FN Blog / Fociblog / Egy majdnem megvett Vasas majdnem megvett játéko...
Nyomtatás Betűméret
Egy majdnem megvett Vasas majdnem megvett játékosa 2010-02-16 21:26:23
Valahogy divat lett hülyének nézni a szurkolókat...

Nagyot fordult a világ Angyalföldön (is) az utóbbi hetekben. Olasz sztárbefektető/tulaj/mittudoménmi érkezett, Bl-t vizionált, aztán jött az átigazolási szezon. Vele meg olyan nevek, de olyanok... Szóval az öreg rókák már sejtették, kezdünk átesni a kamu tartományba. Bressan úr, kapcsolatai révén megszerezte (volna) Diagot a Leccetől, Adrian Pit-tet az AS Romatól, a szurkoló meg csak kapkodta a fejét. Persze ha Vasas szurkoló volt, akkor vigyorogva tette, lám, lesz itt Bl csapat, máris jól fial az új befektető.
Persze nem jött, sem Diago, sem Pit. Megfigyelhető, hogy a magyar fociban, ha valakinek nincs pénze játékost igazolni vagy egyéb okból nem akar, akkor azt csinálja, hogy bedob 1-2 „sztárnevet”, akivel hetekig „tárgyal”, „egyeztet”. Ez jó mert addig sem azon morog a szurkoló, hogy csapata nem igazol, hanem álmélkodik, hogy micsoda sztárok vannak kilátásban. Aztán a végén valami szerencsétlen véletlen folytán elmarad a nagy üzlet.
A Vasas esetében egészen elképesztő, már-már népmesei fordulatok következtek be „Pit ügyben”.
Tessék elképzelni, hogy Bressan úr már mindenben megegyezett a román származású csatárral, aki természetesen szívesen hagyta volna ott Olaszországot és az AS Romat a Vasas kedvéért. Annak rendje és módja szerint összecsomagolt és elindult Budapestre, de azért még beugrott a csapatához, talán elköszönni. A Roma meg éppen pont a Siena ellen meccselt, az edző meg intett a mi Pittünknek, hogy „ugyan fiam ugorj már be még utoljára pár percre”. Na a mi Pittünk meg beugrott egy kicsit, adott egy gólpasszt. Ezt kiszúrta a Triestina megfigyelője és még ott sebtiben, ahogy szegény Pit ment volna a málhazsákjával vissza a stadion előtt álldogáló taxiba, hogy kiérjen már végre a reptérre, az orra alá nyomott egy szerződést. Mi magyarok eleve szeretjük az ilyen népmesei elemeket, a szegénylegény hihetetlen szerencséje. Igazán akkor lettünk volna elájulva, ha végén még az is kiderült volna, hogy a Triestina játékosmegfigyelője magának a Mátyás királynak leszármazottja volt, álruhában.
Aztán még mielőtt elkezdtük volna egymás zsebkendőjébe törölgetni a meghatódottságtól levedző szemeinket, kiderült, hogy nem csak a csudaigazolások tűntek el a nagy semmibe, de még maga Bressan úr is. Ugyanis mára már kiderült, mégsem vesz Vasast magának. (az okok ködösek)
Kicsit az Újpest „Janckerügyére” hajaz a sztori. Nyáron a Lilák hozták hírbe magukat a Bayern egykori sztárcsatárával. A tárgyalások hetekig jó haladtak, a szurkolók meg nem a csapat gyengülésén morogtak, hanem a kilátásba helyezett sztáron rágódtak, aztán egyszer csak eltűnt Jancker. A történet akkor lett igazán mosolygós mikor rövid időn belül olyan hírek kezdtek keringeni Újpestről, hogy már csúsznak a játékosok fizetései. Ha előbb nem is, akkor már mindenki rájöhetett a Jancker ügy „komolyságára”.
Valahogy divat lett hülyének nézni a szurkolókat...
 


Cimkék: magyar foci, vasas
16 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!