FN Blog / Fociblog / Továbbra is (anyagi) gondban az Újpest
Nyomtatás Betűméret
Továbbra is (anyagi) gondban az Újpest 2010-12-27 18:12:17
Távozók minden bizonnyal lesznek, erősítés aligha, mégis van jó hírem is.

 

Nem sikerült túl fényesre az őszi szezon Újpesten. A csapat, azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy a klub hagyományaihoz abszolút méltatlan módon, a 11. helyen tanyázik. Még hajmeresztőbb, ha azt írom, hogy mindössze három pontra vannak a már kiesést jelentő 15. pozíciótól. (Bár azt hozzá kell tenni, meglehetősen illusztris társaságban szerénykedik a mezőny vége felé a lila-fehér egyesület, hiszen az ETO-val, az MTK-val, Vasassal „vette körbe” magát)

Nos, már az ősz vége felé hallani lehetett olyan pletykákat, miszerint Újpesten igencsak akadoznak a fizetések. Ezt először határozottan cáfolta a klubvezetés, később elismerték, vannak kisebb-nagyobb fennakadások, de (szerintük) nem kell ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Aztán most, a holtszezonban egyre több név röppen fel „biztos távozóként”. Tisza Tibort a Loki látná szívesen a saját keretében, míg Simon Krisztiánt a hírek szerint a holland Feyenoord szemelte ki magának. (Hogy kölcsönbe vagy végleg, az erősen kérdéses egyelőre) Korcsmár Zsolt pedig minden bizonnyal a norvég Brann csapatát erősíti majd tavasszal.

Persze mindhárom esetleges üzletre igaz, hogy tényként csak a „tinta megszáradása után” lehet elkönyvelni, mindenesetre a klubvezetés (feltehetően anyagi megfontolásból) egyik esetben sem zárkózik el a tranzakciótól. Ugyanakkor azt is jelezte a Mészöly-Kovács duó, hogy új igazolásokra ennek ellenére sem lesz pénze a klubnak, így a távozók pótlását „házon belülről” kell megoldaniuk, feltehetően fiatalok beépítésével. Nehéz lenne tehát azt mondani, hogy a gyenge ősz után most egy megerősített kerettel vágnak neki a tavasznak. Inkább gyengülő kerettel.

Persze, hogy jó hír is legyen, egyrészt mert Karácsony után csak rossz hírekkel előállni (vagy az újévet rossz hírekkel kezdeni) nem olyan kellemes, másrészt jó hírt azért eleve jobb megosztani, mint rosszat, kifejezetten úgy tűnik, a tavasz végére-nyár elejére megoldódhatnak az Újpest gondjai. Részben mert az új „Sporttörvény” szponzorkeresés szempontjából igen kedvező helyzetbe hozza a klubokat, de ami ennél fontosabb a liláknak, hogy szinte biztos (mondjuk úgy, 99%-os) információ, hogy legkésőbb nyáron Újpestre (is) szponzorként érkezik az Audi. Az meg százmilliós nagyságrendű pluszbevételt jelent majd...

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
Cimkék: nb1, újpest, magyar foci
10 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!