FN Blog / Fociblog / Fradi-Győr, egy kis kiegészítés
Nyomtatás Betűméret
Fradi-Győr, egy kis kiegészítés 2010-09-02 17:48:12
Nagyon úgy tűnik, a Sport TV gárdájának nem igazán megy a sportműsorok készítése. Pontosabban az azokra való felkészülés.

Nem is olyan rég a fél ország röhögött a sportcsatorna „felettébb felkészült” szakértőinek orbitális bakiján. Szerdán, a Fradi-Győr meccs kapcsán azt mutatták be, hogy nem csak a „szakkommentátorok” felejtenek el felkészülni az adott műsor témájából, de a mérkőzést leközvetítő „simakommentátornak” sem szokása különösebben elmélyedni a számára rendelt mérkőzés előzményeiben. Így fordulhatott elő, hogy Petúr, aki momentán nem Bán, hanem egy András nevű kommentátor, bordal helyett hangzatos „hisztidalba” kezdett. Kitartott ez gyakorlatilag a meccs végéig. Petúr úr a meccs folyamán nem győzte hangsúlyozni, hogy a Győrnek több játékosa is sérült, így egy „ezer sebből vérző” ETO-t látunk. Eddig nem is lett volna nagy baj, hiszen alapjában véve igaz, a győriek több játékosukat is kénytelenek voltak nélkülözni az összecsapáson. A gond akkor kezdődött amikor a másik oldalról beszélt, ugyanis azt is igyekezett kihangsúlyozni, hogy bezzeg a Fradinál nincsenek ilyen gondok, ők a legjobb csapatukkal állhattak ki. Jó, hogy nem már azt mondta, hogy ne tessék már örülnie itt a tömegnek a játék és a győzelem okán...

Olyannyira belejött, hogy a végére még a stúdióban ülőket is sikerült meggyőznie a hülyeségéről. Persze a lét nem én kapom a sportcsatornától, hanem ő, így igazából neki illene képben lennie, nem nekem. Neki kéne tájékoztatnia engem, nem nekem őt. Na mindegy...

Szóval tényszerűen:

A „másik oldalról”, tehát a Fradiból (akiknek ugye nincsenek ilyen gondjaik) Dragóner és Tutorics (a védelem két oszlopa) sérülés miatt hiányzott, míg Rodenbücher az előző fordulóban begyűjtött piros lapja miatt nem léphetett pályára. Ha a három hiányzó védőhöz hozzávesszük, hogy Balog Zoli gyakorlatilag sérülten vállalta a játékot (feltehetőleg ennyi hiányzó védő miatt némiképp kényszerből), akkor nyugodtan leszögezhetjük, hogy a Fradinál egy komplett védelem hiányzott. Mellettük még Sztanics is, aki egy meglehetősen furcsa eltiltás okán hagyja ki a meccseket. (ez így már lassan egy fél csapat lesz...)

Tóth Bence szintén sérülésből épült fel, hogy mennyire, az kérdéses. Persze ő legalább pályára tudott lépni. Ami nem 100%-os infó, tehát nem biztos, de én így tudom, hogy az utóbbi időben egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Abdi szintén sérülés miatt nem lehetett ott.

No hát így kerek a történet, mindkét oldal számos hiányzót „vonultatott fel”.


Egyébként (és ez viszont örömteli) kifejezetten jó, élvezhető meccs volt. Azért írom ezt így külön is, mert nem ez az első ebben a szezonban. Hogy ne menjünk messzire, az előző forduló Vidi-Fradi összecsapása is remek kis meccsre sikeredett. Aztán ott volt a Győr montpelieri szenzációs vendégjátéka (és nem mellesleg továbbjutása), de ide kívánkozik a győriek zágrábi fellépésének első félideje is, mindenképp. (az persze más kérdés, hogy aztán a horvátok egy kamu tizenegyessel egyenlítettek, majd egy másikkal eldöntötték a meccset) És persze én nem láttam minden magyar meccset, nem tartom éppen valószínűtlennek, hogy lehetne még egy-két összecsapást ideírni, csak én nem láttam őket vagy most hirtelen nem jutnak eszembe.

Szóval még csak pár hete fut ez a szezon, de máris tudok kapásból legalább 4-5 olyan meccset említeni, amit érdemes volt megnézni. Nem csak nézhető volt, de kifejezetten élvezhető is.

Pont néhány napja beszélgettük, hogy 5-10 éve bizony jóformán a teljes őszi szezon lefutott mire eljutott az ember odáig, hogy találkozott 4-5 olyan meccsel, amire nyugodt szívvel rámondhatta, na ez bizony végre valami fociszerű volt. Most már gyakorlatilag egy hónap alatt megvan az a 4-5 meccs. Ez bizony nagyon pozitív és örömteli.

 


Cimkék: győr, fradi, sporttv, nb1, magyar foci
9 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!