FN Blog / Fociblog / Az utolsó(?) Bl döntő
Nyomtatás Betűméret
Az utolsó(?) Bl döntő 2009-05-25 22:17:08
Lehet, hogy sokaknak, ha csak átmenetileg is, de a szerdai lesz az utolsó Bl döntőjük. Sőt talán pár évig az utolsó Bl meccsük.

Szerdán Barca-Manchester vagy Manchester-Barca, kinek, hogy tetszik, mivel semleges pályán rendezik. Na most lehetne irkálni a csuda nagy okosságokat az esélyekről vagy, hogy kinek mi az erőssége/gyengéje, hol dőlhet el a meccs... Nyilván egyenlő erők küzdelmét várhatjuk és a pillanatnyi formának nagy jelentősége lesz (esetleg a játékvezető pillanatnyi formájának is). Ez olyan jópofa, sablonos és nem lehet nagyot bukni vele. Kivéve persze ha 6-0 lesz a vége, mert akkor azért igen nehéz lenne kimagyarázni az egyenlő erők küzdelméről szóló részt. A Barcelona a játszóbb csapat, a Manchester meg jobban szervezett (na persze játszani is tud). Majd kiderül mi sül ki a harcukból, remélhetőleg egy kiváló ütközet. Már csak azért is, mert sokunknak valószínűleg ez lesz (remélhetőleg csak átmenetileg) az utolsó Bl döntőnk, sőt az utolsó Bl meccsünk. A közvetítések ugyanis megint költöznek.

A következő szezonban egy új csatorna közvetíti a legrangosabb európai kupasorozat mérkőzéseit. Olyannyira új, hogy gyakorlatilag jelenleg még nem is létezik. Nem tudni, hogy pontosan hol lesz elérhető, ahol elérhető lesz ott milyen előfizetés kell majd hozzá, konkrétan milyen eseményeket fog még közvetíteni. Sőt, hirtelen a nevét sem tudom. Igazából már nem is érdekel. Ha a jelenlegi csomagommal elérhető lesz nézem, ha nem nem, én már nem keresgélek és fizetek még többet egy újabb csatorna kedvéjért, öreg vagyok én már bohócnak.

Volt ugye az MTV, azt mindenki nézhette, örültünk. Aztán jött a Viasat, az már nem földi volt, de legalább alapcsomagban jött annak akinek volt mondjuk kábele. Meg aztán elfogadtuk a dolgot, mert heti négy meccs volt cserébe, az meg ugye jó. Utána átkerültek a közvetítések a Viasat leánycsatornájára, ami már nem alapcsomagos buli, hát kerestük, fizettük az új csatornát. Már aki nem szállt ki már ekkor a dologból. Az M1 is beszállt a Viasat mellé, heti egy meccs megmaradt azoknak is, akik nem akartak előfizetni. Most meg a „csigakettő”, illetve annak egy most induló sportcsatornája fog közvetíteni. Ki tudja hol, ki tudja mennyiért és, hogy mit fog majd adni még a Bl mellé. De mint írtam, már nem is érdekel. Ha lesz lesz, ha nem nem.

Oké, tudom én, hogy ma már a pénz az úr. A pénz beszél, a szurkoló ugat, minden mást meg leszarnak odafent. Pénzből meg ők adtak többet, övék a jog. Az UEFA-t nem érdekli a többi. Most akkor én is magasról tojok az ő fejükre. Nem keresek, nem fizetek többet. Illetve keresni keresek majd, keresem az alternatív lehetőségeket. Meglévő külföldi csatornák, internet adta lehetőségek, például. Ha találok, márpedig lehet találni, majd megosztom az olvasókkal. Esetleg ők is osztanak majd egymással. Vannak többen is, akik már eddig is „bojkottáltak” és leszünk akik majd most kezdenek bele. Mondhatni így tiltakozunk, jogunk van hozzá. Ne nézzen már senki fejőstehénnek minket. Tudom, az internetes csatornák nem tévé minőségűek és nagyobb a az élvezeti szint ha magyar a kommentár, de ismerve a két földi sugárzású kereskedelmi csatorna futballközvetítések iránti igénytelenségét, nem biztos, hogy olyan sokat vesztünk...

Szóval szerdán Bl döntő. Lehet, hogy sokunknak átmenetileg az utolsó. Remélem szépen búcsúzunk egymástól. Jó játékkal, izgalmas összecsapással. Erre minden esély megvan, hiszen két kiváló csapat küzd meg egymással.

Ja és persze nyer a Barca... :)


Cimkék: bl, világfoci, közvetítés
40 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. uDFYx4QkQJE9 2015-12-25 17:09:20
Kedves Mf3ni! Most akadtam a blgoodra, maradok is, ha nem baj. Sőt, kilinkelne9lek a le1nyom blogje1ra, ha nem be1nod. Ze1rva van ugyan, de tale1n elhiszed, hogy csemete9nek edrt oldalrf3l van szf3 :-)
4. Noti 2009-05-26 21:44:02
No az jó hír, ha legalább egy meccset a tv2 ad majd. :)

Külföldi csatornák... Én is rákapok majd eztán, mert heti egy Bl meccs ezután sem lesz elég. A szünetben meg ritkán vagyok képernyő előtt. Tényleg felesleges, hogy olyan "szakértők" magyarázzák agyon a nagy semmit, akik még ebben a harmatgyenge magyar fociban sem tudnak eredményt felmutatni.

Lehet kicsit túldramatizált. :)
10 évvel ezelőtt még nagyon adtam volna a sortsörözős megoldást, lehet még 5 éve is, ma már nem annyira. Most már inkább a családi kört favorizálom, pláne mióta lányom is kezd rákapni a meccsnézésre. Én már hétköznap éjszaka nem csavargok... :)
3. forza milan 2009-05-26 20:26:19
Heti 1 meccset a TV2 fog leadni.. a többit adja ez az ismeretlen adó!
2. golya 2009-05-26 11:13:59
jaa: teljesen igazad van, marmint nyerjen a barca, sirjon a roni, a megsporolt penzt pedig komloitalba :)

amugy telleg nevetseges ez a csatornakeringo. en mondjuk ha tehetem mindig kulfoldi adon nezem, ott profik a kommentatorok. raadasul a szunetben illetve elotte utana telleg olyan szakertoket hallgathatok, akik ertenek hozza.

mar ha erdekelne... mert nekem senki ne akarja megmagyarazni, hogy mit lattam az elmult 90 percben.
1. jaa 2009-05-26 05:59:56
igen, Barca! de nincs egy kicsit túldramatizálva a dolog..? ami kimaradt: egy jó kis "sportsöröző" meglátogatásának a lehetősége a jobb meccsek idejére, az így megspórolt +előfizetés összegét pedig komlóitalba lehet forgatni...

Szóljon hozzá!