FN Blog / Fociblog / Magyarok a nemzetközi porondon
Nyomtatás Betűméret
Magyarok a nemzetközi porondon 2010-07-16 21:21:00
VB után hazai vizeken.

 

A Világbajnokság után sem maradunk foci nélkül, két hét és rajtol a bajnokság, a nemzetközi porondon meg már javában vitézkednek „fiaink”. Sajnos az első búcsúzónk is megvan a Zete személyében. Ezt talán hagyjuk is, maradjunk a pozitívumoknál.

A Loki ismét a BL-csoporkörébe igyekszik, az első akadályt az észt Levadia Tallinn jelenti a hajdúsági gárda számára. A párharc első felvonásán 1-1-es döntetlen született, így a DVSC bizakodva várhatja a hazai visszavágót. És nemcsak bizakodva, hanem a párharc esélyeseként is várhatja. Persze távol álljon tőlem, hogy bárkit is lenézzek, ezt egyébként sem teheti meg egy magyar csapat sem, de azért mindenképp a Lokinak áll a zászló. Az idegenbeli döntetlen, pláne az idegenben lőtt gól nagy fegyvertény. Az is látnivaló volt viszont az első meccsen, hogy a Lokinak ennél jobban össze kell kapnia magát, ha biztosra akar menni a továbbjutást illetően. Én azt hiszem, illetve remélem, hogy nem lesz gond. A Levadia reményeink szerint eltéved majd a Nagyerdőben...

A következő kör viszont húzósabb lesz. A svájci FC Basel próbálja majd útját állni Herczeg András tanítványainak. Reméljük, hogy ezen törekvésük totális kudarcba fullad. Az viszont biztos, hogy a Basel már egyértelműen a kemény dió kategória.

A Vidi már most is komoly ellenfélre talált a szlovén Maribor képében. Az első összecsapás, hasonlóan a Lokiéhoz, 1-1-es eldöntetlenre végződött. Nagy különbség viszont, hogy a Videoton „hazai” pályán érte el ezt a döntetlent és így értelemszerűen idegenben kéne kicsikarnia a továbbjutást. Nem lesz könnyű, ez már az első meccsen is látszott. A Maribor jó csapat. Kicsit az volt az érzésem, hogy ők az egy pontért jöttek és eképpen is játszottak. Pláne a vezetésük után. Tartok tőle, hogy ennél ők sokkal többet is tudnak, ha szükség lesz rá. Nehéz helyzet, de mivel a Vidi jelenleg talán a legerősebb kerettel rendelkező kupaindulónk, így azért talán nem dőreség reménykednünk. Tegyük is serényen, mert ugyan nehéz, de nem lehetetlen küldetés vár a fehérváriakra a visszavágón. Ha továbbjutnak (jó, a sportban nincs „ha”, úgyhogy továbbjutnak), akkor a skót Hibernian csapata vár rájuk. Könnyű párharcnak nem ígérkezik az biztos.

A jelenlegi körben a Győr csapata van a legkedvezőbb helyzetben. Azt hiszem ezt nehéz lenne vitatni. Pintér Attila csapata idegenben verte 2-0 arányban a kazah Atyrau gárdáját, így egyértelműen kedvező helyzetben várhatják a hazai meccset. Persze nincs lefutott meccs, de azért ezt a párharcot a kazahok nem nyerheti, esetleg a Győr bukhatja el. No de ezt a variációt inkább ne is feszegessük. Legyen egy az első meccshez hasonló siker Győrben is, aztán jöhet a francia Montpellier. Ugyanis őket kapta a következő körre a „Pinyő legénység”. Kő kemény ellenfél, nem irigylésre méltó helyzet. Elkél majd a biztatás a győri legényeknek, úgyhogy ne fukarkodjunk majd vele!


Cimkék: magyar foci, nemzetközi kupák, győr, loki, vidi, bl, el
4 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!