FN Blog / Fociblog / MLSZ, zárt kapuk, következetesség.
Nyomtatás Betűméret
MLSZ, zárt kapuk, következetesség. 2009-08-04 08:47:03
Mostanában csak úgy röpködnek a pályabezárások és gyakran még a szurkolók se tudják miért.

Elkelne kicsit nagyobb következetesség az MLSZ részéről, bár ez a fajta társadalmi probléma minimum túlnő rajtuk. Két zárt kapus meccs volt múlthétvégén és már osztogatják a következőket.

Ma épp a DVTK kapott belőle. Miért is? És kit büntetnek így? És akkor a többieket miért nem?
Két hete Zalaegerszegen meg kellett szakítani a játékot mert a nézők diszkriminatív rigmusokat kiabáltak. Majd belátták hogy komoly a helyzet és abbahagyták. (aztán elkezdték szidni a Haladást, azt ugye lehet). Nos. Szombaton ugyanez a Zte látogatott az Üllői útra, ahol minden vallási hovatartozású, szexuális orientálódású, etnikai hovatartozású ember fel volt ,,sorolva” és most a bíró nem szakította meg a meccset. Visszajött a Fradi és akkor kezdünk mindent előröl?

Nekik megint majd mindent lehet, megint kapják majd a 11-eseket, megint verhetnek játékosokat, csak mert megjárták a másodosztályt? Megint elindulunk azon az úton ami egyszer már tévútra vitt?
Aztán ha kiborul a bili akkor ráfogjuk az egészet 1 emberre, legyen a neve Kisteleki vagy bármi más. Másik példa. Múlt héten a Kecskemét-Videoton meccsen nemzetsértő magatartást tapasztalt az MLSZ. Meg is büntették mindkét klubbot. A Vidi ezért játszott zárt kapuk mögött. Ha ők mennek majd az Üllői útra Mezey nem fogja szó nélkül hagyni ezt a kettős mércét, abban biztosak lehetünk.

De itt most nem csak erről van szó. Tisztázni kell egzakt módon hogy miért lehet megszakítani a játékot és miért lehet pályát bezárni. Mert ez a fajta kettős mérce nagyon messzire vezet. Ha következetesek és az újpesti és miskolci eseteket vesszük alapul akkor van kb. 5-6 pálya ami hónapos eltiltásra számíthatna.

Mindenki tudja miről van szó. Nem arról hogy ,,neo-libsik” vagyunk meg hogy van-e cigány bűnözés, meg nem is arról hogy Románia szar vagy nem. Hanem arról hogy a futballpálya nem a megfelelő fórum ahhoz hogy ezt hangoztassuk. És igenis az ilyen megnyilvánulásokat tiltani kell ahogy lehet, de következetesen. Az nem megy hogy bezáratjuk a Szusza Ferkót, a Fradi pályán meg ugyanazt nem vesszük észre. Ezzel becsapjuk magunkat is és a többi klubbot is.

Tavaly a Honvéd Sturm meccsre emlékszünk mindannyian. Pályabezárás lett annak a vége is.
Pedig!
Az osztrákok elkezdték lebontani a vendékszektort, petárdákat dobáltak stb. Majd rátámadtak a biztonságiakra. Másnak hazugságok áradata jelent meg az osztrák sajtóban, melyek szerint a huligánok semmiben sem hibásak, sőt túlzottnak találták a biztonsági erők fellépését.
(A Dac-Slovan meccs után ez senkit sem érdekelt, minket senki sem véd meg ha elhagyjuk az országot, de ha a saját stadionunkban akarunk rendet tenni akkor túlzott fellépésről beszélnek meg személyiségi jogokról.) Ezért zárták be a Honvéd pályáját.

Az az aktualitása a dolognak hogy ma tárgyalják a Ftc-Hertha meccsel kapcsolatos rendbontást.
Itt nem voltak huligánok az ellenfél szurkolói között. Nem dobáltak petárdákat, nem bontották le a szektorukat. Nem volt provokáció. De az eredmény sokkal brutálisabb. A Hertha pl. kijelentette hogy többet nem jönnek Magyarországra. És hogy miért lett ebből ügy? Mert ,, a vendégcsapat a történtekről tájékoztatta az UEFA illetékeseit is, az Európai Labdarúgó-szövetség levélben fordult az MLSZ-hez, kérve, hogy foglalkozzon az elfogadhatatlan jelenségekkel.”
Kíváncsian várom a döntést.
Tisztában vagyok vele hogy inkább feszegetünk társadalmi problémákat mint sportbélieket.
Ahogy Hornby is írta a Fociláz című könyvében. Mindenhol van pár száz szélsőséges elem. A futball akkor van bajban ha már csak ezek járnak ki meccsre. Nálunk most valami hasonló van.

Úgyhogy nagyobb szükség van a következetességre mint bármikor.

 


Cimkék: mlsz, nb1
126 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

26. Norbi81 2009-08-05 12:51:57
Csabi: Mire lennék irigy ?
Győri vagyok. Mi is voltunk bajnokok, kupagyőztesek. Itt is volt még nem is olyan rég 20-30 ezer ember a lelátón (most épülget a szép új stadionunk is). Az ETO-t magát szeretem, de ez ma már nem az. Mint ahogy a fradiban sincs már meg a fradi szív, a kezdőben hány saját nevelésű játékos is van ? Sok a külföldi, akiknek aztán nagy fradi szívük lehet.. (befektető se magyar, edző se...)
Szóval nekem ez már elég csak a tévében is.
25. MH 2009-08-05 11:56:10
Luin, ne nevettess. Két nemzetközi barátságos meccs nézők nélkül. Ez tekinthetjük semminek - hozzáteszem, nem mintha jogos lett volna, ha bajnokira kapják!

"És érthetetlen számomra hogy miért kell védeni ezt a közeget. "
Számomra is. Rájöttem, egy világ választ el gondolkodásmódban ezektől az emberektől, így már nem olvasom kedvenc csapatom fórumát sem, ahová egyébként nagyszerű, tájékozott, tanult emberek is írnak - egyszerűen felfoghatatlan módon kiállva amellett, hogy szarromániázni kell akkor is, ha emiatt nem járhatunk hazai meccsre.
24. Noti 2009-08-04 21:20:27
Látom sikerült felkorbácsolni... :D
Mindenkinek igaza van, úgyhogy engem ugyan ne bántsatok! :)
Kálmán védelmében azt azért mindenképp megjegyezném, hogy valóban megállították a játékot a Fradi-Zetén, de az egész közjáték talán ha egy-két percig tartott. Nagyjából annyi idő volt, míg a spori odakocogott Igaz Andráshoz, hogy jelezze neki, mivel elégedetlen. Aztán visszafutott és mivel közben már eleve befejeződött a "trianonozás", így engedélyt adott a folytatásra. Ha valaki mondjuk haveri társaságban, beszélgetés közben nézte a meccset, esetleg pont akkor osont ki sörért, akkor akár fel sem tünhetett neki, mivel utána sem különösebben foglalkoztak a dologgal a kommentátorok sem.
23. Luin 2009-08-04 20:53:17
1000000 Ft, plusz két hazai találkozó nézők nélkül a Fradinak...kettős mérce???!!
22. Nagy Kálmán 2009-08-04 19:56:37
Közben megvan az MLSZ döntés.
Kapott belöle mindenki.
Bár most sem értek eggyet a pályabezárásokkal.
21. Nagy Kálmán 2009-08-04 19:24:11
Semmit sem láttam a megszakításból.Ha igy volt valóban akkor bocsánat.
Viszont minden mást tartok.És érthetetlen számomra hogy miért kell védeni ezt a közeget.
    1 2 3 4 5    Következő 6 »

Szóljon hozzá!