FN Blog / Fociblog / Ezt már Gyugyóka sem bírta!
Nyomtatás Betűméret
Ezt már Gyugyóka sem bírta! 2010-03-15 14:23:46
Rapszodikus Fradi, bukdácsoló Pápa, észhez tért Újpest, ezt láttuk a 18. fordulóban.

Na de mi a jobb, szar játékkal nyerni vagy sziporkázva pontokat veszteni? Ez a kérdés fogalmazódott meg bennem a Fradi-Szpari előtt. Persze a szurkoló erre azt mondja, sziporkázva nyerni a legjobb, no de lássuk be, ebben a bajnokságban erre még nem nagyon volt példa a Fradi háza táján. Talán még nyáron, a Zete elleni 4-1-es hazai siker alkalmával mondhattuk azt, játszott a Fradi. Azóta történt egy s más a zöldek háza táján, az őszt sokkal inkább végigbotladozta , mintsem végigsziporkázta a Fradi. Aztán jött edzőváltás, télen némi erősítés és keretátalakítás. A tavasz meg egy nyögvenyelős győzelemmel indult a Hali ellen, aztán egy kifejezetten jó meccses döntetlennel folytatódott a Zete otthonában. Szemmel láthatóan új játékrendszert próbálgatnak a zöldek, és az is szemmel látható, hogy messze nem csiszolódott még össze ez a csapat, de jó úton járnak. Ha elkapják a fonalat, akkor egész szemrevaló összjátékot is a pályára tudnak tenni, viszont ha nem, akkor meg inkább kínlódás látható. A Nyíregyháza ellen nagyjából kétszer tíz perc erejéig jött össze a jó játék, a meccs nagy részében inkább a küzdelem dominált, rengeteg hibával. A Szpari játszotta azt, amit ilyen helyzetben kell, megszállta a saját tizenhatosának előterét és egyfajta sündisznóállásban várta az ellent. Ez a fajta felállás, már a Hali elleni meccsen is látszott, egyáltalán nem ízlik a Fradinak. Felállt, betömörülő védelem ellen nagyon nem megy. Ahhoz még sokat kell csiszolódnia a csapatjátéknak. A döntetlen bizonyos szempontból igazságosnak mondható, hiszen valójában egyik csapatnak sem igazán sikerült a másik fölé kerekednie. Bár az első és a második félidőben is volt egy-egy nagyjából tízperces periódus, amikor úgy tűnt a Fradi begyötörhet egy gólt, a meccs nagy részében nem volt igazi átütőerő a támadásaikban. Igazságtalan lett volna, ha ezen a meccsen valamelyik csapat egy talált góllal begyűjtötte volna a három pontot.
FTC-Nyíregyháza 0-0

Múlthéten, a Pápa-Loki után Véber Gyuri mondta be a legjópofábbat, mikor is megosztotta velünk azon észrevételét miszerint a meccsen valójában az történt, amit elterveztek és irányították a játékot. Ezt azért az 5-1-es vendéggyőzelem fényében aránylag nehéz volt röhögés nélkül végighallgatni. Most Fehérváron kapott ki 2-0-ra a Pápa, és úgy tűnik végre Gyugyóka is ébred, valami nagyon nem stimmel az ősz meglepetéscsapatánál. Igazi Vébergyuris kirohanást intézett, melyben szánalmasnak titulálta csapatát. És mint tudjuk, ha Gyugyóka ideges, akkor nem biztos, hogy csak a szája fog járni, van, hogy a keze is... (erről az újpesti piacfelügyelő után most már a pápai kávézótulajdonos is tudna mesélni)
Tény, hogy az őszt kifejezetten jól kezdő Pápa immáron hat forduló óta nem tud nyerni. És döntetlenből is csak kettő jött össze ezen időszak alatt, így valójában mára már egyáltalán nem olyan parádés az a bizonyos mérleg. Mondhatni messze már az az időszak, amikor dobogó közelbe settenkedett a Véber-féle alakulat. Minden csoda három napig tart, és tényleg. A Pápa ősszel meg tudta lovagolni a frissen feljutók két nagy előnyét. Egyrészt ugye a friss feljutókban általában óriási a bizonyítási vágy, másrészt a többi csapat kevésbé veszi komolyan őket. Legalábbis míg el nem érnek pár bravúrt. Érzésem szerint mostanra a csapat kicsit leeresztett és nem mellékesen az ellenfelek is komolyan veszik őket, nem is nagyon jönnek a bravúreredmények.
A Vidi lehozta a kötelezőt, számukra, illetve bármelyik bajnoki címre ácsingózó csapat számára, nem lehet komoly kihívás hazai pályán legyőzni a Pápát. Nem is volt az.
Videoton-Pápa 2-0

Az Újpest-DVTK meccsel kapcsolatban is két dolog jutott eszembe már előre. Az egyik, nem tudom elképzelni, hogy az Újpest zsinórban harmadszor is kikapjon. Pláne hazai pályán, pláne a sereghajtótól. A másik, a télen eléggé megerősödő Diósgyőr játszott eddig a két bajnokaspiránssal és igazából egyik meccsen sem égett le, így aztán azt is nehéz volt elképzelni, hogy ne jöjjön össze végre egy bravúr is. És miért ne pont a tavasszal botladozó Újpest ellen? Vasárnap délután aztán kiderült, az Újpest nem kap ki zsinórban harmadszor is, és a Diósgyőri bravúr még várat magára (talán jövő héten a Győr ellen?). A miskolciak a második félidő közepéig tartották magukat, aztán „elfogytak”. Azt nem írom, hogy az a csapat nyert amelyik jobban akart, hiszen nyilvánvalóan a Diósgyőr legalább annyira akarja a pontokat, mint az Újpest. Inkább azt írom, a jobb csapat nyert. Mert kétség kívül az Újpest jelenleg komolyabb játékerőt képvisel és ez ki is jött ezen a meccsen.
Újpest-DVTK 4-1

Volt még MTK-Haladás 0-0, érdekes, hogy az MTK a tavaszi három forduló során összesen egy gólt tudott szerezni...
DVSC-Honvéd 2-1, a Loki ha nehezen is, de legyűrte a kiesőjelöltet.
Paks-Vasas 2-2, ahol kiderült, hogy a kiesés elöl menekülő Vasas úgy látszik egy döntetlenre mindenhol jó lehet...
Győr-KTE 1-0, ahol az ETO gyakorlatilag egy valamire való helyzettel is nyerni tudott.
Kaposvár-ZTE 1-1, ahol mindkét félidő 5. percében zörrent a háló.
És általánosságban elmondhatjuk, hogy a pályák talaja mindenhol csapnivaló volt. A játék színvonala többnyire szintén. (bizonyára van némi összefüggés a kettő közt, de azért ne akarjunk mindent a talajra fogni)
 


Cimkék: nb1, magyar foci
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!