FN Blog / Fociblog / Hülyék vagytok, a Loki egy pesti csapat!
Nyomtatás Betűméret
Hülyék vagytok, a Loki egy pesti csapat! 2010-09-22 18:33:27
Kezdem egy friss viccel, vagy legalábbis nem túl régivel. Néhány hétnél biztos, hogy nem lehet régebbi. Aztán kis magyar futballnyomor.

 

Találkozik az észt, a bolgár meg a svájci futballbarát. (eppen pont a Levadia, a Litex és a Basel szurkolói ők) Szóba kerülnek az idei nemzetközi kupaszerepléseik és meglepődve konstatálják, bizony a magyar Loki ellen mindhármójuk csapata szerepelt idén.

Megszólal az észt:

-Bizony, mikor mi Debrecenben pályára léptünk...

-Ugyan már -vág közbe a bolgár- mit kerestetek ti Debrecenben, mi is játszottunk a Lokival, Nyíregyházán van a stadionjuk!

Erre felcsattan a svájci:

-Mindketten hülyék vagytok, a Loki egy pesti csapat, mi is játszottunk ellenük. Csak azt nem értettem, hogy ha a klub színei piros-fehér, akkor a stadionjukat miért festették lila-fehérre???


Nyilván a többség érti. Meg nyilván ez nem az a hasfogós nevetésre ingerlő vicc, inkább az a keserédes, fanyar. Kis magyar futballnyomor mondhatnánk, amikor arra gondolunk, hogy a bajnoki címeket zsinórban nyerő Loki, amolyan vándormadárként (vagy, hogy stílszerűek legyünk, Turulmadárként) kőröz az ország felett egy-egy nemzetközi kupameccs előtt, stadiont keresve. Merthogy nekik nincs UEFA kompatibilis arénájuk. (a dolog némi előnye, hogy így aztán szép lassan valóban mindenki kicsit magáénak érezheti a Lokit, hisz' hol itt tűnnek fel, hogy ott, „hazai” csapatként.)

Szomorúan szembesül ezzel az ember, pláne mikor egy idelátogató ukrán csapattal kapcsolatban beszélgetünk arról, hogy most adták át az új (felújított) negyvenezres stadionjukat, a meccs alatt meg azon „vitatkoznak” kicsit a kommentátorok, hogy akkor most tíz vagy tizenöt millió eurót költ-e idén a klub? És persze nem a Debrecen, hanem a Harkov. Mi meg rácsodálkozunk a Világra, hogy hogy a 3.14csába maradtunk le ennyire, nemhogy a nyugattól, a kelettől...

És talán nem is a 0-5 fáj a legjobban, bár persze nyilván az eredmény láttán sem szabadultak el a boldogsághormonok, de az eredménynél jóval elkeserítőbb az a távolság ami a háttérben lapul. Mert kikapni, akár 5 góllal is, az csak egy dolog. Lehet javítani, akár már a következő meccsen is. Na de ezt a távolságot legyűrni, az nem egy-két év kemény munkája.

Most úgy tűnik, záros határidőn belül lehet egy új, az UEFA által is elfogadott minőségű stadionja a Lokinak. A nagyvezér legalábbis ezt ígéri. Persze ha a Lokinak annyi stadionja lenne, mint amennyiszer ígéretet kapott rá az elmúlt tíz-tizenöt évben, akkor Debrecen akár egyedül is rendezhetne labdarúgó EB-t...

Talán most tényleg másként lesz, reméljük.


Cimkék: magyar foci, el, loki
9 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!