FN Blog / Fociblog / MK, a meglepetések napja
Nyomtatás Betűméret
MK, a meglepetések napja 2010-11-11 20:26:44
Míg kedden gyakorlatilag papírforma eredmények születtek a Magyar Kupában, szerdán mindhárom meccs meglepetéssel zárult.

 

Ritka az amikor egy napra csak meglepetéseredményt rendelnek az égiek. Ilyen ritka nap volt a szerdai...


Vasas-ZTE (0-6)

Nem is annyira a zalaiak győzelme okozott meglepetést, mint inkább a gólarány. A Zete jó csapat, egyértelműen a dobogóesélyesek közt tartandó számon, míg a Vasas kerete jóval szerényebb reményekre jogosítja fel szurkolóit. Így aztán a puszta tényt, hogy a ZTE Angyalföldön is képes legyőzni a Vasast, nem említeném a nagy meglepetések közt, az eredményt viszont mindenképp. Ennél azért mindenképp jóval szorosabb befutót vártunk. Ez a brutális verés nagyjából azt jelenti, hogy ez a párharc eldőlt. És azt hiszem, hogy túl nagy kockázatot nem vállalok be ezen kijelentésemmel. Sőt, egy kicsit olyan előérzetem van, hogy sem a Vasas, sem a Zete nem kíván majd különösebben izmozni a visszavágón és a „B” csapatokat látjuk majd. Persze elméletileg akár még innen is lehet visszaút. Az angyalföldieknek idegenben kellene minimum hat találattal nyerniük a visszavágón, ami elvileg sikerülhet is, de azt hiszem, hogy az nagyobb meglepetés lenne, mint az ebben a bejegyzésben tárgyalt három eredmény együttvéve... Szóval ez a szalmaszál már nem az, amibe még tényleg bele lehetne kapaszkodni.

DVSC-KTE (0-3)

Azt hiszem, a legnagyobb meglepetés ez volt. Akár a győztest, akár a számszerű eredményt nézzük. Nem hiszem, hogy túl sokan tették meg ezt a kimenetelt a fogadóirodáknál. A bajnok és kupagyőztes (meg ligakupa győztes és szurperkupa-győztes, hogy teljessé tegyük a tavalyi eredménysort) fogadta a kiesés elöl menekülő Kecskemétet. Azt a Kecskemétet, ami egyébként úgy tűnik, hogy a régi-új edzője kezei alatt igencsak éledezni kezd. Az éledezés jegyében alaposan meglepték a Lokit, a három gólos, mondhatni igencsak sima idegenbeli győzelmével azt hiszem a forduló bombameglepetését okozta a KTE. Eldőltnek azért nem nevezném ezt a párharcot, a DVSC keret bőven alkalmas lehet arra, hogy akár idegenben is fordítson, de, hogy könnyű dolga nem lesz, az azért borítékolható. Mondjuk úgy, a Kecskemét fél lábbal már a nyolc között van. Nagy kérdés, hogy a másik lábát is oda tudja-e húzni vagy végül mégiscsak hasra esik a Lokiban?  

Siófok-FTC (3-1) 

Na most lehet, hogy többen mondják, kicsit erőltetetten nevezem ezt meglepetésnek. Kétség kívül nem akkora döbbenet, mint a Loki betlije. Pláne ha annak tükrében, hogy a bajnokságban a Siófok a nagycsapatok mumusa. A Videotonnak, az Újpestnek és az MTK-nak is túl nagy falatnak bizonyult a „balatoniak” legyőzése, arról már nem is beszélve, hogy a bajnoki címvédő Debrecennek egy félidő alatt gurítottak egy „négyest”, a Fradit meg az Üllői úton fricskázták. Szóval bármerről is nézem, ez a Siófok bizony rendre odapiszkál a nagyoknak. Érdekes, hogy a kiscsapatok ellen viszont nemigazán megy nekik. Persze nyilvánvaló, ez elsősorban a harcmodorukból adódik. Frissen feljutott csapatként a biztos bennmaradást zászlóra tűzve, izomból védekeznek, akár 8-10 emberrel is, a megszerzett labdákkal meg villámgyorsan mennek át ellentámadásba. Ez remekül működik azon csapatok ellen akiknek mindenképp győzniük kell(ene) ellenük (és ennek okán kénytelenek idővel mind jobban kitámadni), nem feltétlen működik azonban azok ellen, akik számára a 0-0 sem elvetendő eredmény. Nos a Fradi nem azon csapatok közé fog tartozni a visszavágón, akiknek jó a 0-0 is. Persze ezzel nem azt mondom, hogy a Siófok az Üllői úton is tarolni fog, de az, hogy kutya nehéz dolga lesz az FTC-nek az nem vitás. Ennek ellenére mégis talán a Fradi van a „legkönnyebb” helyzetben a három „vesztő” közül, hiszen hazai pályán két gólos hátrányt ledolgozni nem tartozik éppen a lehetetlen küldetések közé. Mégis, azért a Siófok „előélete”...  


Cimkék: magyar foci, kupa
3 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!