FN Blog / Fociblog / Beindul a „B” csoport is
Nyomtatás Betűméret
Beindul a „B” csoport is 2010-06-12 13:34:40
Újabb négy csapat mutatkozik be ma délután. Múltba révedünk.

 

A VB első napján váratott magára a jó játék, helyette Vuvuzeve idegesítették a nézőt. Reménykedjünk, hogy a továbbiakban inkább a játék lesz a beszédtéma. A B csoport is elrajtol ma, 13.30-kor a Dél-Korea-Görögország meccsel, aztán 16.00-kor jön az Argentína-Nigéria összecsapás. Tartok tőle, hogy a mai első összecsapás szintén nem a szemet gyönyörködtető játékról lesz emlékezetes, de ki tudja. Adja Isten, hogy nagyot tévedjek ezzel kapcsolatban. A második meccs mát sanszosabb. Ha szerencsénk van, jó összecsapást láthatunk.


Nézzük kik is ők:

Dél-Korea:

1986-tól folyamatos résztvevői a Világbajnokságoknak, a csoportkőrt viszont csak egyetlen alkalommal élték túl. Akkor (2002-ben) a hazai rendezésű VB-n egész a negyedik helyig meneteltek.

A selejtezőcsoportban: ITT


Görögország:

Nem sűrűn járnak Világbajnokságon, konkrétan egyszer (1994) fordult elő velük, akkor a csoportkör után búcsúztak. VB történelmük során nemhogy meccset nem nyertek, de még gólt sem lőttek soha. A '94-es kijutásuk során három vereséggel és 0-10-es gólkülönbséggel búcsúztak a csoportkör után. EB-t viszont nyertek, nem is olyan régen, 2004-ben.

A selejtezőkben: ITT


Argentína:

Gyakorlatilag állandó résztvevői a Világbajnokságoknak. Egyszer fordult elő (1970), hogy nem jutottak ki, három esetben (1938, 1950, 1954) visszaléptek a szerepléstől. Ezeken kívül minden esetben résztvevői voltak a VB-nek, sőt kétszer (1978, 1986) meg is nyerték azt. 1990-ben második helyen végeztek, azóta max. negyeddöntők jöttek össze.

A selejtezőkben: ITT


Nigéria:

VB szereplés szempontjából 1994 volt a fordulópont számukra. Előtte egyszer sem szerepeltek a seregszemlén, azóta rendszeres résztvevői (kivéve 2006). '94-ben és '98-ban egyaránt a nyolcaddöntőig jutottak, 2002-ben a csoportkör vége jelentette a búcsút számukra.

A selejtezőkben: ITT


VB-ről még:

Franciaország-Uruguay, három csatárral a betonvédelem ellen

Dél-Afrika-Mexikó, csak a mez volt „brazilos”

Megvan a következő VB-selejtezők magyar csodafegyvere!

VB, rajtol az „A” csoport

VB-tippverseny, kezdődikTippversenyünk:

VB-tippverseny, kezdődikCimkék: Argentina, Görögország, dél-kórea, "b" csoport, csoportmeccsek, vb2010, nigéria

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!