FN Blog / Fociblog / Nb1. 17. fordulóra hangoló
Nyomtatás Betűméret
Nb1. 17. fordulóra hangoló 2010-03-04 19:32:50
A hétvégi fordulónak elébe, amolyan felvezetésként.

Alig hittük, de múlt hét végén valóban elkezdődött a hazai bajnokság is. És ha hisszük, ha nem ezen a hétvégén meg folytatódik, elvileg 8 meccsel. Bár erre egyelőre csak ígéret van, bizonyíték majd hétvégén.

Diósgyőr – Videoton:
Nem éppen idilli sorozattal kezd a kiesés elől menekülő DVTK. Múlt héten a Loki otthonába látogattak, most a másik bajnokesélyest fogadják, jövő héten Újpestre látogatnak, aztán a Győrt fogadják... Nyilván nem ezek a meccsek lesznek azok, amiken összegyűjtik a bent maradáshoz szükséges pontokat. (hogy a bajnokság végére összegyűjtik, abban viszont nagyjából biztos vagyok) Viszont a dolog jó oldala, hogy így legalább már az elején letudják a legkeményebb meccseket. Szóval nem a Diósgyőrnek áll a zászló, ez egyértelmű. A Vidinek be kell gyűjtenie a három pontot, hogy őrizhesse a Lokival szembeni soványka előnyét. (jelenleg 2 ponttal mennek a fehérváriak, de ne feledjük, tavasszal Debrecenben kell megütközniük a Lokival.) Biztos vagyok benne, hogy a Videoton hozni fogja a kötelezőt (mert ez az) és ha nehezen is, de végül bedarálják a borsodiakat.

Honvéd – MTK:
A Honvéd múlt héten Kaposváron bizonyította, hogy képes 90 percet végigfocizni taktika, ötlet, elképzelés leghalványabb jele nélkül. Na de lehet-e egymásután kétszer ilyen szarul játszani? Tartok tőle, hogy igen, így szemet gyönyörködtető összjátékot, parádés támadásokat és orbitális ziccereket ezúttal sem vonultat fel a Kispest. Az MTK a Pápát fogadta múlthéten. Szűcs Lajos és a mázlifaktor lehozta 0-0-ra a meccset. Az MTK-nak igazából semmi sem jött össze. Na de lehet-e egymásután kétszer ilyen szerencsétlen egy csapat? A válasz szombaton érkezik. Én döntetlen sejtek a Bozsik stadionban.

Haladás – Kaposvár:
A Hali az Üllői úton vizitált múlthéten, egy nem túl jó meccsen maradt alul a Fradival szemben. Azon a meccsen könnyebb helyzetben voltak, kedvükre bekkelhettek, illetve kontrázhattak, mert az ellenfélen volt a győzelmi kényszer. Ezen a meccsen viszont más kell. A Kaposváron nincs semmiféle nyomás. A 7. helyen tanyáznak, a dobogóval kapcsolatban nem lehetnek vehemens reményeik, a kieséstől meg iszonyat távolságra vannak, így ha van csapat ami halálos nyugalomban léphet pályára a hétvégén, akkor az éppen pont a Kaposvár. Most a Halin lesz nyomás, mert nekik meg minden pontra szükségük van, hogy elkerüljenek a kiesést jelentő helyek közeléből. Nehéz meccs lesz, akár még jó meccs is lehet. A Hali meg otthon tartja a három pontot, azért mert ők jobban akarják majd...

Nyíregyháza – Paks:
Az előző fordulóban hatalmasat hajrázott a Szpari Angyalföldön, a Vasas legnagyobb bánatára. Ennek örömére el is mozdultak az utolsó helyről, konkrétan az utolsó előttire. Így azért olyan nagyon nyugodtak nem lehetnek. És az ilyen meccsek azok, amiken nem szabad pontot veszteniük, ha valóban bent szeretnének maradni. Hazai pályán a Paks ellen győzniük kell és érzésem szerint győzni is fognak.

Győri ETO – Vasas:
Az ETO nagyot focizott Újpesten. Már nem annyira a meccs volt jó, inkább úgy mondanám, hogy győri részről volt nagy a hőstett. Ennek köszönhetően abszolút testközelbe került a dobogó számukra is. Na persze ahhoz, hogy ez realizálódjon is kötelező hazai pályán legyőzni a Vasast. Azt a Vasast ami az előző fordulóban gyakorlatilag összeomlott a Nyíregyháza ellen. A Vasasnál eleve óriási gondok vannak a háttérben, így igazából ha nem tudja legyőzni őket az ETO, akkor nem is érdemel dobogót. Egyébként meg legyőzi őket.

ZTE – FTC:
A Zete még nem mutatkozott be tavasszal, a Paks elleni meccsük a pálya alkalmatlanságának okán elmaradt, így nem tudni milyen formában vannak a zalai legények. A télen nem volt nagy mozgás a keretben, sőt ha jól emlékszem kicsi sem. Dobogós álmaik még éppen lehetnek, bár én azért meglepődnék ha odaérnének a végén. A Fradi otthon fogadta a Haladást és ért el egy soványka győzelmet, inkább brusztolva mintsem jól játszva. Több poszton is változott a csapat, sőt a felállás, játékfelfogás is, így náluk abszolút nem beszélhetünk összecsiszolt, kész csapatról, inkább csak alakulófélben lévőről. Így viszont biztos, hogy kutya nehéz dolguk lesz a Zete otthonában. A hozzáállással nem lesz gond, a játékkal viszont valószínűleg igen. Döntetlen közeli eredményt érzek, sőt döntetlent.

Kecskemét – Újpest:
Két lila-fehér gárda összecsapása, mondhatni „testvérrangadó”. Tavaly akár még rangadó is lehetett volna, idén már messze van egymástól a két csapat. A kecskeméti lilák a kiesés ellen küzdenek, a fővárosiak meg a dobogóra kívánkoznak. Múlt héten a Vidi otthonában vizitált a KTE és a látszólag sima vereség ellenére állítólag azért megizzasztotta a bajnokaspiránst. Az Újpestnek, ha valóban komolyan gondolják a dobogóra kerülést, győznie kell. Pláne a múlt heti, Győr elleni betlijük után. Van mit törleszteniük a szurkolók felé és el is kezdenek törleszteni Kecskeméten. Ha nem is könnyen, de nyernek a lilák. Mármint a fővárosiak.

Lombard Pápa – DVSC-TEVA:
Egy dolgot azért szögezzünk le: Szűcs Lajos ide vagy oda, még egyszer akkora mákja nem lesz a Pápának, mint múlthéten a Hungária körúton. Tehát ez az alapfelállás, így viszont ezen a héten kapnak gólt, sőt inkább gólokat. A Lokit múlthéten majdnem megtréfálta a Diósgyőr, de azért a végére csak összekapták magukat a hajdúsági legények. Pont annyira amennyire muszáj volt a három ponthoz. Viszont úgy gondolom, hogy tanultak az esetből és ezúttal már a meccs elejétől kezdve ott lesznek a pályán. Annál is inkább, mert tudják, a bajnoki címhez nem nagyon engedhetnek meg botlást maguknak. Nem szakadhatnak le a Viditől, különben hiába, hogy hazai pályán játszhatják velük a ki-ki meccset, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Na nem is fognak leszakadni a Videotontól, Pápán is begyűjtik a három pontot.
 


Cimkék: nb1, magyar foci
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!