FN Blog / Fociblog / Az Nb1. nyitánya elé
Nyomtatás Betűméret
Az Nb1. nyitánya elé 2010-07-28 11:49:04
Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel nagyon meg vagyok elégedve…

 

Közeledik végre a hétvége, mikor is mindenki újra indiánfejest ugorhat (csak saját felelőségre!) a magyar futball, konkrétan a Nemzeti Bajnokság első osztályának gyönyörtengerébe. Ezt az optimista képet látom magam előtt a klubok honlapjait olvasgatva. Itt van például a Hali oldala és az ott elhelyezett „ankét beszámoló”, annak is a felütése. Már a cím a pofinkba nyomja a hurráoptimizmust:

Taps, jókedv, tisztázott félreértések az ankéton”

És akinek mindez még nem lenne elég, jön a felvezetés:

„Tömött büfé, harsány nevetés…”

 

Na csoda-e az optimizmusom? Mintha egy úttörőtábor napi beszámolóját olvasgatnám a ’80-as évekből. Délelőtt a fiúk a tábor körül, a lányok a barakkokban takarítottak, mindenfelől móka, jókedv és kacagás hangjai szűrödnek. Délután a gyerekek boldogan, hosszú tömött sorokban, egymás kezét fogva, mókásan összekacsintva vonultak a múzeumhoz, hogy végre valahára megtekinthessék az általuk felettébb nagyra becsült Lenin elvtársról készült tárlatot.  

 

Szóval leszögezhetjük, hogy a klubok, idén is mint mindig, ismét egy nagyszerű felkészülésen vannak túl. A srácok rengeteget dolgoztak és persze nem panaszkodtak, mindenki örült mindennek és a szezonkezdetet is felettébb várja. A klubvezetéseket külön dicséret illeti a fantasztikus körülményekért. Így aztán lelki szemeim előtt már látom is, ahogy hétvégén a játékosok erőtől duzzadó izomzattal, szemükben az elszántság lángjával, pirospozsgás orcájukon széles mosollyal futnak ki a zöld gyepekre, hogy a nyáron magukévá tett tapasztalatokat maximálisan kamatoztatva elkápráztassák, ha úgy tetszik egyik ámulatból a másikba ejtsék a magyar futball gyönyöreiben való megmerítkezésre vágyó drukkereket. Mindezek után vajon lehet-e kétsége bárkinek is afelől, hogy igazi élményzuhatag, mit zuhatag, valóságos élménycunami vár a hétvégén pályákra látogató vagy éppen a TV-képernyők elé ülő, a nyári böjt heteiben a magyar focira végsőkig kiéheztetett szurkolók seregére. Na csak aztán győzzük befogadni…

 

Persze kicsit olyan ez, mint annak idején a Télapó, aki ugyanúgy eljött minden évben, mint a bajnoki nyitány, és persze nem mindig azt kaptuk tőle, mint amire számítottunk. Na de nem károgok előre.


Cimkék: nb1, magyar foci
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!