FN Blog / Fociblog / Két halott a Győr-Vidi után
Nyomtatás Betűméret
Két halott a Győr-Vidi után 2010-11-13 21:14:15
A kettős mérce ellen

 

Érdeklődve vártam a ma reggeli címlapokat, hiába. Bár persze sejtettem, a korrekt, független és tárgyilagos magyar sajtóban úgy látszik csak a Fradi lehet fekete bárány. Mert abban 100%-ig biztos vagyok, hogy ha a Fradi pályán történt volna az, ami tegnap a Győr-Vidi meccs után (vagy annak akár csak a fele), akkor ma a csapból is a „szarszemétcsőcselékfradisták megint balhéztak” folyna. Meg persze utána még napokig röpködnének a felháborodott szalagcímek, „balkáni állapotokról”, „bunkó szurkolókról”, „elképesztő botrányról”. Így viszont, hogy nem a Fradiról van szó, nem is történt semmi. Semmi címlap, semmi felháborodás, fű alatt egy-egy félmondat emlékezik csak meg a beszámolókban arról, hogy a meccs végén a szurkolók a játékvezetőre és a vendégjátékosokra támadtak. Dobálták őket, volt akit a játéktérről rángattak le a rendezők.

Na most félreértés ne essék, nem a győrieket akarom én bántani. Valahol meg is értem őket. Bede sporttárson az első percektől kezdve jól látszott, hogy eldöntötte (eldöntették vele?), ezt a meccset a Győr semmiképp sem nyerheti meg. (vagy a Vidi semmiképp sem vesztheti el, nézőpont kérdése) Ennek tükrében meg megértem, nagyon is megértem az egyébként jogos felháborodást. Na jó, ettől persze még nem kell senkit megtámadni, ez igaz.

Szóval nem értem, hogy is van ez?

Ha Újpesten a tucatjával dobált füstbombák miatt szakad meg többször is a játék, akkor mindenfelé a magyarázkodást látom a médiában, hogy értsük meg, ez Európa-szerte előfordul egy-egy nagyobb rangadón (ez egyébként igaz is), nem kirívó eset, különben is milyen fantasztikus volt a hangulat, ámde, ha a ZTE-Fradin egy darab (!) füstbomba füstje beszállingózik a pályára, akkor „természetesen” az botrány volt, a szemét Fradisták miatt megszakadt a meccs és ez már-már a Balkán.

Ha az MTK-Újpest meccsen zeng a stadion a „mocskos zsidók” rigmustól, az még futó hírként sem tűnik fel, ha az Üllői úton néhány tucat részeg huhogni kezd, napokig cikkeznek az Üllői utat ellepő rasszizmusról.

Ha a Loki stadionjában hosszú percekig útszéli stílusban pocskondiázza a hazai keménymag Szima Gábort, az nem hír. Ha mégis, akkor maximum annyiban, hogy az nb1.hu még példákat is hoz arra, hogy Európa-szerte mennyi esetben történt már ilyen, ha az Üllői úton hangzik fel, hogy „X.Y. Takarodj!” az elképesztő bunkóság, primitív stílus, ami nem európai viselkedés...

Mindig a 2003-as Fradi-Lokival jönnek. Na nem mintha más pályákon ne történt volna meg már ugyanaz. Csak úgy látszik, ha nem Fradi szurkoló kerget játékost, akkor az nem is hír. Ki emlékszik már arra például, hogy a következő évben Diósgyőrben a győrieket verték halomra meccs után? De már arra sem nagyon, hogy tavaly Újpesten a Vidivel történtek hasonlók. Ezekről valahogy nem cikkeztek hetekig, valahogy nem mutogatták őket agyon a tévében. Csak a szegény Várszegi, akit elkergettek ezek a „disznók”. Más kérdés, hogy ugye olyan jól elkergették, hogy fű alatt még jelen pillanatban is vannak érdekeltségei a Fradiban...

És persze valamiért szigorúan tilos pozitív hírt adni a Fradi szurkolókról. Az, hogy a szervezett szurkolói csoportok évek óta osztanak takarót és élelmet a hajléktalanoknak telente, az sosem hír. Mint ahogy az sem, ha gyermekkórháznak gyűjtenek, véradást szerveznek. Meg persze az sem, ha árvíz idején csoportosan mennek homokzsákot pakolni. Ez nem. Ez valamiért nem kerül be a hírekbe. Ilyenkor valamiért hirtelen nincs hírértéke a Fradinak, a Fradi szurkolóknak...

Bizonyára nem kettős mérce, csak fatális véletlenek hosszú sora.


(a címért elnézést, nyugodtan kövezzetek meg érte, de ha másnak szabad szenzációhajhászkodni, akkor nekem is. bár többet nem vetemedek erre. :D)


Cimkék: magyar foci, nb1, botrány
142 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

7. laci 2010-11-17 08:22:05
Ez is egy tipikus a ,mindeni minket bánt, fradi cikk. Ilyen és hasonló cikkek lehetnek a főokozói -ista rendbontásoknak. Egyes fejeknek éppen ez kell! Egy kis olaj a tűzre. Szánalmas bagázs.
6. boomy 2010-11-15 07:24:54
eloljaroban leszogezem,h mar reges-reg nem erdekel amit magyarorszagon futball neven emlegetnek....miert is?mert nem az.de a cikkiro objektivitasat nem vonom ketsegbe meg akkor sem ha a hovatartozas is erzodik.igenis a fociban is mint a 7koznapi elet minden teruleten,mukodik a kettos merce.jolenne vegre tudomasul venni,h a degradalaskent emlegetett balkan nem valami tavoli dolog.magyarorszag mindenkori vezetese,politikai es kozeleti kulturaja melybalkani.hatalmi arrogancia,merhetetlen korrupcio,a lenyulas mint letelem stb.sajnos a sport sem mentes ettol.csak 1 pelda:amig egy nb1-es klub vezetese es adminisztracios rendszere megenged maganak kozel 100 alkalmazottat (akik ebbol termeszetesen kivaloan megelnek)addig ne csodalkozzunk,h a kluboknak a darius kincse sem eleg.visszaterve a 2.hozzaszolora,o valoban onmagat minositi.
....valahol meg mindig varok az igazi magyar focira....
5. bkt58 2010-11-14 13:37:37
Természetesen a 2. hozzászólóra vonatkozott a reakcióm.
Szomorú, hogy ilyen emberek léteznek.
4. btk58 2010-11-14 13:36:09
Gratulálok, kedves hozzászóló!
A stílus maga az ember. :-(
3. Stormy84 2010-11-14 13:34:02
A 2. hozzászólónak üzenem:
Jobb lett volna, ha annak idején édesanyád a falhoz ver! Minősítetted magad -hogy is hivnak (?)-senkiházi!
A cikk remek!
Hajrá Fradi!!!
2. buziftc 2010-11-14 00:53:31
A fradika az csak szopjon is! Semmi szükség egy ilyen senkiházi csapatra!
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!