FN Blog / Fociblog / Te mit gondolsz 3 forduló után?
Nyomtatás Betűméret
Te mit gondolsz 3 forduló után? 2009-08-10 14:33:04
Nyilván nem lehet ennyi meccsből messzemenő következtetéseket levonni …. vagy mégis?

 

3 forduló ment le a magyar első osztályú bajnokságból és a látottak alapján megfogalmazunk néhány gondolatot, vagyis szórjuk a kritikát mint pék a lisztet. Ám ha lehet dicsérünk is. Kezdjük is a Haladással. Csertői mesternek igaza van. Ez egy NB2-es keret. A távozókat nem sikerült pótolni bár a fiatalok akiket felhoztak a felnőtt csapathoz még ne írjuk le. A Sipos, Vörös, Balassa hármas elvesztése nagy érvágás és a fiatalokban bízva meg sem próbáltak erősíteni ezen posztokon. Lehet nagy árat fizetne ezért.

A Pápa szereplésében ugye az is elég furcsa hogy egyáltalán itt lehetnek. Bár nincs könnyű sorsolásuk de azért ők se így gondolták. Szűcs Lajos volt minden meccsen a legjobbjuk, na és Bárányos aki sokad virágzását éli.? Pedig az ő futómennyiségét pótolni nem egyszerű dolog már az NB1-ben sem. Többek között ezért szorult ki anno a Lokiból Sándor Tamás is. Tipikus rombusznak tűnik az amit a Véber nagyúr erőltetni próbál de így a szélsőjáték teljes hiánya lép fel ami miatt a két magas center Alex és Bali igazából nem sok vizet zavar.

Zalaegerszegen hideg zuhany volt az elmúlt 2 meccs. Meccsen belül is többször taktikát változtat a csapat, mintha Csank még nem találta volna meg az igazit. Kénytelenek vagyunk itt még kitérni Balázs teljesítményére is. A Waltner utód igazán tehetséges csatár ám iszonyatosan flegma és nagyképű tud lenni. Kíváncsian várom a mester hogy kezeli le ezt a dolgot.

Vasasnál most ünnepelnek megvan az első győzelem. Nem rajtuk múlt. Inkább az Ujpesten akik megszánták őket és ingyen kölcsön adták nekik Véghet és Remilit. Dobrics meg sem közelíti a tavalyi formáját a védelem nagyon lyukas gól lövő csatár meg egyáltalán nincs a keretben. A legjobbjukat Laczkót meg kénytelenek balbekkben játszatni ami nagy luxus. Nem kevés a baj.

Kecskeméten a tavalyi teljesítményt csak alulmúlni lehet. Megkockáztatom hogy megközelíteni sem. Nagy mozgás a keretet illetően itt sem volt és még mindig nagyon várom mikor fog elsülni Koncz bal lába ami a legjobb az országban. És Koller fejjátéka ami szintén kiemelkedő. Bár ha minden bepattan mint a Vidi ellen akkor ez mind nagyon kevés. Még a legjobb illetve legszimpatikusabb edző is. Már pedig Szivics pályázik erre a címre.

Pakssal kapcsolatban amit egyáltalán nem értek az a következő. Tavaly a jó szereplést meggyőződésem hogy nagy részben köszönhették a Zováth, Heffler, Böde, Báló fedezetsornak.

Ezt megbontotta Gellei. Bár talán érthető hogy Lisztesnek helyet akar csinálni, ám Sipekinél már nem ilyen egyértelmű a dolog. Ami még nincs megoldva az az Éger melletti védőposzt.Hogy lehet hogy Tököli megint megúszta a pirosat?

Miskolcon a helyzet változatlan. Megint van egy igen fiatal ám tehetséges csapat, kiegészítve néhány szerb légióssal, mindez addig amíg valakinek el nem felejtenek fizetni. Immár hogy a sokadik befektető is otthagyta őket el kellene gondolkodni hogy kiben is lehet még hiba. Hogy ami működik Debrecenben, Győrben az itt miért nem. Gohér, Balajti, Takács, Burány. Odafigyelni rájuk!

Akiről aztán tényleg nem lehet sokat okoskodni az a Debrecen. Eddig inkább a B-sorukat játszatták mert vigyázó szemeiket a Bl-re vettették. Nekik van a legjobb keretük és ők a bajnokság első számú esélyesei. Főleg ha végre Rudolf mellett Oláh játszana és Máté nem sérülne meg ilyen gyakran.

A Honvéd a centenáriummal van most elfoglalva és kezd bebizonyosodni talán hogy Sisa eléggé túlértékelt edző. Nagyon népszerű a fiatalokkal elért sikerek illetve az ízes tájszólása miatt ám ez lehet kevés lesz. Sosem fogom megérteni hogy Abraham hogy lehet éveken át kezdő bárhol mikor nem tudsz neki olyan ziccert adni amit ne tudna kihagyni. Hrepka talán magára talál végre és még most sem tudom hova tenni ezt a Hajdu gyereket. Nagyon jó érett játékkal is képes kirukkolni ám valamikor pont az ellenkezőjét látom tőle.

A Fradiról már esett szó korábban itt.

Annyit még talán ide hogy ez a Nyírségi vereség még talán jókor jött. Egészen biztos hogy elől fognak végezni ám azt hiszem hogy a lemaradásuk főleg a Debrecenhez képest sok. Lipcseit azért szívesen megnézném még ebben a csapatban. A passzai, lövései szerintem még mindig élményszámba mennének.

Győrben elméletileg minden adott a jó szerepléshez. Pénz, biztos háttér, szép stadion. Bár mindez tavaly is adott volt. Azért arra kíváncsi vagyok hogy Stark illetve Bajzát melyik Győrbe nem férnének be. Mert a Hajszán, Hannich, Szentes, Burcsa -féle csapatba tényleg nem. De ebbe?

Rengeteg a légiós a csapatban és Sztevanovics Kink és Supic kivételével itthon is lehetne találni ilyen focistákat. Nagyon bő a keret és olyan tehetségek nem játszanak hétről hétre mint Dudás, Völgyi, Koltai, Varga, Zámbó. Reméljük ez változik majd.

Nem úgy mint a Kaposvár gazdasági politikája. Nagyon jól k van ez találva. Obricsért kapott 150 ezer euró sok mindenre nem elég de amire kell igen. Pénzt persze megint nem adtak senkiért mégis olyan játékosok érkeztek mint Bank, Maróti, Milinte. Óriási erősítésnek könyvelték el még hogy Nikoloicsit meg tudták tartani. És ha csak feleannyi szerencséje lesz a csapatnak mint hétvégén a Zte ellen akkor nagy baj nem lesz.

Nyíregyháza és Szentes egymásra találtak. Eddig úgy tűnik kitűnően passzol egymáshoz az edző stílusa, illetve a csapatban rejlő potenciál. A manapság igen elterjedt 4-2-3-1-et játssza a csapat, még pedig úgy hogy Bogdanovic játszik árnyék éket, Andorka van előbb Honma meg ahol gólszag van. Zabos és az ,,ujj Szatke” Miskolczi szűr a középpályán míg hátul a Goia, Mboussi kettős az egyik legjobb a ligában. Most úgy néz ki hogy Sztojkovot elveszítik de ez erős csapat lesz úgy is.

Újpesten megint kiadták a jelszót. Most vagy soha. És hogy had értsek egyet Bognár Gyurival.

Stokes játéktudása nem éri el az Nb1-es szintet. Még a magyar mezőnyhöz képest is kifejezetten lassú és körülményes. Bár az lyukas posztnak tűnik de inkább ha Vaskó visszajön akkor Korcsmárt kellene előrébb tolni Sándor Gyuri mellé. A Kabát Rajczi kettős meg ha nem is a legszimpatikusabb csatár kettős de az egyik legjobb az tuti. Ez hétvégén is nagyon látszott hogy jól kiegészítik egymást, az egyik gyors harcias a másik remekül lát a pályán és kitűnően rúgja a pontrúgásokat.

Már csak Tisza Tibivel kellene valamit csinálni mert a sérülése óta nem játszik úgy ahogy ő tud.

Majdnem sikerült elrontani Garami mester születésnapját, de ami biztos hogy megint jó meccset játszott az MTK. Nem érzik a két nagy öreg hiányát bár a rutintalanságnak ára van és annak is hogy jött Kanta menetrendszerű sérülése. Bár érdekes elgondolkodni a Győriek panaszán hogy fiataljaikat tisztességtelenül környékezik meg a fővárosi klub képviselői. A kiapadhatatlannak vélt utánpótlás bázis sokak szerint jogtalanul elcsábított tehetségek tönkelege. Érdekes ezen elgondolkodni bár ez talán még mindig jobb mint ha teleraknák szerbekkel a csapatot mint ahogy ez más helyen szokás.

A Videoton visszakapta a nevét. Meg reményt hogy újra lesz jó foci Fehérváron. Bár a hazai szakemberek igencsak túlértékelik szerintem a csapatot. Mindenki mint egy potenciális esélyesről beszél. Miközben Kecskeméten minden bejött nekik, hazai pályán a Diósgyőrt épp hogy sikerült legyűrni most meg Pápán mákoltak be. Azért ez még nem sok. Bár kétségtelen hogy erős a keret, hátul Lipták, Horváth, előttük Farkas Balázs és jobboldalon a szélvész Nagy Dániel. Alves, Sitku, és Vujovics pedig cserélgetik egymást elöl. Drazsé meg ha beszáll akkor olyan labdákat oszt mint hétvégén amivel végül nyertek is. Eddig ez elég volt. Kérdés meddig és hogy Mezey kit fog hibáztatni mert hogy a felelősséget nem fogja vállalni az egész biztos.

Persze vannak még elmaradt meccsek, és sok minden más is. Az iramról meg a színvonalról szándékosan nem beszéltem mert ha érdekelne minket akkor valószínűleg átkapcsolnánk a Chelsea Manchasterre vagy valami ilyesmire. De mi a Dvtk-Újpestet néztük. Mert kicsit sárga, kicsit savanyú de a mienk.


Cimkék: nb1, magyar foci
109 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

14. Nagy Kálmán 2009-08-14 10:44:05
Hát lehet hogy tévedek.A Szpairban Középen játszott a srác és nálunk ott Varga meg Kiss Zoli mellett nem hiszem hogy lenne helye. Tökéletes csere ember.Ahol én erösitenék az a Szakály posztja,ott igazából alternativa sincs. Vagy Leo-t fentebb tolni egy sorral..
13. golya 2009-08-14 09:38:47
igen, o az, bocs

az ns ugy irt rola, mint valami hihetetlen klasszisrol, ezek szerint nem?
12. Nagy Kálmán 2009-08-13 15:32:36
Talán Ramosra gondolsz, ö hondurasi.
Nyiregyházáról jött, és nem látom hova férne be.
Ha nem rá gondolsz akkor bocs.
11. golya 2009-08-13 15:19:37
tudom, tudom, de most mar provokaciokent direkt benan fogok irni :)

egy kerdesem lenne, mint loki-drukker. erkezett ez a spanyol gyerek, rola mit lehet tudni? epkezlab jatekos, vagy falabu mint a sok tobbi idegenlegios
10. Nagy Kálmán 2009-08-13 09:04:48
Igen ezt én sem értem.Eleve ott van ugye a Bajzi+Stark eset.Ráadásul Kink és talán Bicak kivételével ezek a légiósok nem is annyira sztárok, legalábbis szerintem.Na meg persze Szteva aki szerintem a magyar mezőny legjobb kapusa. Igazság szerint azt sem tudom Pintér mennyire volt jó választás ehhez a csapathoz. Jobban el tudtam volna képzelni Szentest. Vagy reaktiválni Verebest:)
9. győri 2009-08-12 22:46:46
Sziasztok.

Győrben szerintem semmi jó nem várható. Ugyanaz folytatódik, mint évek óta, most éppen Pintér asszisztál hozzá. Tele vagyunk "sztár" idegenlégiósokkal, minden évben elmegy egy tucat és jön helyettük egy másik tucat, de semmi se változik. A jobb focistáinkkal meg a vezetőség balhézik össze. Pénz állítólag van, egyszer már foci is lehetne, de a játékosok csak lődörögnek a pályán, semmi hajtás, akarás. Néha ehhez partnert találnak, vagy szerencsénk van, akkor győzünk, esetleg döntetlent játszunk. Aztán szépen a középmezőnyben fogunk végezni, mint évek óta. Figyeljétek meg: Idejön most a Diósgyőr. A játékosaik a szívüket-lelküket ki fogják tenni és minimum egy döntetlent el fognak érni.
    1 2 3    Következő 6 »

Szóljon hozzá!