FN Blog / Fociblog / A másik oldal.
Nyomtatás Betűméret
A másik oldal. 2009-06-14 19:16:32
Nem tisztem védeni az MLSZ-t de a Gyirmótiak ügye kapcsán egy-két klubvezető elgondolkodhatna: ha a kacsa nem tud úszni, akkor a víz a hülye?

 

Korábban foglalkoztunk már itt a licenc ügyekkel, most megnézném a dolog másik oldalát.

De egy kicsit messziről futok neki. Magyarországon sok baj van a focival, sok mindenben le vagyunk maradva. De a leginkább; véleményem szerint edzők és sportvezetők terén.

(A legkevésbé menedzserek terén, mert akik el tudják adni nyugatra Tőzsért, Kristont, és például Waltnert a Boca Juniorsba azok tudnak valamit!).

Az MLSZ betölt egyfajta közellenség szerepet, amit persze kiérdemeltek szó se róla. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden döntésük hibás lenne. Nézzük a konkrétumokat.

A Gyirmótnak elég volt a döntetlen, hogy első helyen végezzen a nyugati csoportban, a Pápának nyernie kellett, mert a Pécs még befoghatta volna őket; ám nem így történt. Így jelenleg az a helyzet hogy hiába lett első a Gyirmót a Pápa jut fel az NB1-be. És itt lehet szidni az MLSZ-t meg a licencadó bizottságot, ami a Fradi kizárása óta reflektorfényben úszik. Mert hogy őket jogtalanul zárták ki. Ezt talán még sok ellendrukkerük is elismeri. Ám az is jogtalan volt hogy olyan dologért 6 pont levonást kapnak (amit később a bajnokság alakulása miatt visszakapnak) amiért máshol nem úsznák meg ennyivel, meg mi sem, mert mai napig emlékszünk, ahogy Szentest lerúgják hátulról, ahogy Jovic leüti Bernáthot…és a repülő pedig húzza maga után hogy bajnok a Ferencváros….Szeiler meg olyan képet vág mint Duka ellentengernagy a Futbólia című film végén. Na de megéltünk mi már sok hasonlót. A kupában a Fehérvár Debrecen meccs előtt Poleksic nem állhatott a hajdúságiak rendelkezésére, mert válogatott kötelezettségeinek tett eleget. Kérték a meccs elhalasztását, de az MLSZ inkább engedélyt adott a fiatal Verpecz szerepeltetésének tudván, hogy már pályára lépett más csapatban ebben a sorozatban. És egyébként is hogy lehet kupafordulót szervezni válogatott meccsek időpontjára? Szóval megértem, ha valaki szkeptikus bármely ilyen jellegű döntés kapcsán. De!

Gyirmóton egy olyan fiatalembert bíztak meg a licenc kérelemmel, akinek semmilyen ilyen irányú tapasztalata nem volt. Április 30.-a volt a kérelmek leadásának határideje. Ám a csapattól csak a szükséges dokumentumok egyharmada jutott el a szövetséghez. Ez már elég indok lenne, mert a határidő mindenkire vonatkozik. Mégis kaptak öt nap haladékot. Pintér Dávid el is vitte a hiányzó dokumentumokat, de nem mindet, még öt így is hiányzott! Ezt még ott a technikai vezető alá is írta ezt az idevonatkozó jegyzőkönyvben. A hiányzó dokumentumok között volt a megkerülhetetlen APEH-igazolás, ami tulajdonképpen a legfontosabb.

Könnyen morális kérdést lehet csinálni ebből az ügyből, mert Gyirmóton rendezettek a körülmények, évek óta tudatosan építik a csapatot. Viszont messzire vezethet egy számukra kedvező döntés. Mert akkor jövőre, ha senki nem tartja be a határidőt, akkor mi lesz? Ilyen alapon akkor már senkit se lehet kizárni, mert hogy egyszer már szemet hunytak e felett.

Nem lehet egy klub profi, ha a vezetősége amatőr. Két példa még erre. Tavaly 4 pontot vontak le tőlük, mert jogosulatlanul (4 sárga lap miatt) szerepelt egy játékosuk. Előtte 9 pontot veszítettek, mert nem vették észre, hogy egyik 21 éven aluli játékosuk nem magyar állampolgár. Most viszont sokkal több forog kockán.

A Sportdöntőbírósághoz fordulnak, ha az sem segít; akkor az UEFA-hoz.

Nem lehet egy klub profi, ha a vezetősége amatőr.


Cimkék: gyirmót, mlsz
7 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!