FN Blog / Fociblog
válassz: -
Ismét futballtragédia. Miért? 2007-12-31 18:09:32
Van az úgy, hogy az ember rákészül egy témára, ízlelgeti, megrágja, de nincs ideje kifejteni. Aztán eljön az idő, hogy monitorra vese, leül a gép elé és ott és akkor az élet, illetve jelen esetben a halál, egy pillanat alatt keresztül húzza a terveit. Ez történt most is. A videóbíróról akartam írni, pro és kontra, de szokás szerint először benéztem kedvenc hírportáljaimra. Ott ért a hír, ismét egy meccs ami egy játékos halálával végződött. A skót Motherwell csapatkapitánya, Phil O'Donnell a Dundee elleni meccs hajrájában rosszul lett, kórházba szállították, de mát nem tudták megmenteni a 35 éves labdarúgó életét.
Cimkék: világfutball, dopping, tragédia, futballisták
3 szavazat alapján

Január végétől újra Copa Libertadores! 2007-12-29 23:21:14
Emlékszem annak idején, zsenge ifjú koromban, a heti egy BEK meccs jelentette számunkra a „világfutballt”. Szerda esténként ott ültünk a tévé előtt, hogy magunkba szívjuk Európa klubfutballját. Talán mondanom sem kell, igazi felüdülés volt az a mi Nb1.-en edződött szemünknek.
Cimkék: foci, copa libertadores, dél-amerika
2 szavazat alapján

Miért kell megalázni Várhidit? 2007-12-25 21:13:29
Sejtettem én, már az elején, hogy olyan nagyon jól semmiképpen sem jöhet ki ebből Várhidi. Átveszi a válogatott irányítását, akkor amikor már elment a hajó. Szóval agyonmotivált csapatról semmiképp sem beszélhettünk. Aztán odafentről ráerőltetik a fiatalítást. Ez még nem is lett volna akkora gond, sőt logikus döntésről beszélhetünk, teljesen reális az, hogy mivel az EB selejtező már elúszott, a hátralévő tétmeccseket célszerű a csapatépítésre felhasználni. Mondjuk elkezdeni csapatot építeni a 2010-es VB-re. Az meg ugye teljesen logikus, hogy jobb ha a fiatalokra építjük a jövő csapatát.
Cimkék: magyar foci, Várhidi, válogatott, szövetségi kapitány
2 szavazat alapján

Egy kis futball történelem, meg „ez itt a prológ” 2007-12-22 21:09:26
Honnan is indult el a labdarúgás? Az általánosan elfogadott nézet szerint, az 1820-as években Angliából indult el világhódító útjára. Ez részben igaz is, a mai értelemben vett foci valóban akkor és ott kezdődött. Mondhatni, az volt az első olyan játék, amit a mai futballbarátok is elsőre felismertek volna, hogy igen, ez a mi focink! A tágabb értelemben vett labdarúgás viszont ennél sokkal régebbről ered.
Cimkék: futball, labdarúgás, foci történet
16 szavazat alapján