FN Blog / Fociblog / Újra beégett a Sporttévé
Nyomtatás Betűméret
Újra beégett a Sporttévé 2010-08-20 22:58:13
Úgy látszik a sportcsatornának nincs szerencséje a szakértőivel...

 

A Sport TV „szakértőgárdájából” már többen is számos alkalommal hozták kínos helyzetbe a csatornát. Talán a legemlékezetesebb eset Mészöly Kálmán rasszista kirohanása volt, ezt bizonyára nehéz lesz überelni. Előfordult már olyan is, hogy az egyik kommentátor élő adásban volt kénytelen nyilvánosan elnézést kérni az előző mérkőzésen elhangzó botrányos kijelentéseiért. Mindezek mellett a szünetben rendelkezésére álló időt az eső és a csúszós fű problematikájának boncolgatásával sikeresen kitöltő Zomborit már említeni is kár. (Ezúton is köszönjük Zombori úrnak, hiszen nyilvánvaló, hogy egy átlagos futballbarát a maga eszéből a büdös életben rá nem jött volna, hogy ha esik az eső, akkor csúszik a fű. Ezért van a szakkommentátor ugye...)

Azt már nagyjából kezdjük megszokni, hogy a csatornán egy-egy meccs kapcsán fel-fel tűnnek olyan „szakértők” akik szakmai tudása igencsak kérdőjeles, esetleg lerí róluk, hogy „elfelejtettek” felkészülni az adott meccsből. Most viszont úgy tűnik teljesen új dimenziók nyílnak az önégetésre vágyó „szaktekintélyek” előtt. Merthogy égni az uborkaszezonban is lehet!

Hozzávalók:

Végy három darab, a témában rendkívül „felkészült” szakértőt, adj melléjük egy hasonlóképp jártas műsorvezetőt, tégy eléjük egy átigazolási hírt és indulhat a röhögés beszélgetés.  


Íme:

(ne feledjük, ezeket az embereket azért hívták be, hogy a spanyol bajnokság felvezetéseként, a hamarosan rajtoló spanyol bajnokságból alaposan felkészülve „megszakértsék” nekünk a nyári átigazolásokat.)Akinek nem esne le a dolog elsőre...

(nyilván laikusokkal ez simán előfordulhat, hiszen egyszerű futballbarátként senkinek sem kötelessége tisztában lenni az átigazolásokkal, pláne a nevekkel. Viszont ugyanez talán elvárható lenne azoktól akik a műsorra állítólag felkészülve, súlyos pénzekért ülnek be a stúdióba tájékoztatni a közt.)

Szóval Adriáno az akiről kedélyesen beszélgetnek, pedzegetve a zűrős magánéletét (volt ugye alkohol, szexbotrány, egyesek szerint talán drog is, na meg egyéb botrányok), amivel alapjában véve nem is lenne nagy gond, csakhogy ez nem az az Adriáno...

Adriano Leite Ribeiro a brazil válogatott és az Inter egykori csatára valóban zűrös magánélettel „büszkélkedhet”. (no a tivornyák nem ismeretlenek a brazil játékosok körében) Alkoholproblémák, zűrös nőügyek, a rendőrséggel is meggyűlt a baja, szóval nem éppen a lányos apák álma... Csakhogy ő soha nem volt a Sevilla játékosa, ezáltal nemhogy idén nyáron, de máskor sem igazolhatott volna a Sevillából a Barcelonába. Ellenben idén nyáron a Flamengo csapatából az AS Roma csapatához igazolt. Nem mellesleg egy világsztárról van szó, akinek a pályafutásával illene tisztában lennie egy szakértőnek.

Adriano Correira Claro, a fiatal brazil középpályás viszont valóban idén nyáron igazolt a Sevilla csapatából a Barca-hoz. Csakhogy neki meg nincsenek zűrjei, úgyhogy vele kapcsolatban meg nem igazán értelmezhető ez a beszélgetés.

Szóval négy ember, akik a műsor előtt alaposan felkészültek a spanyol átigazolásokból (hiszen ez volt a feladat), hogy minőségi műsort produkálhassanak, de egyiküknek sem esik le, hogy az az Adriano aki a Barca-hoz igazolt nem azonos azzal az Adrianoval akiről ők beszélgetnek. Ráadásul a szakértők közt ott ül a csatorna olasz foci szakértője is, akinek szintén nem esik le, hogy az az Adriano akiről ők beszélgetnek, az olasz AS Roma játékosa. Sőt, a beszélgetésben elhangzik, hogy Várhidi (állítólag) már gyermekkora óta figyelemmel kíséri Adriano pályafutását, mégsem tűnik fel neki, hogy az eddig Sevillaban játszó és most Barcelonába igazolt Adriano nem azonos az ő „kedvencével”. Sőt az „ő Adrianoja” soha életében nem játszott Spanyolországban.

Szóval ismét „összehozták” a szakértő urak. Nem is szólnék egy szót sem, ha mondjuk a stúdióban ülve egy hirtelen kérdésre válaszolva valaki összekeverné az üzbég harmadosztály két játékosának a nevét, mer' az persze belefér. Na de, hogy egy szakértő, pontosabban négy, akik erre a műsorra készültek és konkrétan ebből a témakörből... Nyilván illene legalább a világsztárokkal tisztában lenniük, ha már ők ülnek be észt osztani. Kb. olyan ez, mintha egy politológus összekeverné Barack Obamat mondjuk Silvio Berlusconival.

Ennek a triónak csak ennyire futotta...


Cimkék: sporttv, szakértők, kommentátor, poén
51 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. BGM 2010-09-03 19:17:34
Tegnap a Zuhanyhíradóban.
Mészöly Kálmán ezt mondta(nem szó szerint):A Fulham régi edzője, Roy (Hodgson) jó barátom.Az újat csak név szerint ismerem,nem tudom mit csinált előtte.
Mark Hughes!
72-szeres walesi válogatott,345-ször játszott a MU-ban.És még a Barcelonában,a Bayern Münchenben és a Chelsea-ben.
Nem ismeri!?
4. szabolcs 2010-08-29 23:06:00
hat helosztok igen nagy bakki én szemely szerint nekem kedvenc focistám és mindennap megnezem a google n mi ujsag vele mert utodm h voltak v vanna alkoholproblémai en tejlensen megertem őt de ha jo rajtol a roma és adriano a szezonba szerintem eljot neki az igazi viszatérés:D en remelem
3. Noti 2010-08-27 18:39:45
pénzt vissza nem adunk!
ez a jelszó. :D
2. Kati nagyi Luxemburgból 2010-08-26 23:52:57
Duplán kérném vissza a "szakértésükért" kapott pénzt!
1. Nagy Sándorné 2010-08-21 09:20:33
Teljes mértékben egyetértek a cikkel. Nem ártana jobban felkészülni focitörténelemből. Bakot lőttek és ezzel csak önmagukat égetik.
Üdv. Egy focirajongó nagyi

Szóljon hozzá!