FN Blog / Fociblog / Ki lesz a legjobb igazolás?
Nyomtatás Betűméret
Ki lesz a legjobb igazolás? 2009-07-13 17:17:04
Néhány mondatban a teljesség igénye nélkül áttekintjük az eddig történteket az átigazolási piacon. (Első rész)

Kezdjük is a legnagyobbal és akikre a leginkább ráfért ez. A Reál Madrid minden ide vonatkozó pénzügyi rekordot megdönt ezen a nyáron. 200 millió fölött járnak eladni viszont még nem nagyon sikerült senkit, és talán ez is jelzi mekkora bukta volt ez a csapat úgy ahogy volt. Vagy csak tényleg sokat kérnek értük? Vagy csak a holland különítmény nem kell senkinek. Két aranylabdás támadó az rendben van. Benzemanál már érezni lehetett hogy ő csak azért jött mert Villa nem eladó.
(vagy csak nem a Madridnak. ) Albiol és kész. Eddig. Ez a csapat így még mindig kevés lenne az Anfielden. Hiába a remek csatárok de nem lenne náluk a labda. A csapat legjobbja megint Casillas lenne. Érdekesek ezek a mondatok annak tükrében hogy mennyit költöttek már. Erre a csapatra ráférne még vagy 300 millió és akkor ki lehetne állni velük akár az Old Trafford-on is.

Míg a mindent nyerő Barcelonánál persze teljes a nyugalom. Egyedül Henrique érkezett vissza kölcsönből. Bár bizonyos hírforrások szerint a brazil gólkirály Keirrison már aláírt a klubhoz.
Egy-két elkívánkozó mint Hleb esetleg Gudjohnsen és persze pletykák. Villáról, Tevezről, Riberyről. A keret erős. Messi, Xavi, Iniesta a toppon vannak.

És néhány gyöngyszem. Pennant (Liverpool-Zaragoza-hol játszott jól eddig ez a fiú?), Zokora (Tottenham-Sevilla-mindenki jól jár ennyit megér), Juanito (Betis-Atl. Madrid- a süllyedő hajóról a kapitány), Nakamura (Celtic-Espanyol-De-la-Pena-val a 2. edzésen összeverekednek).

Az Internek sikerült úgy elkölteni több mint 40 milliót hogy nincs nagyon látszata. Milito remek csatár de 30 évesen már nem szoktak 20 millió felett klubot váltani. Motta bármikor lesérülhet 2-3 évre. És hát komoly ,,veszélyben” van a csapat két húzóembere Ibrahimovic illetve Maicon. Hogy nem tudnak erősíteni (nincs pénz?) már az is nagy baj. De ha az értékeiket sem tudják megtartani akkor oda a calcipoli okozta hegemónia. A városi rivális továbbra is az agyhalott szerepében tetszeleg. Sokan gondoltuk hogy esetleg Kaka köré még lehetne építeni egy ütőképes Milant.

Nem így lesz. A másik nagy veszteség az Ancelotti. De hát ő is látta mikor kell megpattani. Meg ami furcsa nem is nagyon marasztalták. Bízik benne Berlusconi hogy megtalálja a saját Guardioláját Leonardoban. Ámbár sikerült venni egy 30 évnél fiatalabb védőt. Onyevu jó benyomást tett már a 2006-os VB-n is.

A Juventus viszont vissza akarja hódítani a scudettot. És úgy is igazolnak. Diego óriási fogás és bár szerkezeti változásokat is jelenthet az érkezése, a Seria A legjobb karmestere lehet az idén.
Mögötte Sissoko aki mellett meg Felipe Melo. Igencsak masszív. Cannavaronak még nem bocsájtottak meg a drukkerek ami picit érthető, ugyanakkor meg egyáltalán nem. Tett ő annyit az olasz fociért hogy sehol ne fütyüljék ki. Bajnokesélyes ez a Juve újra.

Romában a helyzet változatlan. Változatlanul nincs pénz. Totti marad, De Rossi is hűségesküt tett.
Bár gondolom szeretne még a Bl-ben játszani. Ami erősítések nélkül nem lesz egyszerű. Bár ebben a helyzetben az lenne a legnagyobb erősítés a Romának ha egyben tudnák tartani ezt az egyébként nem rossz csapatot.

És akkor pár érdekesség. Floccari (Atalanta-Genoa-Milito tökéletes pótlása feleannyiból), Quagliarella (Udinese-Napoli-ez az ember nem akar a BL-ben játszani?), Corradi (Reggina-Udinese-Őt még mindig el lehet adni?), Crespo (Inter-Genova-óriási feltámadás legalább 20 gól),
Acquafresca (Inter-Genova-srácok azért 15 millát nem ér).

Látszik kinek van és kinek nincs pénze. A Reál még mindig harcol Riberyért, Villaért, míg a Barca kivár, az olasz klubok pedig posztra próbálnak igazolni és ha bejelentkeznek a legjobbjaikért akkor megfelelő összeg esetén el is engedik azt. Sok dolog most nyáron dől el, hiszen ami egész évben történik az ennek az időszaknak a következménye. A spanyol liga eddig 177 milló euró mínuszban van ami az igazolásokat illeti. Persze ez nagyrészt a Reálnak köszönhető és persze senki sincs még csak a közelében sem. Bár ez könnyen változhat ha pl. a Manchaster City jövőhéten elkezd ,,örjöngeni”. De ez már a második rész témája.

 


Cimkék: világfoci, igazolások
15 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!