FN Blog / Fociblog / Kisteleki, a diktatúra végnapjai?
Nyomtatás Betűméret
Kisteleki, a diktatúra végnapjai? 2010-01-08 20:24:36
Ahogy azt megjósoltuk, szaporodnak a távozók, a maradók marakodnak, széthullóban az MLSZ.

Nem rég, Dr. Kovács Péter lemondása után, írtam ITT, hogy a közeljövőben nagy valószínűséggel elindulhat a lavina és újabb távozók lesznek. Azt persze nem sejtettem, hogy éppen pont Kisteleki István lesz a következő aki „lemond” (na persze ez karácsonyi ajándéknak sem volt éppen utolsó). Az idézőjel indokolt, lemondott, de csak „majdra”. Egyelőre azért marad, tavaszra ígérte a távozást. Na most ha valaki lemond, akkor az menjen, nem? Minek akkor tovább bohóckodni? Azért is fogadom fenntartással ezt a lemondást, mert mint sokan emlékszünk még rá, Kisteleki úgy lett ligaelnök, hogy előtte határozottan kijelentette, nem akar ligaelnök lenni. (Azért csak hagyta magát „rábeszélni”) Aztán miután határozottan kijelentette, nem akar MLSZ elnök lenni, egyszer csak MLSZ elnök lett. Most azt jelentetten ki határozottan, hogy Márciustól már nem akar MLSZ elnök lenni...

Talán, ahogy az elmúlt években megszokhattuk, ismét egy színjáték zajlik az MLSZ székhát falai közt. Tartok tőle, hogy Kisteleki, látva a politikai hátterének közelgő összeomlását, valamint a szövetségben egyre növekvő elégedetlenséget, Kovács lemondása után úgy gondolta, tizenkilencre lapot húz. Bejelenti saját majdani lemondását. Ezzel egyrészt időt nyer, másrészt eltereli a figyelmet a körülötte kirobbanó (vélt vagy valós? De mindenképp kínos) hajdani bundabotrányról, és nem mellesleg lecsitítja a szövetségben lázongókat is, megfékezve ezzel a lezúdulni készülő lavinát. Aki időt nyer, életet nyer, szokták volt mondani. Jelen esetben is igaz lehet a mondás. Ha csak átmenetileg is, de csitulni látszódtak a hullámok. Kisteleki „bundaügyéről” is elterelődött a szó, mivel újabb információval nem tudtak előállni a lapok, a „lemondás” híre pedig egycsapásra más irányba terelte a közbeszédet és a belső ellenfelei is lecsillapodtak átmenetileg, mondván, ha úgyis megy, akkor minek viaskodni erre a kis időre már? Aztán a tavaszi tisztújításon, még a parlamenti választások előtt, bírva a regnáló hatalom támogatását, egy huszárvágással sutba dobva „lemondását”, akár ismét harcba is szállhat az elnöki posztért, megpróbálva újra trónra ültetni magát. Ha valóban így taktikázott Kisteleki, akkor zseniálisan időzített. Részben.

Részben, mivel egyvalamit talán mégis csak kihagyott a számításból. A „lemondás” bejelentésével a lavinát, a gyors bukást ugyan elkerülhette, de a lassú „halált” nem valószínű. Ugyanis egy ilyen „lemondás” elkerülhetetlen velejárója, hogy az elnök és a szövetségben dolgozók közti függőségi viszony automatikusan lazulni kezd. Egy távozófélben lévő elnöknek gyengül a tekintélye, senki nem tart tőle annyira, mint annak előtte. A potenciális ellenfelek bátrabban súgnak össze mögötte, később már előtte is. Könnyebben mondanak ellent neki. A semleges tagok már nem annyira keresik a kegyeit, inkább azt figyelik, ki lehet az utód és a puszipajtások egy része is kezd távolodni tőle, a jövőre gondolva. Így viszont igen valószínűtlen, hogy a tavaszi tisztújításon komoly kihívó tudna majd lenni. És ezen az politikai támogatottsága sem sokat segít majd. „Királlyá koronázásakor” ereje teljében lévő politikai erőt tudhatott maga mögött, tavasszal meg majd egy összeomlás szélén állót. Vajon ki vesz majd komolyan egy maximum már csak néhány hétig regnáló, aztán feltehetőleg óriási vereséget szenvedő kormányt? Nyilván senki.

A tákolmány már most is recseg. Ma épp a kommunikációs igazgató mondott le egy felettébb kellemetlen, már-már komédiába illő ügy okán (aki kíváncsi, az nem csak hamar öregszik, de itt olvashat is az ügyről). Tíz hónap neki elég volt, állítólag megunta, hogy belőle is bohócot csinálnak. Aztán több MLSZ-es is, köztük Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron megyei LSZ elnöke kelt ki magából az üggyel kapcsolatban:

Felháborító ez az eset, ami nem más a szövetség egyes vezetői részéről, mint egy kommunikációs káosz! - mondta a megyei elnök -, szégyellem magam, akkor is, ha semmi közöm hozzá, hiszen, mint jónéhány más dolog, a hátam, a hátunk mögött történt.

A vastagon szedett rész, egy szűk klikk által a többiek háta mögött meghozott döntések, azt hiszem hűen tükrözik az MLSZ-ben uralkodó állapotokat.

Kérdés, hogy még meddig?


Cimkék: magyar foci, mlsz, kisteleki
20 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. CArany Katalin 2010-01-09 03:58:57
Én a szegény állástalanul maradó képviselőket sajnálnám.Hiszen ide oda mentett, többezer milliócskájuk,napok alatt elfogy, befektetéseik dugába dölnek, 10-től nem tudom mennyiig vállalkozásuk tönkre megy , és közben rajtunk röhögnek lepukkant polgárokon, hogy milyen kis butácskák, ezen törik azt az maradék kis eszüket is amit elhasználtak a nekik juttatott morzsák összeszedegetésével.Hozzá tenném még ami nekem olyan furi, hogy tisztelt honatyáink eszébe jut-e néha az , hogy ők milllárdokat tettek zsebre, míg emberek ezrei 30, 40, 50, 100, ezer forintokból próbálnak megélni? Gondoltak-e a betegekre a rokkant nyugdijakra,az éhes gyerekekre, a síró anyákra,mert nem tudták beosztani apénzüket, a közüzemi dijakra és a gyerekeik szája, netán egy vásárlás között?Ó már megint lázadok vénségemre, de ha azt a dagályhullámot látom a tv-ben aki fizetést adott magának meg nyugdijat meg toronyórát lánccal,különben dühbe jövök. Üzenem neki és minden milliárdosnak, hogy jótékonykodjanak már egy kicsit,és utaljanak át nekem a gyógyitatásomra párszázezer forintot.Bizony ám vannak emberek akiknek 36800ft-ból kell fizetnie a gyógyszereit, szeretne ember módjára élni , a rákdiétát betartani, és kijönni a mélydepressziójából. Úgye sokat akarok.Jaj nagyon szégyelem magam.Volt már hogy a három millió koldus országa voltunk. Uraim és hölgyeim egy kis irodalom:Most is azok vagyunk. És még a történelem nem ismétli önmagát!Ismerik Ady Endre "A grófi szérün" c költeményét.Hát olvassák el. A gyerekeknek is van ajánlott olvasmány,én ezt ajánlom minden korrupt, harácsoló, a köz érdekeit háttérbe szorító, önmagát dicsőitő, gazdagító,népét képviselő, némi poziciót elkapó és kihasználó, népét képviselő hölgynek és urnak.hódolatom az önöké aranykata

Szóljon hozzá!