FN Blog / Fociblog / Franciaország-Uruguay, három csatárral a betonv...
Nyomtatás Betűméret
Franciaország-Uruguay, három csatárral a betonvédelem ellen 2010-06-11 23:29:46
Nagyjából, mint délután, csak kicsit magasabb színvonalon.

 

Délután azt írtam a Dél-Afrika-Mexikó meccsel kapcsolatban, hogy aki ott nyer(t volna) az megszerzi az esélyt a továbbjutásra. Nos az Uruguay-Franciaország meccs (elvileg) arról szólt, hogy aki nyer az gyakorlatilag félig-meddig továbbjutott. A csoport két kisebb nevű csapata közül az egyik ellen valószínűleg összejön a három pont, az meg úgy már hat, amivel nem igazán lehet kiesni. Mármint én így kalkulálgattam.

A meccs képe egy kicsit a délutánira hajazott, némiképp magasabb színvonalon. Azért olyan nagyon nem kellett hanyatt esni ettől a színvonaltól sem, de mindenképp erőteljesebb volt a két gárda. A franciák támadólag léptek fel, jelezték ezt a három csatár pályára küldésével is. Nagy foganatja viszont nem volt a dolognak, a „rohamok” rendre elhaltak az uruguayi tizenhatos előterében. A dél-amerikaiak ugyanis ott építették ki a védelmi vonalaikat, nagyon úgy tűnt, hogy betonból. Komoly ellencsapásokra csak ritkán futotta tőlük (azok viszont hordoztak veszélyt magukban), de a védekezésük valóban tanítani való volt. Így igazából a legnagyobb izgalmakat a pontrúgások jelentették. A meccs képe alapján tűnhetett úgy, hogy a franciák irányítanak, de szerintem valójában a meccs nagy részében az uruguayiak akarata érvényesült. Persze nem maradéktalanul, hisz' nyilván az akaratuk része lett volna egy gyors kontrából megszerzett gól is. A gallokon az sem segített sokat, hogy Lodeiro kiállítása után az utolsó tíz percre megfogyatkozott a dél-amerikai csapat. Igazából a meccs ezen szakaszában sem sikerült átjátszaniuk a még inkább betömörülő uruguayi védelmet.

A döntetlen igazságosnak mondható, nyilván a meccset emberhátrányban befejező Uruguay örül neki jobban. Meg persze a csoportban szintén döntetlent játszó Dél-Afrika és Mexikó. Így az első forduló után kicsit olyan a csoport, mintha semmi sem történt volna. Mindenki reménykedhet még, ugyanakkor senki sem lehet nyugodt a következő két meccse előtt.


VB2010-ről még:

Dél-Afrika-Mexikó, csak a mez volt „brazilos”

Megvan a következő VB-selejtezők magyar csodafegyvere!

VB, rajtol az „A” csoport

VB 2010, a pontos menetrend


Tippversenyünk:

VB-tippverseny, kezdődik


Cimkék: "a" csoport, csoportmeccsek, vb2010, világfoci, franciaorszag, uruguay

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!