FN Blog / Fociblog / Csányi kidobná a politikát az MLSZ-ből
Nyomtatás Betűméret
Csányi kidobná a politikát az MLSZ-ből 2010-05-27 21:34:57
Néhány morzsa már kiszivárgott abból, hogy milyen lehet az új MLSZ Csányival.

 

Új MLSZ, új tervek, új remények?

Átfutottam én is a „Csányi terveket”. Nem tudom, egyelőre túl sok fantáziát nem látok benne. Igaz, az eddig kiszivárgott hírek, tervek, ötletek inkább a szövetség szerkezeti felépítésének változásairól szólnak. Arról még keveset tudni, hogy egyéb területeken milyen újításokat, változtatásokat terveznek. Lesz-e igazi reform?

Ezekkel a szerkezeti átalakításokkal kapcsolatban egy kicsit az az érzésem, hogy a hatalom megszilárdításáról, a saját pozíciók „bebetonozásáról” szólnak. Az elnökség létszámának csökkentése elfogadható lépés. Sőt.

Viszont az már némiképp aggályos, hogy a tagok, küldöttek, stb. visszahívása igencsak nehézkes(ebb) lesz. Az eddigi 2/3-os szavazattöbbség helyett ezentúl ¾ kell majd, ami kis túlzással szinte lehetetlenné teszi az elnökségi tagok visszahívását.


Pozitív viszont, hogy határozottan tiltanák, hogy politikai pártok „adományozhassanak” az MLSZ-nek. Persze elképzelésem sincs, hogy melyik politikai párt lehetett az ami az elmúlt években „adományokat” juttatott az MLSZ-nek. És persze nagy kérdés, hogy vajon miket kért érte cserébe...

Mondjuk kicsit szűkíthető a kör. Ismerve az eddigi MLSZ vezetéshez fűződő nem túl jó viszonyát a Fidesz és a Jobbik ugye kapásból kiesik a kosárból. Az elmúlt években egyszerű csicskapártá züllött MDF-nek nyilván kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy „adományozzon”. Persze nem kell sokat találgatni, ha visszagondolunk arra, hogy kik is juttatták hatalomra Kistelekit...

Találgatni inkább azzal kapcsolatban kell, hogy mit, miket kértek az „adományokért” cserébe? Mert régi aranyigazság, hogy a politikában semmi sincs ingyen.


Cimkék: mlsz, magyar foci
16 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. Noti 2010-05-28 19:04:17
látom az olvasás már megy, ez dícséretes. most már csak az írott szöveg értelmezésének készségét kéne valahogy elsajátítani...
ahogy Lenin elvtárs mondotta volt:"Tanulni, tanulni, tanulni!"
egyszer menni fog.
szövegértés drága uraim, szövegértés. :)
2. hastoro11 2010-05-28 12:57:29
Ja, elég röhejes ez az írás, mintha Garancsi nem éppen Orbán akadémiájával működne együtt, mintha Orbán nem szólította volna fel Koemant lelépésre már többször is, mintha Csányi nem a Fidesz és úgy an block a jobboldal embere lenne, aki maga is szoros kapcsolatban van a politikával.
1. peterdy 2010-05-28 07:44:10
Arról se feledkezzünk meg, hogy "tisztelt" Bozóky Úr is hogy került egykor hatalomra.
Másrészt a Videoton a törvényjavaslatok beterjesztője.....ennyit a politikamentességről.

Szóljon hozzá!