FN Blog / Fociblog / Sztárcsatárral erősít a Fradi
Nyomtatás Betűméret
Sztárcsatárral erősít a Fradi 2010-07-17 16:36:49
Semmi kétség, a nyári átigazolási szezon egyik legaktívabb klubja a Fradi. Gyakorlatilag a fél keret kicserélődött és tegnap megtörtént a „nagy fogás” is, Marek Heinz az Üllői úton folytatja.

Nem beszélt a levegőbe a Fradi „angol ura”, mikor legutóbb azt találta mondani, hogy felettébb elégedetlen a klub működésével. Sem gazdaságilag, sem pedig sportszakmailag nem tudták teljesíteni az elvárásait, így a nyáron komoly nagytakarításba kezdtek. Mondhatni a pincétől a padlásig. Játékosok egész sora távozott, új szakmai stáb érkezett és a klubvezetés is átalakult. Berki Krisztiánnak is megköszönték az eddigi pénzherdálást fáradozásait. Short mester helyére Prukner mester érkezett. (egyébként nekem ez a Davison-Short-Prukner vonal határozottan fejlődést mutat)

Arra is ráébredtek, hogy az Nb1 ugyan nem egy erős bajnokság, de mindenképp elszámolták magukat mikor azt hitték, hogy az angol harmad-, és negyedosztályból ideirányított lúzerek is simán nyerik majd. Ennek szellemben az elmúlt időszakban megszokott angol sokadosztályú csapatok helyett inkább az idehaza néztek szét játékosügyben. Az MTK-tól, a Győrtől és a Kaposvártól is sikerült játékost csábítaniuk, mindemellett Brazíliából is érkezett tehetség és minden bizonnyal az idei átigazolási szezon legnagyobb nevét is a Fradi tudja bemutatni. (nem valószínű, hogy Heinz-nél nagyobb nevű játékos mostanában megfordul az Nb1.-ben.)

Marek Heinz személyben egy Európa-szerte is ismert, elismert támadó érkezett az Üllői útra. A 32 éves cseh csatár harmincszor lépett pályára hazája válogatottjában. Szerepelt a 2004-es EB emlékezetes cseh csapatában, aztán a 2006-os VB-n. Az EB-n az ő góljával fordítottak Lettország ellen, míg a cseh-német meccsen az egyenlítő gólt szerezte. Komoly szerepe volt abban, hogy Csehország veretlenül jutott tovább a csoportból, végül az elődöntőig meneteltek, ahol is hosszabbításban kaptak ki a későbbi Európabajnok görögöktől. A válogatottban olyan sztárokkal játszott együtt, mint Cech, Smícer, Poborsky, Rosicky, Nedved, Koller vagy éppen Milan Baros. Nem semmi csapat volt, kérdés mikor jön össze még egyszer ilyen Csehországnak.  

Klubszinten hazájában megfordult a Sigma Olomouc, a Baník Ostrava vagy éppen az 1. FC Brno csapataiban, míg légiósként többek közt a Nantes, a Saint-Étienne, a Galatasaray és a Hamburg csapataiban is játszott.

Némi üröm az örömben, hogy a sok satnya „angol” játékos mellett távozott az Üllői útról az az Elding is, aki egészen parádés teljesítménnyel rukkolt ki tavasszal. Az angol csatár nyolc gólig jutott a fél szezon alatt (valójában 12-ig, de négyet nem adtak meg neki), mindezt úgy, hogy a 15 meccs alatt nem mindig csatárként lépett pályára. Azért egy Heinz-Elding csatárduót elnézegettem volna ősszel...

 


Cimkék: magyar foci, fradi, nb1
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. Petrovác Laci 2010-07-22 01:44:23
Gyerekek a fradit hiába erősíti egy "sztárcsatár"!!!
A Fradi egy kalap szar és az is marad!
Annyit értenek a focihoz mint pénisz a lakodalomban!
Erről ennyit!
A Magyar foci sajnos már önmagában is egy nagy lószar!
A Fradinak már a vezetője sem Magyar. Az egész egy nagy rakás erőltetett fos csapat!
Bocsi a lehúzó véleményemért, de nekem ez az őszinte véleményem!
7. Noti 2010-07-20 17:16:21
mert több csapatában is volt, hogy nem konkrétan éket játszott, hanem a középálya és a két csatár közt helyezkedve osztogatta a labdákat.
a cseh vállogatottban sem kimondott csatár volt, Koller és Baros volt a két ék, ő meg mögöttük helyezkedett.
mivel jól osztogat és lő távolról, így valószínűleg itt sem ő lesz az előretolt ék.
ezért is írtam, hogy egy Eldinggel összedolgozva megnéztem volna őket.
de úgy hírlik érkezik egy társa is.
6. colomano 2010-07-20 14:56:53
Azért a 253 mérkőzésen szerzett 50 gólja nem valami sok. 5 gól évadonként nem nagy csatárteljesítmény.
5. Jenki 2010-07-18 17:13:13
Sziasztok fiúk!

Nem tudja valaki, hogy mikor lesz a VB?
Már rohadtul várom!
Legyetek szívesek megírni nekem, hogy ha kezdődik!!!!
Vannak már jó tippjeim is!
4. Akarki 2010-07-18 15:07:24
Csúnya dolog az irigység gyerekek. :)
3. Noti 2010-07-18 13:50:21
no igen, az ellenfelek számára nem túl jó hír... :D
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!