FN Blog / Fociblog / Fehérváron komolyan gondolják, Vidi és a félm...
Nyomtatás Betűméret
Fehérváron komolyan gondolják, Vidi és a félmilliárd 2010-02-15 21:18:44
Jó csapatot akarnak Székesfehérváron, áldozni és hajlandóak érte. A jelek szerint nem is keveset...

A Videoton gárdája őszi bajnokként várja az Nb1 rajtját. Ilyenkor kell rákapcsolni, tartják az öreg rókák. No ja, mert azok az öreg rókák már számos tavasszal elbukott bajnoki címet láttak. És valóban, nem egyszer fordult már elő, hogy egy ősszel még magabiztosan menetelő csapat olyan nagyot pihent a téli szünetben, hogy aztán tavasszal sem akaródzott neki felébredni. Esetleg olyannyira megnyugtatónak ítélték az őszt, hogy télen még 1-2 húzóembert is sikerült elkótyavetyélniük, hogy aztán döbbenten szemléljék a tavaszi bukdácsolást.
Nos a Vidinél úgy látszik nem szeretnének ilyen hibába esni. A „Nyugtával dicsérd a napot” örök igazságát szem előtt tartva inkább majd csak a 30. forduló után szeretnének hátra dőlni, reményeik szerint felettébb elégedetten. És tesznek is ennek érdekében. A télen nemhogy nem kótyavetyéltek el senkit, de tovább erősítették az amúgy sem gyenge keretet. Gondolom a kereterősítés szempontjából jó motiválóerő volt, hogy a bivalyerős Loki (akiknek tavasszal -sajnos- már nem kell a Bl-re is koncentrálniuk) mindössze két ponttal lemaradva tanyázik a második helyen. És a debreceni alakulat bevallott célja, hogy nyáron újra Bl selejtezőkre készülhessenek. (Nyilván a Vidinél sem esnének letargiába, ha rájuk hárulna eme nemes feladat)
Nyáron Lipták, Varga, Purovics és Kocsis Dávid mellett Présinger Ádámot is sikerült elcsábítaniuk. A téli átigazolási szezonban tovább bővült a szerzemények sora. Sándor György és Nikolics sem volt éppen kis fogás, de az igazi nagy dobás Lencse László megszerzése volt. A legújabb szerzemény pedig Milko Novakovicsot, az FK Mogren 22 éves belső védője. A kiszivárgott információk szerint az elmúlt fél évben a Vidi már 500 millió Ft-ot költött játékosvásárlásra. Pontos számadatokhoz nehéz jutni, mivel idehaza még mindig hétpecsétes titok gyakorlatilag minden focival kapcsolatos „pénzügy”. Azért azt leszögezhetjük, hogy ezen játékosok megszerzésének költsége valószínűleg valóban közel állhatott a félmilliárd forinthoz. Magyar viszonylatban igazi nagybevásárlásnak számít.
Szóval igen, valahogy így néz ki annak a klubnak az „igazoláspolitikája”, ahol valóban komolyan gondolják az 1-2 éven belüli nemzetközi porondra jutást. Esetleg Bajnokok Ligájába kerülést.
Mindenképp a tavasz izgalmas versenyfutásának ígérkezik a Vidi-Loki vágta, hiszen az azért borítékolható, hogy a hajdúságiaknak is lesz egy-két szavuk a Videoton bajnoki címéhez. Aztán, hogy a jelenleg két pontos Vidi előny elég lesz-e a tavasszal már 100%-ig a bajnokságra koncentráló Loki ellen? No erre is választ kapunk a következő hetekben, hónapokban. Egy biztos, Fehérváron komolyan gondolják és áldozni is hajlandóak rá. A jelek szerint nem is keveset...
 


Cimkék: nb1, loki, vidi, magyar foci
7 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

4. Noti 2010-02-16 18:26:36
a legendás uefa kupa menetelés volt 25 éve. ha jól emlékszem.
3. zabogabi 2010-02-16 16:33:34
Hadd nyerjen végre a Vidi! A pesti hegemóniának ugyan véget vetett a Debrecen, de már belőlük is sok.
2. colomano 2010-02-16 08:26:45
Szerintem 1941 óta várják az aranyat, s nemcsak 25 éve :)
1. Lacus 2010-02-15 21:37:48
Kívánom a Vidi első bajnokságát, melyre 25 éve várnak, rászolgálnának!

Szóljon hozzá!