FN Blog / Fociblog / Az MLSZ-nél megint elgurult a gyógyszer
Nyomtatás Betűméret
Az MLSZ-nél megint elgurult a gyógyszer 2010-10-07 17:27:24
Ázott és összevert családokat a lelátóra!

 

Amolyan felvezetésként elevenítsük fel a legutóbbi, Magyarország-Moldova meccsen történteket. Bár bizonyára sokan ismerik az esetet, de feltételezem vannak akiknek új a sztori (esetleg elfelejtették már).

Történt ugye, hogy a szurkolók egy jelentős része, bár jóval a mérkőzés kezdete előtt érkezett, csak a második félidőre tudott bejutni a stadionba. Mindez annak okán történt, hogy bizonyos kapuknál összetorlódott a tömeg, de ennek ellenére csak a kapuk egyik felét nyitották ki, hogy a szerencsétlenek azon préselődjenek befelé. Mindez több tucat, a közelben ácsorgó (és szemlátomást a beléptetésben részt venni nem kívánó) „biztonsági ember” harsány röhögcsélése mellett. Az igazi döbbenet persze csak ezután jött, mikor is az egyik (bő egyórás préselődés után csak a félidő végére bejutó) néző megkérdezte a „biztonságiakat”, hogy ha látják, hogy kint még több ezer néző préselődik, akkor miért nem nyitják ki a kapu másik felét is, hogy mozduljon végre a sor és legalább a második játékrészre bejusson mindenki. Válaszul néhány „biztonsági” rárontott, a földre teperte és módszeresen agyba-főbe verte. Az esetről egy bővebb beszámoló itt olvasható, érdemes.

Kicsit elkanyarodva a focitól, gondoljunk bele mennyire abszurd ez a szituáció. Az ember kifizet egy szolgáltatást, amit aztán a szolgáltatást nyújtó hibájából nem (vagy nem teljes mértékben) tud élvezni és amikor ezt szóvá teszi, akkor ahelyett, hogy elnézést kérnének tőle, még jól meg is verik. (Európa vigyázz, jövünk!) Teszem azt a kábeltévé szolgáltató nem biztosítana élvezhető műsort (zavaros a kép vagy nincs is, recseg a hang, stb.). Két nap múlva eléggé megunnám a dolgot ahhoz, hogy bemenjek az irodájukba és megérdeklődjem, hogy mégis mikorra várható, hogy igénybe tudom venni az általam kifizetett szolgáltatást. Erre, ahelyett, hogy elnézést kérnének és biztosítanának afelől, hogy mindent megtesznek a hiba elhárításának érdekében, előlépne a sarokból két tagbaszakadt, szétszteroidozott agyú gorilla és egy laza „Mit ugatsz te köcsög?” beköszönés után félholtra vernének. Bizonyára óriási kedvvel venném igénybe a cég további szolgáltatásait...

Nos az MLSZ, némiképp a média nyomására, pár nappal később jelezte, hogy felfigyelt a problémára, kivizsgálja az ügyet és megteszi a szükséges lépéseket. A vizsgálódás után elismerte, hogy a biztonsági szolgálat nem mindenben járt el szakszerűen (azt persze gondosan hangsúlyozva, hogy a szurkoló a rohadék, mert mi az, hogy „csak” fél órával a meccs előtt érkezik), valamint megkérte a biztonsági szolgálatot, hogy a jövőben ne alkalmazzon olyan embereket, akik vegzálják a szurkolókat. (azok meg majd jól úgycsinálnak!)

Az MLSZ által feltárt megoldáshalmaz további részét képezi, hogy a további válogatott meccseket elvitték a Szusza Ferenc stadionból, merthogy az (szerintük) nem is alkalmas az ilyen rendezvényekre. Érdekes, hogy évekig az volt. Meg az is, hogy az Újpest FC simán meg tudja oldani több ezer ember rövid időn belüli beléptetését. (talán érdemes lenne érdeklődni náluk) No, de mindegy, akkor most megtudtuk, hogy valójában a stadion volt a hülye. Mert az, hogy több tucatnyi biztonságinak, szervezőnek, rendezőnek, koordinátornak, stb. együttesen nincs annyi agya, hogy kinyissanak még egy kaput, az teljesen természetes, mint ahogy az is, hogy félholtra verik azt aki ezt meg meri említeni. Ez így európai, mondhatni uniós szabvány. Na de az a hülye stadion, az, hogy lehet annyira balfék, hogy nem nyitja ki rendesen a kapuját! Elkúrta, na de mi most jól megbüntettük, most már minden olajozottan működik majd.

Továbbá megkérték a holnapi, Magyarország-San Marino meccsre kilátogatókat, hogy szíveskedjenek minimum egy órával a kezdés előtt érkezni. (még jó, hogy nem egy nappal) Tartok tőle, hogy ezeknek még mindig nincs annyi agyuk, hogy a teljes kaput kinyissák, hanem már eleve úgy készülnek, hogy majd préselődik a nép. (és hétfőn majd megtudjuk, hogy az átfogó vizsgálat kiderítette, ismét a stadion volt a hülye) Nem értem az egészet, várható 4-5 ezer néző (maximum), miért kell ott órákig ácsorogni? Barcelonában, Madridban (és akkor sorolhatnám), ahol esetenként 80-100 ezer ember kimegy egy meccsre vajon, hogyan csinálják? Vagy azokat már egy héttel előtte kirendelik? Külön felhívták a szurkolók figyelmét arra is (gondolom az elmúlt napok esői okán jött az ötlet), hogy tilos esernyőt vinni. (ne röhögj, tényleg ott van a közleményben!)

Összefoglalva, ácsorogjak órákig a (esetleg) szakadó esőben, esernyő nélkül (esernyővel a fejem felett már ránézésre is baromi veszélyes vagyok ám!), hogy láthassam a Magyarország-San Marino-t, ami a két csapat játékerejét figyelembe véve nyilvánvalóan maga lesz a világfutball lukulluszi lakomája, melyen minden kiéhezett szempár többször is jóllakik majd. Ha meg reklamálok, akkor bónuszként jól meg is vernek majd.

Sajnálattal közlöm az igen tisztelt MLSZ-szel, hogy nem megyek. Bár kétségtelen, hogy a felvázolt ajánlat kifejezetten csábító, egyértelmű, hogy a családi programok netovábbját testesíti meg. Őszintén mondom, ha megfeszülnék sem tudnék jobb családi programot kitalálni péntek estére, mint azt, hogy gyerekkel és feleséggel, no meg néhány ezer sorstársammal, ott tapossuk egymást órákig a (esetleg) szakadó esőben. Szeretném, mit szeretném, kívánom a tüdőgyulladást, az egymás gyomrába könyöklést, az egymás lábán taposást, azt meg nem különben, hogy mindezek után, beérve a stadionba, még jól meg is ruházzanak a biztonságiak. (esetleg a gyereket is) Bármennyire csábító is ez így, nem megyek, ugyanis attól rettegek, hogy valamelyik szemközti szektorban esetleg begyújt valaki egy „szurkolói füstöt”. Na azt bizony tragédiaként élném meg...


Cimkék: botrány, mlsz, magyar foci
30 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!