FN Blog / Fociblog / A Milan, mint szenilis öregúr
Nyomtatás Betűméret
A Milan, mint szenilis öregúr 2010-10-21 20:01:33
A Real-Milan margójára.

 

Nagy várakozással készültem a Real-Milan összecsapásra. Mint utóbb kiderült túl nagy várakozással. A Real annyit adott, amennyit muszáj volt. (egyébként ez többször is elégedett csettintésre adott alkalmat) A Milan viszont totális csalódást nyújtott. Nem túlzás, a nagynevű olasz klub nem tudott méltó ellenfele lenni a Királyi Gárdának. (sőt, kis túlzással, még komoly edzőpartnerei sem voltak a Királyi Gárdának)

A Real az első pillanattól kezdve egy életerős, abszolút tudatos (és helyenként látványos) focit játszó csapat benyomását keltette. Az elsőtől az utolsó percig látszott a játékosokon, hogy pontosan tudják, mit akarnak és azt is, mit és hogyan kell tenniük ahhoz, hogy elérjék azt. Nem csak tudnak, de mernek is játszani, duzzadnak az önbizalomtól. Persze ez valahol várható volt, ha egy klubnál összefut a jó keret és egy kiváló edző, akkor ebből a szimbiózisból általában nem egy töketlen lúzerbanda alakul ki. Ez a csapat fejben is nagyon rendben van!

Teljesen más képet mutatott viszont a Milan. Pedig a milánói sztárcsapat hírneve és a kapcsolatos elvárások sem kisebbek. Nos ezen az estén sem az elvárásoknak, sem pedig a hírnevüknek nem tudtak megfelelni. Sokan mondják, hogy ez a csapat/keret öreg, amiben van is valami. Persze nem árt a rutin a futballban sem, ugyanakkor szükségeltetik némi fiatalos lendület is az eredményes játékhoz. Na ez az, amit nem láttam az olaszokon, no meg a tudatosságot a játékukon. A Reallal kapcsolatban írtam, hogy végig látszott a játékosain, pontosan tudják mit kell tenniük a pályán, na a Milan labdarúgóin ezt egyetlen pillanatig sem láttam. Az olaszok játékát látva kicsit olyan érzése volt az embernek, hogy akarnak ők, csak azt nem tudják, hogy mit. Felettébb körülményesek voltak, lassúak is (a Realhoz képest mindenképp), és nagyon bizonytalanok. Sőt, az ellen tizenhatosának előterébe érve egyenesen tanácstalanok. Így a milánóiak játékáról nekem leginkább egy olyan, tisztességben megőszült és kissé szenilis öregúr jutott eszembe, aki csoszog egy darabig, aztán félúton megáll, mert elfelejtette, hogy hová is indult. Aztán tanácstalanul néz körbe, hátha valaki megmondja neki. Esetünkben Allegri mesternek kellett volna ennek a valakinek lennie, ám ő szemmel láthatóan semmit nem tudott hozzátenni ehhez a meccshez. Bizonyára hosszasan lehetne azon vitatkozni, hogy a Milan kerete (legalább nagyjából) egyenértékű-e a Realéval vagy, hogy Allegri mester kvalitásai megközelítik-e Murinho mesterét, azon viszont nem lehet vitatkozni, hogy ez a Milan fejben nagyon nem volt rendben. Ez a játékoskeret ennél mindenképp többet tud...

Utólag már nem csodálkozom azon, hogy a Real gyakorlatilag negyed óra alatt eldöntötte a meccset, majd két sebességi fokozatot visszakapcsolva is egyértelműen uralta a mérkőzést. Nem volt az összecsapásnak olyan periódusa amikor komolyan hittem volna benne, hogy ez a Milan megfordíthatja azt vagy akárcsak egy pontot elrabolhat a Bernabéuból. A ritkaságszámba menő olasz helyzeteket rendre háromszorosan „adták vissza” a spanyolok. Voltak időszakok amikor meg egyenesen az volt az ember érzése, mintha nem is egy BL összecsapást látna, hanem a Madrid egyik edzését, melyen a játékosok könnyedén szlalomoznak a Milan mezbe öltöztetett bábuk közt. Ez a Real kétségtelenül az egyik esélyese a Bl-nek, ez a Milan viszont nem igazán. Hangsúlyoznám, az a Milan, amit kedden láttunk. Kérdés, hogy valóban csak ennyit tudnak nyújtani egy komoly ellenfél ellen vagy inkább csak arról van szó, hogy kedden nagyon rossz napjuk volt?


Cimkék: real, milan, bl
12 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. le 2010-10-23 03:03:51
látta ez már edzőmeccset egyártalán??? kicsit túzásba vitte
2. Noti 2010-10-22 19:53:19
igen, gyermekkoromban volt egy Zsivanov Milán nevű haverom. tényleg jól focizott. :)
1. Petrovác Laci 2010-10-21 22:42:18
Hát figyeljetek szerintem Milan elég jó focista!

Szóljon hozzá!