FN Blog / Fociblog / Dél-Afrika-Mexikó, csak a mez volt „brazilos...
Nyomtatás Betűméret
Dél-Afrika-Mexikó, csak a mez volt „brazilos” 2010-06-11 20:21:43
Elkezdődött, nem voltam elragadtatva

Lefutott az első meccs, a körítésről ITT írtam, most néhány mondat a mérkőzésről. (gondoltam így a vb kapcsán, apró, pici bejegyzésekkel összezavarom az olvasókat)

Szóval a meccs maga az szűk közepesre sikeredett. Legalábbis nagyon remélem, hogy olyan meccseket látunk majd a továbbiakban amikhez viszonyítva ezt max. közepesre értékeljük. Egyértelmű, hogy Mexikó játszott jobban. Nem jól, csak jobban, mint Dél-Afrika. Rengeteget birtokolták a labdát, irányították a játékot, elpuskázták a helyzeteket (nem volt azért túl sok) és ahogy az ilyenkor lenni szokott...

Szóval Dél-Afrika egy valóban szép támadás végén megszerezte a vezetést. Ez volt talán az egyetlen olyan akciójuk melynek során nem csak a mezük színösszeállítása révén hajaztak a brazilokra. Valóban pazar volt, ahogy a saját középpályájukról indulva lábról-lábra járt a labda, hogy a támadás végén egy pazar lövés után a kapuban kössön ki. Talán még egy komoly helyzetük volt a meccsen, jobbára inkább védekeztek. Mezszín ide vagy oda, a játékuk láttán bizony nehéz lett volna összekeverni őket a brazilokkal.

Mexikó támadott, irányított, de igazi átütőerő nélkül. Az egyenlítés összejött, azt meg is érdemelték, de többet nem igazán. Az 1-1 igazságosnak mondható, de valójában egyik csapat sem lehet boldog vele. Ez egy kicsit olyan meccs volt, hogy aki itt nyer annak lesz némi esélye a továbbjutásra, aki kikap az valószínűleg csomagolhat. Egyik csapat sem nyert...

Mexikóban érzek még némi tartalékot, de Dél-Afrika szerintem tudása javát adta. Tőlük nem nagyon fogunk többet látni a Uruguay és Franciaország ellen sem, így valószínűleg a csoportmeccsek után búcsúzunk tőlük. Mexikónak nagyon elő kellene kapnia rejtett tartalékait, ha tovább akar jutni. A pontvesztéssel nagyon nehéz helyzetbe sodorta magát. Bár a franciákat és az uruguayiakat még nem láttuk játszani, valószínű, hogy ezzel a játékkal nem Mexikónak áll majd a zászló.

 


Cimkék: "a" csoport, csoportmeccsek, világfoci, vb2010, Dél-Afrika, mexikó
3 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!