FN Blog / Fociblog / A Honvéd botrány margójára
Nyomtatás Betűméret
A Honvéd botrány margójára 2010-10-04 20:02:13
Avagy, hogy is van ez Hemingway úr?

 

Úgy látszik néhány nap alatt igencsak nagyot fordult a világ Hemingway úrral, a Honvéd tulajdonosával. Egy hete még az Újpest-Fradi meccsen történt rendbontásokat kivizsgáló bizottság fejeként, amolyan szent inkvizítor szerepkörében tetszelegve követelt példás és könyörtelen büntetést, nem csak a petárdázó vagy éppen kerítést tépő szurkolókra, de a klubokra is. Mert, mint mondotta, azok a klubok, illetve klubvezetők, akik megpróbálják elkendőzni, elbagatellizálni a problémákat, azok valójában cinkos módon összekacsintanak a rendbontókkal és nincs helyük az nb1-ben. A problémákat ugyanis nem szabad elbagatellizálni, azokat minden esetben véresen komolyan kell venni és minden esetben a klubok erkölcsi kötelessége minden eszközt megragadni a rendbontások elleni harcban. A klubok kötelessége megakadályozni a rendbontásokat.

Akkor még nem tudtuk, hogy Hemingway úr szerint csak akkor kell olyan véresen komolyan venni a dolgokat, csak akkor nem szabad bagatellizálni és csak akkor van elvitathatatlan felelőssége a kluboknak, ha nem az ő csapatáról, a Honvédról van szó. Akkor ugyanis, a jelek szerint hirtelen más „szabályok” lépnek életbe.

Történt ugyanis, néhány napja, hogy a Honvéd-Győr utánpótlás meccsen, pontosabban a lefújás utáni pillanatokban, néhány néző lépett pályára, hogy „móresre tanítsa” a hazaiak edzőjét. (Szándékosan nem használom a Honvéd szurkoló vagy egyáltalán a szurkoló kifejezést, hiszen egyértelmű, hogy itt nem szurkolókról van szó, hanem néhány odatévedt nézőről) Állítólag ez egyik Honvéd játékos rokonai voltak ás állítólag a rokon csapatból való kihagyását sérelmezték. Valóban döbbenetes jelenetek zajlottak le, az alant beszúrt videón jól nyomon követhetőek a történtek. Döbbenetesek voltak ugyanakkor Hemingway úr első reakciói is. A néhány nappal előtte még oly szigorú és kérlelhetetlen(nek tűnő) inkvizítor, hirtelen úgy érezte, az ilyen eseteket nem is kell olyan komolyan venni. Első nekifutásra még majdhogynem a médiát ostorozta, mondván igazából ennek nem is kellene hírnek lennie, csak a médiumok fújják fel és azok csinálnak hírt belőle. (Akkor, hogy is van ez? Komolyan kell venni, akik elbagatellizálják, azok valójában a rendbontók cinkosai?) Második nekifutásra igyekezett letisztázni, a klubnak ehhez semmi köze, a klubnak ezzel semmi dolga, nem rájuk tartozik, majd a rendőrség megoldja. (Akkor, hogy is van ez a klubok erkölcsi kötelességével? A klubok felelősségével a rendbontások megakadályozását illetően?) És a végére maradt a legszebb, miután Hemingway úr egyértelműsítette, hogy a klubnak semmi felelőssége ez ügyben, a továbbiakban sem kívánnak tenni semmit a biztosítás érdekében, büszkén kijelenti, hogy azért megtették ők a „megfelelő” lépést, a játékost kivágták, mint macskát szarni. Mer', hogy ők tökös gyerekek ám. Szóval Hemingway úr nem azon gondolkodik el, mennyire tarthatatlan állapot az, hogy egy Honvéd meccs után (még ha az csak utánpótlás meccs is) nézők garázdálkodhatnak a pályán, összeverve az edzőt, nem azon gondolkodik el, hogy hogyan lehetne elejét venni egy újabb hasonló esetnek (mondjuk egy 4-5 fős rendezőgárdával), hanem büszkén veri a mellét, hogy sikerült bűnbakot csinálnia egy gyerekből. Sikerült pellengérre állítania, belerúgnia egy jóízűt és példásan megbüntetnie egy olyan gyereket, aki valójában semmiről sem tehet. Más teendő nincs is ez ügyben , más minden rendben van, mindenki jól dolgozott, a klub is maradéktalanul teljesítette kötelességét a mérkőzés zavartalan lebonyolításával és az azon résztvevők biztonságával kapcsolatban, nincs is min változtatni a jövőben. A „bűnöst” megtalálták és példásan megbüntették.

Gratulálok!Cimkék: magyar foci, honvéd, hemingway, botrány
38 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!