FN Blog / Fociblog / Továbbra is fejőstehénnek nézi a Fradit az MLS...
Nyomtatás Betűméret
Továbbra is fejőstehénnek nézi a Fradit az MLSZ 2010-03-31 18:23:56
Berki Krisztián meg asszisztál hozzá...

Szurkolói kártya ide vagy oda, csak nem tágít az MLSZ. Kell a pénz na, a Fradi meg, Berkivel az élén, igen jó fejőstehénnek bizonyul. Ősszel mintegy hatmilliót sikerült beszedniük a zöld-fehérektől, különböző büntetések ürügyén. A dolog érdekessége, hogy bármily hihetetlen is, de Berki úr, illetve a Ferencváros egyetlen esetben sem felebezte meg az MLSZ döntését. Pedig érdemes volt vitába szállni az FB-vel. Általánosságban elmondható, hogy a fellebbező csapatoknak minimum feleződött a büntetésük. Voltak akik még ennél is jobb eredményt értek el a „jogi huzavona” folytán. Az Újpest például gyakorlatilag bohócot csinált az MLSZ-ből az emlékezetes Vidi elleni játékosveréssel véget ért meccse kapcsán és így a szurkolók pályára rohanását, a Vidi játékosok megtámadását illetve a vendégszurkolók szétverését egyetlen(!) zártkapus meccsel úszták meg a lilák. Slusszpoénként a Sportbíróság (mert odáig is elment az Újpest) meg még arról a zárt kapusról is kimondta, hogy jogtalanul lett kiszabva... Így a lilák, ha nagyon akarnak, akár még kártérítést is követelhetnek majd az MLSZ-től.

Megérte tehát fellebbezni, jól „hozott” a konyhára, éltek is ezzel a lehetőséggel rendszeresen a klubok. Pláne a bajnokság elején, amikor mindenféle bekiabálásokra hivatkozva akart büntetgetni az MLSZ. Tizenöt klub rendre minimum megfeleztette a büntetését, a tizenhatodik, a Fradi valahogy mindig elfelejtett. Nem tudom milyen bokros teendői voltak Berki úrnak, terepjárózott, lotyókat hajtott vagy a franc tudja, de a klub képviseletére valahogy sosem jutott ideje. Így aztán az MLSZ szép lassan leszállt a többi klubról, elunva a sok huzavonát, illetve, hogy rendre bohócot csinálnak belőle, nem szállt viszont le a Fradiról. Ez egy ilyen világ, aki lúzer azt szopatják, aki nem képes megvédeni magát, azt fejik.

Az egész arról jutott eszembe, hogy most megint megbüntették a Fradit, ezúttal 500.000 Ft-ra, a Vasas elleni meccsen történt „szurkolói rendbontás” miatt. Milyen szurkolói rendbontás, kérdezhetné az ember, hiszen már szurkolók sincsenek bent az Üllői úton. A kártya miatt bojkottálják a meccseket. Most állítólag az történt, hogy a Vasasnak befújt büntető után mintegy 50 kisnyugdíjas teli torokból azt skandálta, hogy „Hülye vagy, hülye vagy!”.
Elképesztő, micsoda brutalitás...
Egyszer még azt is megéljük, hogy egy zárt kapus meccs után is büntet az MLSZ, szurkolói rendbontásra hivatkozva...
Csak viszonyítás képen, az Üllői út 129 összeszedte, hogy eddig tavasszal miért és milyen büntetéseket kaptak a klubok, érdemes csemegézni belőle:

- ZTE-Fradi, tűzdobálás a pályára a ZTE szurkolók részéről, a Fradi kispadon ülő játékosok sörrel való leöntése, a játék félbeszakad, és áll percekig:
MLSZ FB döntése: 100 ezer Ft büntetés a ZTE részére + 15 fő rendezői létszám emelés a következő 2 meccsre (mint visszaesőnek)

- Kecskemét – Újpest, rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások mindkét csapatnál
MLSZ FB döntés (Kecskemétnek): 0(!) Ft büntetés, 15 fő rendezői létszám emelés (mint visszaesőnek)
MLSZ FB döntés (Újpestnek): 0(!) Ft büntetés, 15 fő rendezői létszám emelés (mint visszaesőnek)

- Haladás – Kaposvár, szurkolói rendzavarások, rendezési hiányosságok
MLSZ FB döntés: 0(!) Ft büntetés, 15 fő rendezői létszám emelés a Haladásnak (mint visszaesőnek)

- Újpest – Diósgyőr, rendezési hiányosság és szurkolói rendzavarás az Újpestnél (görögtüzek stb.)
MLSZ FB döntés: 0 (!)Ft büntetés, 15 fő rendezői létszám emelés az Újpestnek a következő 2 meccsre (mint visszaesőnek)

- Diósgyőr-Vidi: ég az egész stadion annyi görögtüzet használtak a hazaiak a meccsen:
MLSZ FB döntés: 0(!) Ft büntetés, 15 fő rendezői létszám emelés a Diósgyőrnek (mint visszaesőnek)

- Újpest-Kispest: újpestiek részéről hosszú percekig rasszista megnyilvánulások (huhogások), Kispesti szurkolók áttörtek a szektorelválasztó rácsot, rohamrendőrök vonultak fel, görögtüzek:
MLSZ FB döntés: 0 (!)Ft büntetés, mivel a Fegyelmi Bizottság nem is foglalkozott az üggyel(!).

- Fradi-Vasas: szurkolói rendzavarások (???)
MLSZ FB döntés: 500.000 Ft büntetés + 15 fő rendezői létszám emelés a Fradinak a következő 2 meccsre (mint visszaesőnek)

Egyenlő mérce vagy egyelő mérce??? 


Cimkék: magyar foci, fradi, mlsz
7 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

4. dzsina 2010-04-03 08:17:57
Az MLSZ lassan már akkor is bünteti a Fradit, ha kinéz az ablakon és zöldet lát. Talán ha a szabályzatot figyelembe vennék s egyenlő elbírálás volna, akkor fejlődhetne a Magyar foci. Bár akkor néhány csapatot ki kellene zárni a bajnokságból, tartózás miatt.
3. Noti 2010-04-01 19:31:27
nincs szurkolói kártyám, illetve "szurkolói cetlim" (baz, ez nagyon kemény volt tegnap Akárki :D)
felesleges is lett volna reggelni, Berki elsőként tiltatta volna le. :D
mer' bontom a rendet, blogokkal. :D
abetyárúristenitnekije!
2. Akarki 2010-04-01 17:53:32
Semilyenre. Max. követelni fogják az író szurkolói kártyájának bevonását, ugyanis írásaival rendszeresen bomlasztja a rendet. :D
1. Gróf Ferenc 2010-04-01 08:04:15
Kiváncsi vagyok milyen fülekre talál a fenti Irás az MLSZ fegyelmi bizottságában,ha egyáltalán olvassák.Berki Krisztián meg nem a saját pénzével gazdálkodiik

Szóljon hozzá!