FN Blog / Fociblog / Európa vigyázz, jövünk!
Nyomtatás Betűméret
Európa vigyázz, jövünk! 2009-06-22 21:24:34
A nemzetközi porondra igyekvő gárdáink közül három is ellenfelet kapott ma. Igazi, felhőtlen örömre egyiknek sincs oka.

No de azért letargiába sem kell esni. Az Újpest ugyan nagyon „belenyúlt”, de a Loki és a Hali, ha nem is könnyű, de azért verhető ellenfelet kapott. Nézzük sorban.

A Bajnokok ligájába idén a Loki igyekszik. Mondhatni szokás szerint, hisz' az utóbbi években párszor már szerencsét próbáltak. Reméljük idén az eddigieknél több sikerrel. Ehhez az első körben, a nem túl ismert nevű svéd bajnok, a Kalmar FF csapatát kell búcsúztatniuk. A svéd bajnokság ugyan nem tartozik az európai elitbajnokságok közé, de a skandináv csapatok bizony nagyon kellemetlen ellenfelek szoktak lenni. Valószínűleg a Lokinak sem lesz könnyű dolga, elég csak a Kalmar múlt szezonbéli UEFA kupa eredményeire nézni. A luxemburgi induló búcsúztatása nem számított különösebb hőstettnek a Kalmar életében sem, a következő körben a belga Gent gárdáját intézték el 5-2-es összesítéssel, majd jött a Feyenoord. A holland sztárcsapat ellen sem vallottak szégyent, 2-2-es összesítéssel, csak a kevesebb idegenben lőtt góljuk miatt kényszerültek búcsúra. Ha nem is sztárcsapat, de mindenképp kő kemény ellenfél vár tehát a magyar bajnokra. Persze ez még mindig a verhető kategória. Legalábbis annak aki valóban a főtáblára akar kerüli egy Kalmar szintű csapat verhetőnek kell lenni. Igazából túl sok panaszra nem lehet oka a Lokinak, kaphatott volna sokkal erősebb gárdát is. Igaz, szerencsével lehetett volna könnyebb is.

Az UEFA kupában, pontosabban az azt idén felváltó Európa ligában a Haladás, Újpest és a Honvéd próbálkozhat. A trióból egyelőre várakozó állásponton a Honvéd. A Hali és az Újpest viszont ellenfélhez jutott ma. A szombathelyieknek jutott a szürke ló, név szerint az Irtysh. Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy nem sokat tudok a kazah csapatról. Nyilvánvalóan verhető, de nem túl kellemes ellenfél. A keleti foci feljövőben van. Nem túl technikás focit játszanak, viszont keményen brusztolnak, ha kell csípnek, rúgnak, harapnak. Ráadásul sokszor a vendéglátók is igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy ne legyen felhőtlen az egyébként sem túl rövid kirándulás. Az is eldőlt egyébként, hogy amennyiben továbbjut a Hali, akkor a következő körben a svéd Elsborg következik.

Bár a Hali sem a legideálisabb ellenfelet kapta, még mindig jobban járt, mint az Újpest. A fővárosi lilák ugyanis nagyon belenyúltak és talán a lehető legerősebb ellenfelet kapták maguknak a román Steaua képében. A bukaresti sztárcsapatot gondolom nem nagyon kell bemutatni senkinek. Az elmúlt években rendre megfordultak a Bl főtábláján is. Az elmúlt szezonban viszont szégyen szemre csak a hatodik helyen végeztek a bajnokságban, így hajszál híján lemaradtak a nemzetközi porondról. Valószínű, hogy most majd nagyon akarnak bizonyítani, kezdésként az Újpest ellen. Egyértelműen a liláknak lesz a legnehezebb dolguk.

Hamarosan kezdődnek tehát a nemzetközi küzdelmek is. Hogy idén milyen sikerrel, az rövidesen kiderül. Sportbarátként nem tehetünk mást, mint szurkolunk mind a négy kupaindulónknak.

Sok sikert Loki, Hali, Újpest és Honvéd!

Hajrá Magyarok!
Cimkék: magyar foci, uefa kupa, bl
11 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!