FN Blog / Fociblog / Kegyetlen mészárlás Barcelonában
Nyomtatás Betűméret
Kegyetlen mészárlás Barcelonában 2010-11-30 21:38:20
A Barca, nincs rá jobb szó, lemészárolta a Realt. Videó a katalán gáláról.

 

Csak a Barcelonától kaptuk azt amit vártunk tegnap este, a Real képtelen volt felnőni a katalán óriáshoz. A Barca gálázott, könnyedén alázta porig ősi riválisát. Játszi könnyedséggel.

Megmondom őszintén, kicsit meglepődtem amikor a meccs előtt a Sporttévé két szakértője tippelt. Puhl Sándor 3-3-as eldöntetlent, míg Nyilasi Tibi 2-1-es vendégsikert jövendölt. Persze nem mondom, hogy akár a döntetlen, akár a vendégsiker teljesen elképzelhetetlenek tűnt volna a mérkőzés előtt, mégis, én egyértelmű Barca sikert vártam. (persze ehhez hozzá kell tenni, Barca szimpatizánsként. Feltehetőleg ha „madridista” lennék, akkor nyilván én is a 3-3-ban, de még inkább az 1-2-ben reménykedtem volna)

Nos az összecsapás előtt még tűnhetett úgy, hogy háromesélyes a meccs, de az első 15-20 perc után azt hiszem ember nem volt a Földön, aki akárcsak egy használt fogpiszkálót feltett volna a Real győzelmére. A katalánok megindultak és egyszerűen letarolták a Realt. Az első negyedóra végén fennálló 75%-os(!) labdabirtoklási arány még egy másodosztályú gárda ellen is szép teljesítménynek számítana, egy Real Madrid ellen meg egyenesen döbbenetes. A Barca játszotta amit tud, és amit nagyon tud, sok passzos labdajáratás, közben rés keresés az ellen védelmén. A madridiak meg tátott szájjal nézték mindezt... Egyértelműen megérdemelt 2-0-ás hazai vezetéssel zárult a játékrész.

A játék képe a második félidőre sem változott. A katalánok gáláztak, a madridiak kínlódtak. A Barcelona magabiztos torreádorként húzgálta a vörös posztót, illetve jelen esetben a labdát, az egyre reménytelenebbül fújtató Real orra előtt. A „Királyi Gárda” inkább csak kereste, mintsem birtokolta a labdát, pedig kétségtelen, hogy a madridi csapatban is egymás sarkát tapossák a szupersztárok. Ezen az estén azonban nekik nem osztottak lapot. A Real úgy játszotta le a 90 percet, hogy gyakorlatilag egyetlen épkézláb támadása sem volt. Komoly gólhelyzete, netán ziccere meg aztán pláne nem. Szó szerint nem. Némi veszélyt a Barca kapujára talán csak Ronaldo két távoli szabadrúgása jelentett. Azért ezektől sem került infarktus közeli állapotba egyetlen katalán drukker sem...

Az 55. percben David Villa adta meg a kegyelemdöfést, hogy aztán három perccel később meg is forgassa a tőrt a madridiak szívében. A végén még Jeffren is betalált, fokozandó a katalán jókedvet és a „Galaktikus letargiát”.

Arról, hogy a Real még csak a szimpatikus vesztes képében se „tetszeleghessen” Sergio Ramos gondoskodott, aki az utolsó percekben bemutatott őrjöngésével abszolút kiérdemelte a piros lapot. Először Messi lábát próbálta szétrúgni, majd az ezt szóvá tevő Puyolt nemes egyszerűséggel képen törölte, majd a biztonság kedvéért még Xavit is „lerendezte”. Nem volt kétséges, hogy az öltözőben a helye. Illetve nem biztos, hogy az öltözőben, lehet, hogy inkább egy szanatóriumban...

Na persze a lényeg, a sok felesleges rizsa helyett:Cimkék: világfoci, barca, real
13 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Roli 2010-12-04 19:05:15
Ha az elmúlt pár évben a Real győzött volna mindig az el clasico-n, akkor őt okolnák. Mivel azonban ez nem így volt, így csak nem sikerült istenné válnia. Azt is nyilatkozta, hogy még nem érett össze a csapat.
Nem kell különösebb okot keresni, az lenne a furcsa, ha őt okolnák.
1. Maticsek Károly 2010-12-01 19:02:50
Murinhonak kellett már egy ilyen megalázó vereség!de ha jól megnézzük most mindenki a Real-ról ír!Ha nyertek volna az egész sajtó,média őt istenítené!!!!!Miért van ez?Várom véleményeteket.

Szóljon hozzá!