FN Blog / Fociblog / Jövőbenéző, meg a Hofi
Nyomtatás Betűméret
Jövőbenéző, meg a Hofi 2009-09-28 00:42:24
Egy kicsit a „holnapról”, aztán jókedvre derítőnek egy kis szösszenet az Aranycsapatról, az utánozhatatlan Hofi Géza előadásában.

 

Alapjában véve is lusta disznó vagyok, aztán erre még sikerült rátennem egy lapáttal. Aztán még egyel és még egyel és... Egyébként meg válság van, erre mindent rá lehet fogni manapság, aztán meg nyár volt, munkahelyet is váltottam és még ezer más. No mindegy, a lényeg a hanyagság volt, pontosabban a blog elhanyagolása. Amire mostanra már egyre többen hívták fel a figyelmem, teljes joggal. Egy blog, ami fénykorában több tízezer látogatást élt meg havi szinten, aztán mára már eljutott a havi egy bejegyzés környékére és ezzel a néhány ezres olvasottságig, nos az valóban nem túl bizalomgerjesztő. Inkább elgondolkodtató. Az elgondolkodás végén meg az jött ki, hogy elég volt már a lustálkodásból, ideje lenne visszatolni eme naplót az élmezőnybe. Szerencsére azok, akik az elejétől fogva segítettek, ötletekkel, infókkal, néha még írni is, most is „harcra” készek. Sőt, azóta Kálmán személyében egy önálló szerző is csatlakozott a bloghoz, aki szerintem igen komoly erősítést jelent. Úgyhogy nincs más hátra, mint előre!


No de mi az ami előkerül, már a következő napokban, a rendszeres bejegyzések mellett?


A bazinagy tippverseny.

Egy ilyen tippelős dolog, ahol a hét futballeseményeiből csemegézünk és azokra „tippeltetünk”. Ha már a tízmillió szövetségi kapitány országa vagyunk, megnézzük mennyire tudunk tippelni. Vagy legalábbis az itt olvasgatók mennyire tudnak. Törtük a fejünket, hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben lebonyolítani, én úgy gondolom megvan, úgyhogy a szabályok és a menetrend holnap, azaz hétfőn felkerülnek. (bár ha jól nézem, az már mindjárt ma van :D) Aztán, hogy mennyire lesz „bazinagy” ez a tippverseny, az majd az olvasók aktivitásától függ. Én remélem, hogy a hetek múlásával szép lassan felduzzad a játékoskedvűek tábora.


Szurkolóktól-szurkolókról.

Egyre több helyen válik divattá megírni a „tutifrankót” a hazai szurkolókról, sokszor (feltehetőleg) politikai megrendelésre. Már csak abból is gondolom, hogy ez állhat a háttérben, mert általában kifejezetten politikai médiumokban, sőt kifejezetten pártlapokban tűnnek fel ezek a cikkek. A korrektségükről annyit, hogy sokszor még a klubok neveivel sincs tisztában a zsurnaliszta, de azért keményen „elszakértősködik” a futballal és az azt körülvevő közeggel. Nos én meg úgy gondolom, hogy illő lenne, ha az érintettek, tehát a szurkolók is beszélhetnének magukról. Kipróbáljuk ezt is. Úgy gondolom sokak számára érdekes lehet egy kicsit megismerkedni egy olyan világgal, amelyről eddig eléggé fals képet kaptak. Olyan képet amelyben a negatívumokat igyekeztek a végletekig felnagyítani, a pozitívumokat meg gondosan eltitkolni. Lehet most sokan felkapják a fejüket, ugyan milyen pozitívumok merülhetnének fel az ilyen mocskos szájú csőcselékkel kapcsolatban? Nos hallott már valaki gyermekkorháznak adományt gyűjtő szurkolói csoportokról? Szenteste a hajléktalanoknak ruhát, teát osztókról? Nem, pedig vannak. Csak az ilyesmit nem divat az Fókuszban vagy a Naplóban mutogatni és a Népszava sem fog cikkezni róluk. Oda csak az kerülhet be, ha valahol elcsattan végre egy pofon... Az éremnek két oldala van, nem árt mindkettőre vetni egy-két pillantást. Lesz egy rendszeresen jelentkező rovat, amely ezzel a témával foglalkozik majd.


Hazai pálya.

Péntekenként felvezetés a honi bajnokság soron következő fordulója elé, aztán hétfőn meg levezetjük azt. Néha talán kissé viccesen majd, de a rosszindulatot messze elkerülve.


Online fogadóóra.

Na erre én is kíváncsi leszek... Webcam, mikrofon meg az én pofám, aztán kivesézünk 1-2 témát. Lehet kérdezni, előre mail-ben (focibloginfo@gmail.com), közben meg cseten. Már csak mert sokan kérdeztek mail-ben erről-arról és így talán egyszerűbb, meg érdekesebb.


No és a sok rizsa után egy kis szórakozás. Hofi mester szösszenetei, fociról:Cimkék: blog
10 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!