FN Blog / Fociblog / Zárt kapuk, meghátrál az MLSZ?
Nyomtatás Betűméret
Zárt kapuk, meghátrál az MLSZ? 2009-08-15 18:49:40
Zárt kapuk, nagyüzemileg kiosztva, felfüggesztve és újragondolva. Némi kényszer hatására jött az MLSZ látszólagos jófejsége.

 

Egy rövid, tömör közleményben jelezte az MLSZ, ezután megpróbál majd jófej lenni szurkolóügyileg. A futószalagon legyártott zárt kapus ítéleteket az Augusztus 27.-ei gyűlésig felfüggeszti. Addig újragondolják, egyeztetnek a klubokkal, szurkolókkal. Ja, és persze azt is igyekszik leszögezni ez a pár mondatos közlemény, hogy „természetesen” jogszerű és törvényes minden. Értsd úgy, itt az MLSZ a jófej srác, akinek megesett a szíve másokon.

Az első gondolatom az volt, ezek már egy három mondatos firkálmányt sem képesek úgy összedobni, hogy ne legyen benne valami pofátlan csúsztatás. Azért jópofa dolog, hogy az MLSZ szerint minden jogszerű és törvényes, ami a saját szabályzatában írva vagyon, hogy aztán a Fővárosi Főügyészségnek azért erről némiképp más a véleménye, az meg már legyen az ő bajuk. Mit értenek azok ottan a joghoz, meg a törvényekhez ugye, hülye ügyészek. Majd Kisteleki „Igazmondó” István és Helmeczy „Egyszer majdnem nyertem egy pert” László majd megmondják, mi is a törvény, meg a jog Magyarországon.

Tavaly már egyszer eljátszották ezt a kutyakomédiát a fegyelmi szabályzattal, akkor az FSZSZ fordult az ügyészséghez, hogy véleményezzék már ezt a bizonyos fegyelmi szabályzatot. Az ügyész urak meg határozottan csóválták a fejüket, hogy ez bizony számos ponton igen komoly kívánnivalókat hagy maga után. Akkor meghunyászkodott az MLSZ, idén megint elkezdték. Most, hogy több szurkolói szervezet, később pedig maguk a klubok is jogi lépéseket helyeztek kilátásba arra az esetre, ha tovább folytatódna az MLSZ ámokfutása, hirtelen megint jópofiznak.

Persze ismét telehisztizik a médiát, hogy ők csak a rasszizmus elleni harcukat vívják, de hát ezek a csúnya emberek nem hagyják. Finoman elhallgatva a tényt, hogy senkinek nem a rasszizmus elleni harccal van gondja, hanem azzal, amit ez mellett belecsempésztek a szabályzatba. Nem azzal van a gond, hogy „niggerezésért” vagy „huhogásért” büntetni akar az MLSZ, mert az elfogadható (és mint a klubok, mint a szurkolói szervezetek el is fogadják), hanem azzal, hogy ezen szabályzat szerint gyakorlatilag semmilyen kérdésben nem nyilváníthat véleményt a szurkoló. Például egy esetleges MLSZ bírálat is „nézőtéri rendbontásnak” minősül, amit azért elég nehezen lehetne rasszizmusnak bélyegezni.

Bővebben holnap, kicsit keményebben, korhatáros megfogalmazásban. Ma már nincs kedvem belemenni.

Kisteleki meg bekaphatja, pont.Cimkék: magyar foci, nb1, mlsz
20 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. golya 2009-08-16 16:04:07
csak egy ilyen orszagban, mint magyarország maradhat a helyen kisteleki istvan. mindenhol mashol elzavartak mar volna a busba, vagy o mond le az elso hazugsaga utan.

szanalmas, ahogy az egesz magyar foci. ha valami csoda folytan kijutnank a vebere, akkor meg 20 evig ott is marad

Szóljon hozzá!