lehetett következtetni, mikor a választások után először felröppent, majd beigazolódott a hír, miszerint Leisztinger Tamás megvásárolja a DVTK-t. Persze ha elég naiv az ember, akkor gondolhatta éppen azt is, hogy az elmúlt években a foci iránt fikarcnyi érdeklődést sem tanúsító üzletember egy szép reggel arra ébred, ő mégiscsak imádja a futballt és kihagyhatatlan üzletnek ígérkezik a csődben lévő diósgyőri klub felvásárlása. És ha elég naiv az ember, akkor fel sem merül benne, hogy az üzletnek lehetett „némi” köze Orbán Viktor azon megnyilatkozásaihoz, miszerint „elvárja”, hogy a honi gazdasági elit szerepet vállaljon a hazai labdarúgóklubok életében. Ezt akár úgy is lehetett értelmezni, hogy akinek az elmúlt években némi vaj ragadt a füle mögé és most szeretne „engesztelni”, az most már tudja, hogyan fogjon hozzá a hízelgéshez. Márpedig Leisztingernek voltak éppen furcsa üzletei. Lehet, hogy nem is kevés, hiszen hirtelen annyira megtetszett neki a magyar futball (ami ugye nem mellékesen Orbán szívügye), hogy hirtelen ellenállhatatlan vágyat érzett aziránt, hogy ne csak a DVTK-t vásárolja meg, hanem a Haladásnak is komoly anyagi segítséget nyújtson. Alakul ez...


Oszd meg:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
Cimkék: magyar foci
20 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. peterdy 2011-01-19 11:24:15
Valóban Vikicsunájnka szívügye a honi futball. Látjuk az Újpest, a Vasas és a Fradi évtizedes vesszőfutását, melyekben a Gazvezír és Mezey prof nyakig benne vannak.

Szóljon hozzá!