FN Blog / Fociblog / A FIFA is korrupt
Nyomtatás Betűméret
A FIFA is korrupt 2010-10-17 16:07:17
Nyolcszázezer dollár és egy sportakadémia támogatása kell két szavazatért.

 

Miközben Európa-szerte dagad a bundabotrány, úgy tűnik a FIFA berkein belül is kirobbanni készül egy hasonló. Ezúttal nem meccsek megvásárlásáról, játékvezetők, játékosok megvesztegetéséről van szó, hanem a futballszövetség döntéshozó testületének megvesztegethetőségéről.

A Sunday Times riportereinek két döntnököt is sikerült csőbe húzniuk. A brit újságírók, magukat amerikai lobbistának kiadva, megkörnyékezték a nigériai Amos Adamut, aki történetesen a FIFA végrehajtóbizottságának tagja. Kérésük az volt, hogy Adamu szavazatával támogassa a 2022-es VB-re áhítozó USA-t. A „tárgyalásról” rejtettkamerás felvétel is készült, melynek tanulsága szerint Adamu 800 ezer dollár fejében hajlandónak mutatkozott arra, hogy a december másodikán esedékes szavazáson a lobbisták kívánalmának megfelelően cselekedjen.

A „sikeren” felbuzdulva az újságírók (szintén álca alatt) megkeresték az Óceániai Labdarúgó Szövetség vezetőjét is, akit szintén arra kértek, hogy az USA-nak kedvezzen a szavazáskor. Talán már meg sem lepődtek azon, hogy Reynald Temarii sem rejtette véka alá szavazatának árát. Egy meg nem nevezett sportakadémia támogatása esetén vállalta volna, hogy a „megfelelő” pályázatot támogatja voksával...

A 2018-as VB rendezési jogára Anglia, Spanyolország-Portugália, Hollandia-Belgium és Oroszország áhítozik. Az azt követő, 2022-es Világbajnokságot Oroszország, Katar, Dél-Korea, Japán és az USA is megpályázta. A FIFA december elején dönt, kérdés, milyen körülmények között...


Egyéb érdekes írásokért keress meg a Virtuson is. Olvashatsz a mindenkit figyelő ECHELON rendszerről, UFO-król és Istenekről vagy éppen Jogállamról és vörösiszapról. Na persze ne feledd elolvasni az Értelmetlen ultimátumokról írtakat sem!


Cimkék: korrupció, bundabotrány, FIFA, világfoci
4 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Petrovác Laci 2010-10-17 23:09:44
Mi? Hogy a FIFA korrupt??!!
Ez szerintem csak közönséges kitaláció!
FIFA nem lehet korrupt! Ebben biztos vagyok!!!!!!!!!!
Hogy lefizettek volna befolyásos embereket??!!!!
Nem hiszem!

Szóljon hozzá!