FN Blog / Fociblog / Kisteleki Vs. Kovács, széthullik az MLSZ?
Nyomtatás Betűméret
Kisteleki Vs. Kovács, széthullik az MLSZ? 2009-12-20 20:47:25
Egy érdekes csörte margójára...

 

Az egész azzal indult (illetve nem pont azzal, de erről majd később), hogy Dr. Kovács Péter, az Újpest Fc társtulajdonosa lemondott az MLSZ elnökségében betöltött posztjáról. Furcsa-kurta hír volt, nem is igazán indokolta döntését. Azt mondta, egyelőre nem szeretne bővebben belemenni a kérdésbe, jobbnak látja ha megtartja magának a véleményét. Ennyiben meg is állhatott volna a sztori és akkor mondjuk nem is írnék róla, mer' ugye lemondott, aztán mi van? A kutyát nem érdekli, két hét múlva meg már nem is emlékeznénk rá, hogy Dr. Kovács Péter elnökségi tag is volt egyszer. De nem ez történt. Kisteleki ugyanis úgy érezte, neki mindenképp bele kell folynia a sztoriba. Őszintén szólva fogalmam sincs róla, hogy miért érezte így, mivel valójában neki ezzel a dologgal semmi tennivalója nem volt. Ha egy elnökségi tag lemond, azt senkinek nem kell tudomásul vennie, pláne nem véleményeznie, egy dolguk van, beszerezni egy újat a helyére. Ilyen esetben ugyanis nincs olyan opció, hogy az elnök nem veszi tudomásul a lemondást és odakurjant, hogy „Peti márpedig nem mehetsz, mert én így döntöttem”. Aki menni akar az megy, semmi szűkség további szájkaratéra.

Na persze joga az van a véleményezésre bárkinek, így az MLSZ elnöknek is, ezt természetesen senki sem vitatja, de igazából minek? És, hogy mennyire nem volt szerencsés húzás ez a véleményezés, az a továbbiakból derül ki.

Szóval Kisteleki tudomásul vett és véleményezett. Nem is akárhogy. Finoman szólva nem éppen villogtatta a diplomáciai érzékét. Olvasgatva az MLSZ honlapján megjelent nyilatkozatát két dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy Kisteleki vérig van sértve a lemondás miatt és mintegy árulónak kiáltotta ki Kovácsot. Árulónak, aki megérdemli, hogy távozóban még belerúgjanak egyet (aztán később lehet többet is), na meg aztán nehogy már ne megalázva távozzon. Na meg nehogy már bárki is arra gondoljon, hogy valami nincs rendben MLSZ-éknél, hanem az van, hogy a Kovács az egy szemét. A másik dolog ami eszembe jutott, hogy talán volt ennek a nyilatkozatnak némi üzenet értéke is Kovács felé. Mondjuk az, hogy ha nem fogod be a szádat, majd megütöd a bokádat...

Hogy igazam van-e azt nem tudom, de nekem határozottan ezek voltak az érzéseim.

Szóval a nyilatkozat az minimum sugalmazza azt, hogy Kovács valójában a bundaügyek miatt mondott le az elnökségi tisztjéről.

"Megértem és elfogadom Kovács Péter lemondását, hiszen csapatát az UEFA is említi a már elhíresült fogadási ügyben, ennek megfelelően ezen dokumentumok átkerültek a Nemzeti Nyomozó Irodához, ezért lemondása indokolt és érthető"

Sőt, ha most nagyon elkezdjük boncolgatni ezt a nyilatkozatot, akkor a sorok közt ott lapul még egy sugalmazott állítás is, hiszen a bundaügy már rég kirobbant, Kovács mégsem mondott le. Azzal viszont, hogy direkte kiemeli, hogy bizonyos dokumentumok átkerültek a nyomozókhoz és ezek után már gyorsan lemondott, azt sugallja az olvasónak, hogy Kovács Péter vagy érintett a bundaügyben és mivel már szorul a hurok így kénytelen volt távozni vagy ezidáig azért maradt ott, hogy megpróbálja megakadályozni az ügy felgöngyölítését, de mivel már kikerültek az iratok most menekül.

Na de folytatódik tovább is, egy érdekesség:

"Az már egy évvel ezelőtt is Kovács Péter által felvetett téma volt az elnökségi ülésen, hogy gondjai vannak ezzel a kérdéssel...

Nocsak. Még jó, hogy kb. egy hete jelent meg az MLSZ közleménye miszerint aki azt állítja, hogy az MLSZ-nek bármiféle tudomása volt a „bundaügyekről” az ügy kirobbanása előtt, az hazudik és elégtételt vesznek rajta. (Bővebben ITT már írtam róla.) Na most meg Kisteleki azt állítja, hogy már egy évvel ezelőtt is téma volt az elnökségi üléseken. Na most akkor ki hazudik?

Aztán Kisteleki még arra is rávilágít (nehogy már jól érezze magát az áruló), hogy Kovács igazából úgysem dolgozott semmit az MLSZ-ben:

Elfogadom a lemondását, annál is inkább, mert a sajtóban történt szereplésein kívül az MLSZ-elnökség munkájához alig tett hozzá: ebben az évben az üléseknek csupán egyharmadán vett részt, ami nem szolgálta a profi labdarúgó társadalom érdekeit.”

Aztán jött a replika Dr. Kovács Pétertől, az ÚFC honlapján:

Kisteleki István elnök úrnak az indokolás nélkül bejelentett lemondásomhoz fűzött megjegyzéseire kénytelen vagyok reagálni, ugyanis azok kitaláción alapulnak, finoman fogalmazva is tele vannak csúsztatással. Bevezetőként megjegyezném, hogy köszönöm elnök úrnak a lemondásom elfogadását, amellyel kapcsolatban felhívnám a figyelmét arra, hogy az elnökségi tag lemondását még az elnökségnek sem kell elfogadnia annak érvényességéhez, de legkevésbé az MLSZ elnökének. A lemondásom részletes indokait jelenleg nem kívánom nyilvánosságra hozni, azt viszont mindenképpen ki kell jelentenem, hogy ahhoz az elnök úr által elmondottaknak és azon belül a bochumi ügyészség vizsgálatának semmi köze nincsen. Legközvetlenebb barátaim már régóta tudják, hogy a mai döntésem már korábban is érlelődött bennem, ugyanis belefáradtam abba a „dzsungelharcba”, amelyet már jó ideje a kollektív felelősség köntöse mögé bújtatott kézi vezérlés ellen folytattam, ami egyébként összefüggésben áll az elnök úr által terhemre rótt, idei évi megjelenésem gyakoriságaival is. Mivel tartok attól, hogy az általam szeretett és mind a bajnoki címért, mind a kupagyőzelemért harcban lévő Újpest FC-t érheti hátrány azért, ha lemondásomat részletesen indokolnám, ezért többet ezzel kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni.

Nos hát ezek is kellőképpen erős szavak, pláne a zárás. Ha Kisteleki azt sugalmazta, hogy Kovács a bunda miatt mondott le, akkor Kovács meg azt, hogy ha kinyitná a száját, akkor attól kellene tartania, hogy klubját érné a retorzió. Bárkinek is van igaza, ez egy „gyönyörű” életkép a magyar futball viszonyairól. A dzsungelharcról meg...

Szóval sokan sokszor leírták már, most már bennfentestől „halljuk” akkor, az MLSZ már régóta nem úgy működik, ahogy kellene. Mára már talán több puszta sejtésnél, hogy bizonyos döntések valójában nem az elnökségi üléseken születnek, hanem „odafentről” jönnek. És az „odafent” nem mindig Kistelekit jelenti, hanem egy bizonyos politikai érdekcsoportot, akinek úgy tetszik pártot. A „kézi vezérlés” okán bizonyos kérdésekben az elnökségi tagok csak bábok egy politikai játszmában. Nos, ha ez így van, akkor bajban az MLSZ, mert annak a bizonyos politikai erőnek igencsak leáldozóban van a csillaga és a tavasz közeledtével egyre nehezebb lesz egyben tartani a brancsot. Erre enged következtetni az az infó is, hogy nem Kovács az egyetlen aki elégedetlen a jelenlegi állapotokkal. Úgy hírlik lesznek követői a közeljövőben...


Cimkék: magyar foci, mlsz, kisteleki, kovács
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Kálmán Péter 2009-12-23 12:56:01
Kisteleki úr-nak baja van a nemzeti érzelmű csapatokkal,mert ugye a fradit kizárták de méirt csak a fradit?mikor más csapatoknál sem voltak meg a feltételek.Hány pályát épített ez kormány? A Debrecenek nem kéne segíteni,hogy legyen végre egy rendes pályája.Bukik az MSZP és menekülnek a párt katonák,remélem örükre!!!!

Szóljon hozzá!