FN Blog / Fociblog / Jövőre felborul az ország (én visszavárlak Di...
Nyomtatás Betűméret
Jövőre felborul az ország (én visszavárlak Diósgyőr) 2010-05-26 22:24:56
Játékos, edző, klubvezető, mind szégyellheti magát. Az én szememben csak a szurkoló tiszta.

Véget ért a mi kis bajnokságunk, a Loki, ha nehezen is, de megvédte címét, mellékesen begyűjtött két kupát is mellé. Van oka az örömre a keleti régiónak. Illetve csak részben, mert jelen állás szerint még a szokottnál is érdekesebben néz majd ki jövőre az Nb1. Ha húznánk egy képzeletbeli választóvonalat az ország közepén, mondjuk nagyjából a Duna környékén, akkor bizony azt látnánk, hogy teljesen felborul az ország. A 16 elsőosztályú csapatból egyedül a Loki képviseli a keleti országrészt, illetve, ha minden igaz a Szolnok csatlakozik majd hozzá. Nem véletlenül írtam, hogy a jelen állás szerint, mert azért az elmúlt évek tartogattak meglepetéseket a bajnokság utánra is. Volt itt már aki kiesett, de aztán mégis maradt, más nem esett ki, mégis a másodosztályba kényszerült. Volt aki megnyerte a másodosztályt, mégsem juthatott az elsőbe, más nem nyerte meg a másodosztályt, mégis az elsőbe került... Mindezt a rend, fegyelem, törvényesség jegyében. :)


Két kieső keletről. A Szpari és a Diósgyőr. Számomra a Diósgyőré volt a fájóbb, inkább most velük foglalkoznék. Egy remek szurkolótábor, ami nagyon fog hiányozni jövőre, meg egy rakás balfék a klubházban, illetve az öltözőben. Nagyjából így tudnám tömören összefoglalni azt ami Miskolcon összejött. A szurkolók amit lehetett megtettek, az elsőtől az utolsó fordulóig, nem rajtuk múlt.

Az ugye az álmoskönyvek szerint sem jó ómen, ha egy klubnál úgy váltogatják az edzőket, mint más a szaros gatyát. Nem is lett jó vége. Annak sosincs jó vége, ha a játékosok elkezdik úgy érezni, hogy ha nem megy a verkli, akkor úgyis az edzőt küldik el. Márpedig ha egy csapatnál egy szezon alatt négy edző is megfordul, akkor ott bizony ezt fogják érezni. Számomra ez sokkal inkább tűnt bohóckodásnak, mint komoly szakmai döntések sorának. Mint ahogy az sem megoldás, hogy szisztematikus csapatépítés, keretkialakítás helyett hasráütés jelleggel igazolgatunk. Az alaposan elszúrt ősz után elkezdünk (hitelből) innen-onnan elzavart exsztárocskákat összevadászni, hátha azok tavasszal összehoznak valamit. Az sem megoldás, hogy tavasszal gyorsan bedobjuk pár meccsre a Tornyit, mert a zselés hajú celebnek nincs kedve a Loki, Vidi, Győr, Újpest ellen a kispadra ülni, mer' azokból úgyis betli lesz, égjen csak a Barna. Aztán a húzós meccsek után jöhet a zselés celeb megmentőként tetszelegni, hogy aztán mikor rájön, ő a „könnyebb” meccseken is szopóágra kerül, gyorsan továbbadja a helyét (mégse ő vigye már el a balhét). A butáskodásnak meg lett az eredménye. Nem is lehetett más, mint az, hogy a DVTK már fordulókkal a vége előtt kiesett.

Elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

Pedig ez a közeg, ez a tábor többet érdemelne. Igazi csapatot, elsőosztályút. Hogy ez jövőre nem adatik meg, nem a szurkolótábor sara. Az én szememben egyedül ők tiszták ebben a történetben, egyedül őket illeti tisztelet, az elszántságukért, kitartásukért, fanatizmusukért. A többiek, játékosok, edzők, vezetők, jó lenne, ha elgondolkodnának, de legfőképpen szégyellnék magukat.

Remélem a következő szezonban kiharcolják a feljutást Miskolcon, mert mint írtam már pár helyen, erre a klubra, erre a közegre, szurkolótáborra szüksége van az Nb1.-nek. Nélkülük nem ugyanaz az első osztály.

Én visszavárlak Diósgyőr.

 


Cimkék: magyar foci, nb1, diósgyőr
10 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. horvath laszlo 2010-05-27 22:43:19
Valoban helye van a Diosgyornek ebben az osztalyban.Bar halkan megjegyzem ,h valaki az igazi FUTBALL-t probalja ezzel a mi kis hazainkkal osszehasonlitani,bizony az lesz az erzese,h az nb1 igazabol a "nagyon bena elsoosztalyt" jelentheti csak...

Szóljon hozzá!