FN Blog / Fociblog / Szalai, nem kell neked a Real
Nyomtatás Betűméret
Szalai, nem kell neked a Real 2010-10-11 21:52:59
Nyáron eladta a Királyi Gárda, most visszavennék, akár háromszoros áron is.

 

Bejött az ősz Szalai Ádámnak, a magyar válogatott és a Mainz csatárának. Góljainak köszönhetően a nemzeti csapatban és klubjában egyaránt kezd meghatározó játékossá válni. Klubja 100%-os teljesítménnyel vezeti a Bundesliga-t, nemrég a bajor sztárcsapat, a Bayern München skalpját is begyűjtötték, éppen pont Szalai góljával. A válogatottban legutóbb mesterhármassal terhelte meg az ellen kapuját. Valami hasonló szezonkezdetről álmodozhat egy fiatal csatár...

Felfigyelt erre előző klubja a Real Madrid is. A spanyol AS információi szerint a Madrid hajlandó lenne visszavásárolni, akár a nyáron kapott ár (500.000 euró) triplájáért is. Persze miért adták el ugye, ott volt az orruk előtt mégsem vették észre mekkora tehetség?

Persze ez nem ennyire egyszerű egy Rael Madrid kategóriájú csapatnál. Ott ahol 10-20 vagy éppen 50 milliós támadók rohangálnak nem elég tehetségesnek vagy jónak lenni, nem elég gólokat rúgni. Ott bizony kő keményen beleszól a csapat összeállításába egy-egy játékos ára, reklámértéke. Az elkényeztetett Real szurkoló elvárja, hogy olyan játékosok rohamozzák az ellen kapuját, akiknek ára tízmilliókban mérendő és az sem hátrány, ha van már aranylabdája, de legalábbis jelölve volt már rá. A klubmenedzsment meg elvárja, hogy az euró tízmilliókért igazolt, nagynevű sztárok ne a kispadon üldögéljenek. Pláne, hogy egy C. Ronaldónak és egy Szalai Ádámnak nem nagyon lehet egy lapon említeni a reklámértékét (és ezzel együtt az általa várható bevételeket), nem nehéz tehát megtippelni kik élveznek előnyt, még akkor is, ha egyébként talán nem is tudnak sokkal többet nyújtani. Ebben a közegben, „filléres magyarként” nem sok sansza lenne Szalainak. Ismét a tarcsi, jobb esetben a nagycsapatnál kispadozás.

Kell ez neked Ádám?

Nem hiszem. Miért hagynád, hogy gúzsba kössenek, mikor máshol a szárnyaidat bontogathatod? Neked most olyan csapat kell, mint a Mainz. Erős bajnokság, jó csapat, ahol alapember lehetsz, rendszeres lehetőséghez juthatsz, hírnevet szerezhetsz magadnak, megalapozhatod a jövődet. Egyelőre sanszos, hogy jövőre a Bl-ben is bemutatkozhatsz. A Mainz-ban megalapozhatod a karrieredet, jó játékkal felkeltheted egy-egy nagyobb klub figyelmét, míg a Realban valószínűleg újra eltűnnél a színről, elkallódnál. A Real azoknak való, akik már máshol sikert sikerre halmoztak. Oda bekerülni, komoly előélet nélkül, szinte lehetetlen. Fiatal vagy még, van időd. A karriered, úgy tűnik lendületbe jött. Kár lenne ezt most megtörni. Jobb és hosszútávon kifizetődőbb lépésről-lépésre haladni.

Nem kell neked a Real. Most még semmiképp. Egyszer talán majd (remélem) megérsz rá.


Cimkék: szalai, világfoci
31 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Petrovác Laci 2010-10-16 01:20:05
Ezt a sok faszt!

Szóljon hozzá!