FN Blog / Fociblog / A győri csoda (videó)
Nyomtatás Betűméret
A győri csoda (videó) 2010-08-06 19:38:50
Nehéz lenne elvitatni, ez bizony férfias küzdelem volt. Nem is szeretnénk elvitatni...

 

Fantasztikus, hihetetlen, elképesztő, és még sorolhatnánk a jelzőket amelyekkel a Győr tegnapi, Európa Liga küzdelmét illethetjük. Igazi férfias küzdelem volt, sportemberekhez méltó és nem mellékesen eredményes is. Nem is akármilyen eredménnyel zárult, hiszen (van-e aki nem tudja még?) a győriek nem csak legyőzték a francia riválisukat, hanem el is ütötték a továbbjutástól. Alaposan visszavágva ezzel a hazai pályán elszenvedett egygólos vereségért. No de tudjuk, az nevet igazán, aki utoljára nevet. És semmi kétség, bár az első meccs után a Montpellier játékosai vonulhattak vidáman az öltözőbe, a végén mégiscsak a mi arcunkon terült el igencsak széles mosoly.

Milyen érdekes, hogy bár nem vagyok Győr szurkoló, mégis szinte egy tízéves gyermek izgalmával izgultam végig a meccset, hol ökölbe szorított kézzel, hol meg fogcsikorgatva, hogy aztán a végén tiszta szívvel örülhessek a szép sikernek. A szép és egyáltalán nem érdemtelen sikernek. Lehet azon morfondírozni, hogy a Montpellier jobb csapat, nyilván sokkal jobb anyagi lehetőségekkel, ezáltal jobb „játékosválogatási lehetőségekkel”, de ismét bebizonyosodott, hogy mindezt igenis lehet ellensúlyozni, akarással, elszántsággal, szervezettséggel, fanatizmussal. Jó volt ezt látni. Jó volt látni, hogy a Győr nem adja fel a hazai vereség ellenére sem, aztán azt, hogy ledolgozza a hátrányát és végül továbbjut. És ha hozzátesszük, hogy a Győr ezt a nagyszerű eredményt a meccs nagy részében emberhátrányban játszva érte el egy buta, de sajnos jogos kiállítás következtében, pláne ha megspékeljük azzal a ténnyel, hogy az első meccsen egy teljesen egyértelmű tizenegyest nem kaptak meg (így aztán az a 0-1 sem biztos, hogy reális volt), akkor még a legnagyobb rosszindulattal sem mondhatnánk, hogy érdemtelenül jutottak tovább. Nem is mondunk ilyent, ez a továbbjutás egyértelműen teljesen megérdemelt volt. Szép volt fiuk! Ezt meg aztán még jobban esik leírni.

És de jó is lenne ismét ilyeneket írni a következő forduló után, amikor is a Győr a Dinamo Zagreb ellen, míg a Loki a bolgár Litex Lovech-csel szemben vívhatja ki a csoportkörbe jutást. Úgy legyen!

Addig is élvezzük ki, ízlelgessük a siker ízét! Íme a győriek bravúrja:


Cimkék: magyar foci, győr, el,
7 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!