FN Blog / Fociblog / Kovács Zoli lőj egy gólt!
Nyomtatás Betűméret
Kovács Zoli lőj egy gólt! 2009-07-08 20:49:18
Pályán kívülről segítené a lilák munkáját az újpesti ikon.

 

-Szolgáltatóváltás és egyéb elfoglaltságok okozta kényszerszünet után friss erővel-


Jó hír az Újpest híveknek, egykori kedvencük visszatér a Megyeri útra. Pályára ugyan nem lép, így a nótában megfogalmazott kérésnek már csak maximum átvitt értelemben tehet eleget „Koko”, de pályán kívülről viszont ismét bedobja magát az Újpest sikereinek érdekében. A korábbi kiváló csatár az utánpótlásban próbálja kamatoztatni tapasztalatait, utánpótlás-sportigazgatóként tér vissza szeretett klubjához.

Kovács „leigazolása” is része az Újpest utánpótlás nevelésének átalakítását célzó intézkedéssorozatnak. Mint azt Sallói István elmondta, úgy érzik, az utóbbi időben nem megfelelően működött az utánpótlás képzés Újpesten (sem, ezt már én teszem hozzá), így a nyártól komoly átalakításokat terveznek, hogy tartani tudják a lépést legfőbb riválisaikkal. Az intézkedéssorozatban nagy hangsúlyt fektetnek a klub nemzetközi kapcsolataira (pl.:Celtic), csakúgy, mint a klub legendás játékosainak csatasorba állítására.

Edző nem, klubvezető talán. Így lehetne tömören összefoglalni Kovács Zoltán terveit. Saját bevallása szerint az edzői pálya egyáltalán nem vonzza (ezt mondjuk a jelen magyar futballközegben nem is csodálom), viszont sportvezetőként nagyon is el tudja képzelni magát. Ennek érdekében végzett el egy ötéves iskolát is, mint mondotta már régebb óta tudatosan készül erre a pályára.

Úgy tervezem, hogy ugyanúgy végigjárom majd a szamárlétrát, mint amikor játékos voltam, és elindulok a sportvezetői karrierlépcsőn felfelé. Az Újpesti fiatalokért dolgozva is szeretnék példakép maradni, a tapasztalataimat átadni a gyerekeknek, és mindenképpen szeretnék valami értéket és maradandót teremteni az utánpótlásban” (Kovács Zolzán)

Gólt már nem rúg, de talán majd rúgat, a kezei alól kikerülő valamelyik ifjú titánnal. Legalábbis most ez az új cél Kovács Zoli életében, melyhez ezúton is sok sikert kívánunk neki!

Addig is némi Kovács gól:

 Cimkék: magyar foci, nb1, újpest, kovács zoli
114 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!