FN Blog / Fociblog / Általános mumus a Siófok
Nyomtatás Betűméret
Általános mumus a Siófok 2010-10-02 17:43:54
Bár sokan egy ideig a Kaposvárt kiáltották ki a szezon meglepetéscsapatának, mára már egyértelmű, a Siófok az.

Talán csak az utóbbi hetekben kezdtünk el felfigyelni a Siófok teljesítményére, pedig az újonc, két megingástól eltekintve, a bajnokság elejétől tiszteletet parancsoló eredményeket mutat fel. Persze a történet látványos része a Fradi Üllői úti legyőzésével kezdődött. A 2-1-es sikerre egyből felkaptuk a fejünket. A következő héten meg a bajnoki címvédő Lokinak rúgtak négyet, egy félidő alatt. Két forduló alatt két nagy skalp, ez már önmagában is elismerésre méltó teljesítmény egy friss feljutótól, de ha kicsit kutakodunk...

Szóval nem a Fradi és a Loki voltak az elsők, akiket idén alaposan meglepett a balatoni alakulat. Az eddig eltelt nyolc forduló alatt a Videoton, az MTK és az Újpest sem tudta térdre kényszeríteni őket. Nem túlzás talán kijelenteni, idén a Siófok egyfajta mumusa a nagycsapatoknak.

Sokáig a Kaposvárt tartottuk a szezon meglepetéscsapatának, a kaposiak folyamatosan az élmezőnyben mozogtak, többször az élre is álltak, a Siófok meg inkább a középmezőnyben, annak is inkább a vége felé tartózkodott. Nem árt azonban figyelembe venni néhány dolgot. A tabella, így a bajnokság elején elég csalóka képet mutathat. Nagy a tömörülés, így elég csalóka ha csak a helyezést nézzük, hiszen a 13. helyezett Siófok valójában csak három pontra, tehát egy győzelemre van a közvetlen élmezőnytől. Szintén nem mellékes, hogy a sorsolás szeszélye folytán a Kaposvár eddig szinte csak kiscsapatokkal játszott (egyetlen kivétel az Újpest volt, de ott ki is kaptak), a Siófok viszont már túl van az összes „kemény dión”. A Kaposvárnak a szezon második felében kell a Lokival, Vidivel, MTK-val, Fradival, Győrrel megmérkőznie, a Siófok már túl van ezeken (nem is rossz eredménnyel, sőt) és számukra most jönnek majd a papíron könnyebb meccsek. Mindezeket (is) figyelembe véve, számomra egyértelműen a Siófok a szezon meglepetéscsapata.


(Időközben Szolnokon is négyet rúgott a Siófok és simán nyert. Így az elmúlt három meccsen kilenc pontot gyűjtöttek, 10 gólt rúgtak és kettőt kaptak)

 


Cimkék: magyar foci, nb1, siófok

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!