FN Blog / Fociblog / Orbán, Koeman, politika
Nyomtatás Betűméret
Orbán, Koeman, politika 2009-11-16 08:26:06
Miért kell minket folyton hülyének nézni?

A minap Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, sérelmezte Orbán „szőröspatásvillásfarkú” Viktort nyilatkozatát. A Sátán földi helytartója (mások szerint maga a Sátán) azt merte mondani, hogy szerinte nincs jó kezekben a nemzeti tizenegy. Na bumm! Iszonyú harag támadt az mi Erwinünk szívében, aki azon nyomban meg is osztotta ezt holland barátaival. Azok meg sebtiben versenythüledeztek, hogy micsoda otromba beleszólása ez a politikának. Legalábbis szerinte így volt. Egyébként erősen véleményes a dolog. Számomra azért némiképp furcsa, hogy bár a Világ minden táján szoktak véleményt nyilvánítani a politikusok, akár még sportkérdésekben is, majd pont ezen háborodik fel Hollandia. Na ja, ha nincs eredmény, akkor gyorsan jön a ködösítés, mellébeszélés. Holnap már az jön, hogy egyenesen Orbán miatt nem jutottunk ki a VB.-re, mer' ez a disznófülű olyan elképesztő nyomás alatt tartotta a srácokat, hogy nem is lehetett így jól teljesíteni. Úgy látszik Koeman is kezd beleszokni a magyar foci légkörébe. „Add a pénzt és kuss!” Itt aztán véleményt senki ne akarjon már nyilvánítani. A politikus intézze el, hogy évről-évre milliárdok vándoroljanak a futballba, de nehogy már véleménye is legyen. A szurkoló vegyen jegyet, bérletet, akármit, aztán ha betolta a lóvét a kasszába, fogja be a bagólesőjét. Na nehogy már neki még igényei is legyenek. Itt véleményt kizárólag az MLSZ erősen kontraszelektált, belterjes sleppje mondhat, illetve a mögöttük álló politikai erő. A többinek kuss a neve, különben szélsőséges, uszító, nácifasisztarasszitaantiszemita. Nem tudom, Koeman dolgozni jött vagy pofázni? Az utóbbi úgy látszik már nagyon megy, a melót még nem igazán láttuk. Pofázni kár volt idejönnie, szájkaratésból van már elég idehaza. Ha csak ennyit tud, akkor húzzon haza és hülyítse ott a jó édes anyukáját. Itt már van elég balfék, akinek a néphülyítés a szakterülete, felesleges még egyet ideimportálni. 
Akár le is lehetne zárni itt a dolgot. Jött egy újabb kalandor, akinek épp nem volt állása (és legyünk őszinték, nem is igazán csábítgatták sztárcsapatok, meg nem sztárcsapatok sem) és elbohóckodott itt egy kicsit, különösebb eredmény nélkül. Mi meg ismét rájöttünk, hogy havi néhány milláért nem lehet komoly edzőt hozni az európai porondról. Annak bizony ára van, „kis pénzért” csak ilyent kapunk. Koeman meg hosszabbított egy jóízűt, mert Kisteleki jó haver, máshová meg úgysem hívták és egyébként is rájött, hogy itt nem kell melózni, elég havonta egyszer elmesélni, hogy elképesztő milyen jó úton haladunk és már most kurvajók vagyunk, mi lesz még jövőre. Aki meg kritizál azt gyorsan le kell hurrogni, hisztisen, azt' minden fasza.
Szóval akár le is lehetne zárni a dolgot, csak azt már nehezen állja meg szó nélkül az ember, ha ennyire hülyének akarják nézni. Kezdve azzal, hogy a svéd-dán-portugál trió elleni meccseink előtt (tehát mielőtt tényleg le lehetett volna mérni, mire is képes a Koeman-csapat) gyorsan meghosszabbították Koeman úr szerződését, hivatkozva arra, hogy most aztán annyira „elképesztőenkurvajól” teljesített a válogatott, hogy Istentől való vétek lenne elengedni Erwint, ezt a nemzeti kincset. Nem tudom miben is nyilvánult meg az az elképesztően jó eredmény. Inkább csak arról volt szó, hogy az elején sikerült elkerülnünk a nagyhalakat, így nem csoda, hogy jó helyen várhattuk a hajrát. Azóta már tudjuk mennyit is értünk ebben a csoportban valójában. Miért is nem ért rá az a szerződéshosszabbítás két héttel később, a svédek elleni hazai és a portugálok elleni két meccs után? Amikor már tényleg le lehetett mérni, van-e valós előrelépés?

Nyilván azért nem, mert Kistelekiék is sejtették, ezekből a párharcokból már nem fogunk túl jól kijönni, így célszerűnek tűnt meglovagolni az Albánia és Málta elleni meccsek okozta hurráoptimizmust és gyorsan megerősíteni a haverember pozícióját. A portugálok elleni oda-visszavágó után már nehéz lett volna a „komoly előrelépéssel” és veretes teljesítménnyel magyarázni a szerződéshosszabbítást.

 


Cimkék: magyar foci, válogatott, koeman, mlsz
109 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Noti 2009-11-16 21:21:15
engem sem zavar, ha beleszól. ne agresszívan tegye, akkor azzal semmi gond. szerintem.

az viszont már tényleg elképesztő, hogy lassan már bármi történik ebben az országban, mármint rossz dolog, akkor azzal előbb-utóbb az Orbánt találják meg. itt ha valami nem megy vagy el van baszva, akkor a felelős nem felválalja a problémát, hanem előbb-utóbb megtalálja valamivel ezt az Orbánt. (na nem mintha az Orbán a szívem csücske lenne, de hát akkor is)
1. Poirot1947 2009-11-16 20:42:31
Nem baj, ha beleszól a sportba a politika (mint minden másba se), ha azt javító jelleggel teszi.

A sors fintora (vagy nem is véletlen?), hogy akkor volt a legmagasabb csúcson a magyar labdarúgás, amikor a legnagyobb mértékben beleszólt a sportba a politika.

Szóljon hozzá!