FN Blog / Fociblog / Káosz a gall kakas fejében
Nyomtatás Betűméret
Káosz a gall kakas fejében 2010-06-20 01:12:26
Erős a gyanúm, hogy nem a franciák kispadja a legkényelmesebb ezen a VB-n.

 

Eddigi teljesítménye alapján a francia válogatott inkább hasonlít egy kivénhedt kotlóstyúkra, mint egy harcias kakasra. A két meccsen „szerzett” nulla találat már önmagában is elég kiábrándító, a mutatott játék nem kevésbé. Pláne egy olyan kerettől, mint a franciáké.

Ahogy a nagy öregek mondják, a csapaton belül eluralkodó káosz legbiztosabb jele, ha elkezdenek egymásnak esni a csapattagok. Fokozottan igaz ez arra az esetre, ha maga a „fővezér” válik célponttá. Márpedig ez történt a Franciaország-Mexikó meccs szünetében. Anelka indított támadást a szövetségi kapitány, Domenech mester ellen. Vannak olyan blogok ahol elfogadott az Anelka által használt kifejezések szó szerinti idézése (pontosabban a magyar verzióé), én eltekintenék ettől. Maradjunk annyiban, hogy a játékos Domenech mester szexuális beállítottságára tett félreérthetetlen célzást egy olyan kifejezéssel, amit nem éppen a magasan jegyzett irodalmi művekből ismerünk. Sokkal inkább a Mónika show verbális repertoárjából. Ez a négybetűs szó „b”-vel kezdődik és egy jól ismert izraeli géppisztolymárka nevével végződik. Nem sokkal később a kapitány édesanyja is szóba került, szintén nem túl hízelgő jelzővel felruházva. Szintén egy négybetűs szó (pontosabban nyilván annak a francia megfelelője) hangzott el vele kapcsolatban, mellyel játékos arra célzott, hogy Domenech mester édesanyja pénzt fogad el a férfiaktól bizonyos ellenszolgáltatásokért cserébe.

Nyilván nem jó jel, ha az öltözőben ilyen dolgok hangoznak el egy meccs szünetében. Pláne nem az, ha ezek egyenesen a kapitánynak címezve hangzanak el. A játékost rövid úton eltávolították a csapatból, de a káosz azóta sem szűnik, sőt. Az eddig sem túl acélos csapat benyomását keltő gárda szép lassan közröhej tárgyává kezd válni.

Anelka nem hajlandó bocsánatot kérni, inkább sajtótájékoztatót tartana. Evra azon morfondírozik, hogy áruló van a csapatban, különben hogyan szivároghattak ki az öltözőben elhangzottak? Mondjuk ez valóban érdekes kérdés ami talán újabb bizalmatlanságot, újabb „csatákat” vetít előre. Közben több lapban olyan információk jelentek meg, hogy a gallok exválogatott világklasszisa, Zidane beszélte rá négy egykori társát (Evra, Ribéry, Henry, Gallas) a Mexikó elleni meccs előtt, hogy bírják rá Domenechet az általa (mármint Zidane által) jónak vélt taktika alkalmazására. A négyek úgy belemelegedtek, hogy nem csak a taktikába, de a hadrendbe, sőt a pályára lépők személyébe is megpróbáltak beleokoskodni. Azóta még tovább bonyolódott az amúgy sem egyszerű helyzet. Most William Gallas került porondra, aki úgy gondolja, akkor edz amikor ő jónak látja...

Erős a gyanúm, hogy nem a franciák kispadja a legkényelmesebb ezen a VB-n.


Tessék szavazni!


Cimkék: vb2010, "a" csoport, franciaorszag, botrány
12 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. Noti 2010-06-22 17:18:24
no igen, csak...
nem rosszból mondom, de azért nem biztos, hogy az innen-onnan bevándorolt, egykori gyarmataikról származó játékosok ugyanúgy gondolkodnak Franciaországról, mint egy francia. nem bioztos, hogy nekik ugyanúgy a hazájukat jelenti az az ország.
5. colomano 2010-06-22 08:29:23
Ez nem vitás.
Hisz elsősorban a hazájáért, önmagáért, s legutolsó sorban a kapitányért is játszik bárki, aki felhúzza a válogatott mezét.
4. Noti 2010-06-22 07:59:05
na igen, "véletlenek márpedig nincsenek".
bizonyára mindennek oka van, annak is, hogy miért nem szeretik.
ettöl függetlenül még egy játékosnak illő lenne a focira koncentrálnia a vb-n, nem pedig arra, hogy hogyan járassam le a kapitányt. mert így szép lassan magukat is sikerült teljesen lejáratniuk...
3. colomano 2010-06-22 07:43:33
Azért az sem lehet véletlen, hogy a francia játékosok nagyon nagy része nem szeret vagy nem akar vele dolgozni.
2. Noti 2010-06-21 19:40:13
az is lehet, de nekem inkább egy megtört ember benyomását keltette. nem úgy tűnt a meccs alatt, hogy olyan kényelmesen érezte volna magát. azért gondolom neki sem mindegy, hogy hogyan, milyen eredménnyel távozik.
kicsit az az érzésem, hogy ebből a francia csapatból talán ő az egyetlen akit még érdekel ez a vb. a többinek mintha nyűg lenne az egész.
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!