FN Blog / Fociblog / Inkább üss, mint kiabálj!
Nyomtatás Betűméret
Inkább üss, mint kiabálj! 2009-06-14 22:09:25
Ezt a rejtett üzenetet lehet kiolvasni az MLSZ Fegyelmi bizottságának határozataiból.

Meglehetősen nehéz kitalálni, hogy vajon mi alapján születnek az MLSZ F.b. döntései. Nekem úgy tűnik, hogy leginkább hasráütésre, rosszabb esetben pofára szokott ez menni. Túl sok következetességet biztos nem lehet találni bennük, akárhogy keresgél is az ember.

Itt van például két rendbontás a közelmúltból, teljesen más súllyal, de gyakorlatilag ugyanazzal a következménnyel. Volt ugye a Fradi zártkörű bajnokavatója, ami azért lett zártkörű, mert állítólag rendbontás volt az azt megelőző mérkőzésükön. Hogy konkrétan mi az azért nem annyira derült ki, a magyarázat a szokásosan ködös „rasszista és antiszemita bekiabálások”-ban merült ki. Utóbb kiderült, hogy egy 40-50 fős csoport Kisteleki István nevét emlegette, nem túl pozitív értelemben. Hát az meg ugye nem is rasszista, nem is antiszemita, ellenben nagyon is helyénvaló cselekedet. Nos hát, ha ez már megér egy zárt kapus meccset, akkor több mint furcsa az ami Újpesten, pontosabban az Újpest-Fehérvár meccsel kapcsolatban történt. Mint emlékezetes, a mérkőzés végén némi pofozkodás kezdődött, először a játékosok közt. Kisvártatva már a szurkolók is betörtek a pályára, pontosabban nem annyira kellett betörniük, ugyanis a rendezők megnyitották a kapukat a felhevült drukkerek előtt, ne kelljen már átmásznia a kerítést a balhéra vágyó liláknak. Meg is indultak annak rendje és módja szerint a vendégdrukkerek felé, a vendégjátékosokkal kevesebbet foglalkoztak, ugyanis azokat a rendezők(!) verték. Utána még beugrottak ezek a derék biztonságiak, gondolom amolyan levezetésként, kicsit szétcsapni a vendégszektort is. Tudni kell, hogy Újpesten a rendezőgárdában, sőt a rendezőgárda „vezérkarában” is, számos olyan emberke tevékenykedik, akik komoly futballhuligán múlttal büszkélkedhetnek... De az igazi döbbenetet a fegyelmi bizottság döntése okozta, mindezért ugyanis két(!) zárt kapus meccset osztottak ki. Hozzáteszem úgy, hogy néhány nappal előtte ugyanez a fegyelmi bizottság már kiosztott egy zárt kapust (felfüggesztve) az Újpestnek a Diósgyőr elleni meccsen történt hasonló rendbontásért. Nehéz lenne azt mondani, hogy nem számít visszaesőnek a klub, annál is inkább, mert úgy látszik Újpesten egyfajta hagyománya van a pályára rohanásnak. Néhány éve (talán három?) egy Újpest-MTK meccs végjátéka szakadt félbe pár percre, mert illetéktelenek kerültek a pályára. Akkor épp a játékvezetőt pofozták meg. Érdekes, hogy akkor még az ilyen esetekben normálisnak mondható, több hónapos pályabezárást kapta a klub. Igaz, többszöri fellebbezés útján sikerült némiképp mérsékeltetniük a büntetést.

Megjegyzem, a fellebbezés most is folyamatban, a klubvezetés megígérte, hogy ha kell egész a Sportbíróságig megy, hogy ne büntessék meg ennyire őket. Mondjuk ehhez már azért tényleg pofa kell... Az igazi slusszpoén az lenne, ha még ezt a röhejes büntetést is csökkentenék, mondjuk egy zárt kapusra. Annyira amennyit néhány bekiabálásért lehet kapni. És akkor már tényleg azt lehet majd javasolni a drukkereknek, hogy inkább akkor menjenek be a pályára és verjék el azt akivel bajuk van és ne csak kiabáljanak, mert azért sem lehet többet kapni.


Cimkék: magyar foci, újpest, mlsz, fb
128 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. oázis 2009-06-15 03:35:14
A meccseken mindíg is voltak verekedések,balhék és aki oda megy ezt tudja és számolnia kell vele.Az emberek egy része ott vezeti le a benne felgyülemlett feszültséget és erről nem a csapata tehet. Beteg társadalmunkban,amikor mindenki fusztrált ,feszültséggel,aggodalommal teli,pénze pedig kevés embernek van a havi kondibérletre,vagy utazásra,hogy kipihenje magát és a feszültséget oldja,valahol le fogja vezetni azt ugy is. Ki itt,ki ott,ahol lehet. Ezért van az is,hogy az emberek egyre bunkóbbak egymással,mindenki hevesen reagál minden apró incidensre és mindenki belerúg a másikba ahol csak lehet.Az állam szándékosan alacsonyan tartott fizetésekkel és munkahely nem teremtéssel próbálja az embereket kordában tartani és megakadályozni gondolkodásukat.Ha mindenkinek vagy legalább is a nagy többségnek volna munkálya és még szeretne is ott dolgozni ahol van,netán még meg is érné,akkor gondolkodna.Észrevennék az ő hibáikat,lopásaikat stb és esetleg beleköphetnének a levesükbe,még harcolnának a jogaikért és az igazságért,megakadályozhatnának rossz törvényeket,döntéseket és ez nekik nagyon nem lenne jó. Így inkább elnyomják a népet és betömik a szájukat a munkanélküliség rémével fenyegetve.
Ettől viszont mindenki fusztrált lesz,mert lehet,hogy szólni nem mernek az emberek,de nem hülyék!!!
Ez csak egy időzített bomba ami ketyeg!

Szóljon hozzá!