FN Blog / Fociblog / Fradi ősz (videó)
Nyomtatás Betűméret
Fradi ősz (videó) 2009-11-18 20:42:19
Az őszi szezon néhány mondatban és egy korrekt kis videóban.

 

Egy eléggé viharos őszön van túl a Ferencváros, a várakozásokat mélyen alulmúló teljesítménnyel. A három sorozatból (Nb1., Magyar Kupa, Ligakupa) csak a Ligakupában tudtak elfogadható -sőt, ott talán jó- teljesítményt nyújtani a zöld-fehér legények. A Magyar Kupából idejekorán távoztak az MTK második csapatának „segítségével”, a bajnokságban többször is kiesési rangadót vívott a gárda. Pedig nagyra törő tervekkel vágtak neki a bajnokságnak. Frissen feljutott csapatként nemzetközi porondot érő teljesítmény volt a célkitűzés. Ettől azért mára már nagyon messze került a Fradi.

Hosszasan lehetne boncolgatni az okokat. A néhány hete menesztett Davison edző és a frissen eltávolított Terry Robinson, finoman szólva nem álltak éppen a helyzet magaslatán. Kezdődött azzal, hogy borzalmasan rosszul mérték fel az Nb1 erejét. Kérdés, hogy felmérték-e egyáltalán?

Az igazolásokkal kapcsolatban folytatódott a másodosztályban megszokott, játékosért pénzt nem adunk elmélet. Így sikerült ugyan ismét gyakorlatilag 0 Ft elköltésével abszolválni az átigazolási szezont, ennek azonban meg is lett az eredménye. Persze azt hozzá kell tenni, nem egyetlen értékmérője egy játékosnak, hogy van-e élő szerződése valamelyik klubbal. Attól, hogy nincs, még lehet valaki jó labdarúgó, de valljuk be, azért általában jelzésértékű, ha egy labdarúgó szerződés nélkül maradt.

Aztán a nem túl acélos kerethez csatlakozott még a nem túl magas színvonalú szakmai munka. Úgy gondolom Davison mester rutintalansága, hozzá nem értése megpecsételte a csapat sorsát. Én úgy gondolom, hogy Davison nemhogy nem Fradi szintű edző, de még csak nem is Nb1.-es szintű edző. Gyakorlatilag most tanulja a szakmát. Az ő tudása elég volt ahhoz, hogy a másodosztályban, amatőr-, félamatőr csapatok ellen kivívja a feljutást, borzalmasan kevés viszont az Nb1.-be. Szemmel láthatóan nem tud mit kezdeni az ellenféllel, nem tud taktikát „csinálni” rá, nem tud belenyúlni a meccsbe ha arra van szükség. És az az ember érzése, hogy igazából a csapaton belüli posztokkal, illetve azok jelentőségével sincs tisztában. Sokszor teljesen kaotikus állapotok uralkodtak a pályán, fokozottan igaz ez a védelemre, ahol nem egyszer döbbenetes kesze-kuszaság volt. Ez a keret, mint említettem nem túl acélos, de azért egy komoly, rutinos edző az 5-6. helyre odatette volna őket.

Jelenleg úgy tűnik McCabe úr is kezdi megelégelni ezt a töketlenkedést és kezébe veszi az ügyet. Első lépésként egy átfogó nagytakarításba kezdett, ami a érinti a játékoskeretet, szakmai stábot és a vezetőséget is. Több játékostól is búcsút vesz a klub, a kispadon is majd egy új arc kezdi meg a téli felkészülést, illetve úgy hírlik maga McCabe ül be a frissen távozó Terry Robinson helyére.


Na és akkor a végére, a Fradi ősz videón. Egy szurkoló(k?) által készített videó. Szerintem kiváló alkotás, a maga kategóriájában profi munka. Tényleg le a kalappal az alkotó(k?) előtt!

(itt ragadnám meg az alkalmat, aki tud hasonló videókat, más klubok szurkolóitól/szurkolóiról, az jelezze. Akár itt hozzászólás formájában, akár a focibloginfo@gmail.com címen)

Érdemes lehet néha bekukkantani az alkotó oldalára, hátha újabb „kincsecskékre” lel majd az ember:

http://www.youtube.com/user/luckystriker1899Cimkék: fradi, nb1, magyar foci
48 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Noti 2009-11-19 18:03:47
berki rieb kegyeltje. aki ismeri rieb multját (orosz államadóság lebontása, stb.) az nyilván nem sok jót néz ki berkiből sem. és ott van még ugye szász is a háttérben.
valószínűleg nem véletlen, hogy McCabe szeretne jobban rálátni a dolgokra. szerintem kezd rájönni, hogy ha nincs résen, akkor ezek itt nagyon át fogják baszni.
szerencsére úgy tűnik már kezdi kapisgálni.
1. golya 2009-11-19 16:25:33
nagyon kivancsi vagyok, hogy mi fog ebbol kisulni. nem nagyon latom at a fradinal zajlo dolgokat, de ugy hallottam, hogy berki egy dilettans gengszter, vele kellene valamit csinalni

Szóljon hozzá!